تهران-ايرنا-ميكاييل دامبرگ وزير امور شركتها و نوآوري سوئد از آمادگي سوئد براي همكاري هاي زيست محيطي با ايران در ديدار با معصومه ابتكار معاون رييس جمهور ورييس سازمان حفاظت محيط زيست خبر داد.

به گزارش گروه علمي ايرنا از پايگاه اطلاع رساني محيط زيست ، ميكاييل دامبرگ وزير شركتها و نو آوري سوئد در اين ديدار ، آمادگي كشورش را براي همكاري هاي مختلف از جمله همكاري هاي زيست محيطي اعلام كرد.
براساس اين گزارش ، معصومه ابتكار نيز در اين ديدار اظهار داشت : جمهوري اسلامي علاقه مند است كه روابط خود را در همه زمينه ها با كشور سوئد گسترش دهد .
ابتكار باتاكيد بر اينكه نگاه ايران به موضوع محيط زيست يك نگاه جهاني است، گفت: تهران از اهداف اصلي خود، همكاري مشترك و بين المللي در قالب دو يا چند جانبه را دنبال مي كند و همه كشورها بايد به به حفاظت از محيط زيست جهان كمك كنند.
به گفته وي ، محيط زيست مرز نمي شناسد و اهداف محيط زيستي فراملي است و همه باهم بايد در منطقه و در سطح بين الملل همكاري مشترك داشته باشند .
ابتكار ، وجود تالاب ها و درياچه هاي مختلف در كشورمان را يادآور شد و گفت : تالاب هامون يكي از مهمترين آنها محسوب مي شود كه مرز مشتركي بين ايران و كشور افغانستان است.
معاون رئيس جمهوري گفت : هدف ايران حفاظت و احياي تالاب هامون است .
وي اضافه كرد : مذاكراتي با رييس جمهور افغانستان در زمينه احياي هامون در چارچوب اهداف زيست محيطي مشترك در منطقه صورت گرفته و انتظار مي رود از خطر نابودي رهايي يابد .
ابتكار افزود:نيازمند توجه و همكاري مشترك با سوئد در مناطق مختلف كشور هستيم و آثار تحريم ها بر محيط زيست و لزوم انتقال فناوري روز را خاطرنشان ساخت .
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست تصريح كرد : بخاطر تحريم ها نتوانسته ايم بسياري از اهداف زيست محيطي كشور را به اجرا گذاريم و انتظار مي رود با رفع تحريم ها بطور كامل، مشكلات برطرف شود .
وي ، وزير شركتها و نو آوري سوئد را براي حضور و مشاركت در پانزدهمين نمايشگاه بين المللي محيط زيست كه از تاريخ 29 فوريه لغايت سوم ماه مارس سال 2016 ( 10 الي 13 اسفندماه 94 ) برگزار مي شود، دعوت كرد.
ابتكار گفت: نمايشگاه مزبور فرصت بسيار خوبي براي آشنايي و سرمايه گذاري در ايران و آشنايي صاحبان صنايع با فن آورهاي شركت هاي سوئدي است و اميدواريم در اين نمايشگاه آخرين تجريبات ، اطلاعات و تجهيزات روز دنيا در زمينه محيط زيست عرضه شود.
ابتكار گفت: ايران علاقمند است از تجربيات سوئد در زمينه سنجش آلودگي آب ، هوا و كيفيت آنها تبادل تجربيات و همكاري متقابل داشته باشد و كارگاه هاي آموزشي مشترك برگزار شود.
معاون رئيس جمهور ، وجود تروريسم در منطقه با مشخصه داعش و كشتار انسانهاي بي دفاع را از جمله عوامل ناامني در منطقه ذكر كرد و گفت: گروه تروريستي داعش آتش جنگ را در كشورهاي همسايه ايران ازجمله؛ سوريه، عراق و افغانستان برپا كرده و باعث نا امني شده است.
وي تاكيد كرد : يكي از بزرگترين اهداف ايران برقراري صلح و امنيت در منطقه است تا بتوان با برقراري صلح و امنيت به اهداف مشترك زيست محيطي دست يابيم ، تا وضعيت محيط زيست در كشور و در نتيجه در دنيا بهبود يابد .
ابتكار، تاسيس صندوق ملي محيط زيست در ايران را يادآور شد و گفت: چالشهاي زيست محيطي نظير حفاظت و احياي تالاب ها ، دستيابي به اهداف توسعه پايدار ، كشاورزي سبز، حفاظت از پارك هاي ملي ، حفاظت از مواد غذايي ، انرژي پاك از جمله موضوع هايي است كه با كمك هاي بين المللي به اين صندوق مي توان برطرف ساخت .
ميكاييل دامبرگ وزير سوئدي نيز در اين ديدار گفت: كشور متبوعش تجربيات زيادي در زمينه حفاظت از محيط زيست دارد و مي توان تجربيات و فن آوري هاي را به ايران انتقال داد .
وي افزود: ايران نياز به مديريت و بهبود سيستم حمل و نقل عمومي دارد و براي رسيدن به توسعه و دست يافتن به اهداف آن بايد همه بخش ها ، به ويژه بخش خصوصي همكاري لازم را به عمل آورد .
وزير شركتها و نو آوري كشور سوئد اعلام كرد: تهران و استكهلم در خصوص چگونگي مديريت بازيافت و زباله ، مديريت انرژي و بهينه سازي مصرف انرژي ، بكار گيري سياست هاي زيست محيطي و انتقال تكنولوژي مي توانند با يكديگر همكاري خوبي داشته باشند.
وي افزود: شركت هاي ايراني و سوئدي بايد به اهداف مشترك دستيابند و تحقق توسعه پايدار نيازمند تفكرهاي جديد ، راه حل هاي نوين و شيوه هاي اثرگذار است .
اين مقام سوئدي اظهار داشت: آنچه مهم است تجارت ، سرمايه گذاري و ارتباطات و در كنار آن صادرات و واردات و انتقال تجربيات يكديگر است و مهمترين اهداف زيست محيطي سوئد ،همكاري هاي علمي و بين المللي و همكاري هاي دوجانبه است.
دامبرگ تاكيد كرد: كشورهاي توسعه يافته و ثروتمند مسئوليت بين المللي دارند ، آنها طبق حقوق بين الملل نسبت به ساير كشورها مسئول به حساب مي آيند ،بنابراين از همكاري مشترك در تمامي زمينه ها با ايران استقبال مي كنيم .
چندي پيش سفير سوئد در تهران، بيشترين صادرات ايران به سوئد را مربوط به مواد غذايي دانست و افزود: زعفران، آبميوه، فرش و محصولات صنعتي سبك از جمله اقلام است و بيشترين صادرات سوئد به ايران به بخش خدمات مربوط مي شود.
علمي(1)**1023 ** 1559