عبدالرضا استقامتی، استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: ویروس آنفلوانزا ویروسی است كه هر ساله در فصل زمستان و هنگام سرما شابع میشود و مهمترین راه كنترل آن نیز آموزش و رعایت اصول بهداشت فردی است.
وی ادامه داد: افراد متبلا به آنفلوانزا یا مشكوك به این بیماری باید هنگام عطسه از دستمال یكبار مصرف استفاده كنند و حتما پس از مصرف، دستمال را در یك سطل در بسته بیندازند، زیرا ویروس این بیماری، بین هشت تا 12 ساعت در دستمال و تا 24 ساعت روی دستگیره در زنده میماند و قدرت انتقال دارد.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی افزود: مبتلایان به آنفلوانزا و سرماخوردگی باید بلافاصله بعد از عطسه دستهای خود را با آب و صابون بشویند زیرا این ویروس تا 15 دقیقه بعد از عطسه روی دست میماند و از طریق دست دادن منتقل میشود.
مشاور سابق مارگارت چان(مدیر كل سازمان بهداشت جهانی) اضافه كرد: واكسن آنفلوانزا هر سال در شهریور و مهر به بازاز میآید و تا حدود شش ماه ویروس های شایع هر سال را پوشش می دهد.
عضو كمیته واكسن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: واكسن آنفلوانزا بین 90 تا 95 درصد در كودكان و بین 50 تا 60 درصد در بزرگسالان مصونیت میدهد، البته بیشتر، ویروس های آنفلوانزای فصلی را پوشش میدهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: كودكان زیر شش سال، سالمندان بالای 65 سال و افراد دارای بیماریهای زمینهای بیش از دیگران در برابر این ویروس آسیب پذیر هستند.اگر كودكی به این ویروس مبتلا شد باید بین 10 تا 14 روز در خانه بماند و استراحت كند و دوره استراحت لازم برای بزرگسالان مبتلا نیز حدود هفت روز است، زیرا در این مدت این بیماران ناقل محسوب میشوند.
استقامتی گفت: افراد مبتلا باید مایعات فراوان بنوشند و در صورت تشدید علایم تحت درمان دارویی قرار بگیرند و به هیچ وجه نباید به خودرمانی و مصرف خودسرانه دارو به خصوص آنتی بیوتیك اقدام كنند.
فوق تخصص بیماریهای عفونی افزود: بیشترین قربانیان این بیماری افرادی هستند كه یك بیماری زمینهای مانند بیماریهای ریوی، تنفسی و قلبی دارند، زنان باردار نیز در برابر این بیماری به شدت آسیب پذیر هستند.
استقامتی اضافه كرد: بر اساس اعلام وزارت بهداشت ویروس آنفلوانزایی كه امسال شایع شده است، ویروس H1N1 است كه البته همزمان دو ویروس H3N2 و ویروس آنفلوانزای B نیز در ایران و دنیا شایع است.
وی افزود: ویروس آنفلوانزای H1N1 اولین بار در سال 1918 پیدا شد، ویروس آنفلوانزای H2N2 در سال 1957 و ویروس H3N2 نیز در سال 1968 پیدا شدند.
استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: ویروس آنفلوانزای خوكی یا H1N1 در سال 2009 یك همه گیری جهانی به وجود آورد و از آن سال به بعد به عنوان نوعی از آنفلوانزای فصلی شناخته میشود، آنفلوانزای فصلی سالانه باعث مرگ 250 هزار نفر در جهان می شود.
بیماری آنفلوانزا و عوارض آن در برخی استانهای كشور از جمله كرمان و سیستان و بلوچستان از حدود یك ماه پیش خبری شد. بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت،« تاكنون 42 نفر بر اثر ابتلا به این بیماری در كشور جان خود را از دست دادهاند كه همه قربانیان به یك بیماری زمینه ای دیگر مبتلا بودند.»
محمد مهدی گویا، رئیس مركز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت روز پنجشنبه در این مورد گفت: 33 نفر در كرمان، پنج نفر در سیستان و بلوچستان، یك نفر در آبادان، یك نفر در كرج و 2 نفر در استان لرستان بر اثر آنفلوآنزا جان خود را از دست دادهاند.
اجتمام(4)**3063 ** 1418
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۹
تهران-ایرنا- مشاور سابق مدیر كل سازمان بهداشت جهانی گفت: آنفلوانزای فصلی هر سال 250 هزار قربانی میگیرد. كودكان مبتلا به آنفلوانزا تا 14 روز و بزرگسالان تا هفت روز ناقل هستند، ویروس این بیماری 15 دقیقه روی دست و تا 24 ساعت روی دستگیره در زنده میماند.