ساوه - ایرنا - مدیركل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد كشاورزی گفت: ایران با تولید بیش از یك میلیون تن انار كیفی در رتبه نخست تولیدكنندگان این محصول در جهان قرار دارد.

ابوالقاسم حسن پور روزیكشنبه در حاشیه بازدید از باغات انار و سردخانه سه هزار تنی شهرستان ساوه افزود: طبق آمارها، هند با 900 هزار تن تولید انار، چین با 300 هزار تن، تركیه 220 هزار تن و آمریكا با 210 هزار تن انار به ترتیب در رتبه های دوم، سوم، چهارم و پنجم جهان قرار دارند.
وی اضافه كرد: انار، میوه بومی ایران است كه در محدوده كویر مركزی (دشت كویر و كویر لوت) تولید می شود؛ بنابراین در همه استان های كشور كه در حاشیه كویر مركزی قرار دارند، كشت انار از گذشته رونق داشته و سطح زیركشت، تنوع ارقام، میزان رشد و باردهی درخت و كیفیت محصول آن قابل توجه است.
مدیركل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد كشاورزی اظهار كرد: امسال بیش از یك میلیون تن انار در سطح بیش از 68 هزار هكتار در كشور تولید شده كه نسبت به سال گذشته 10 درصد رشد را نشان می دهد.
به گفته حسن پور، سال گذشته 990 هزار تن انار در كشور تولید شده بود و پیش بینی می شود امسال 200 هزار تن انار و فرآورده های آن صادر شود.
مدیركل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد كشاورزی، مهم ترین بازارهای هدف صادرات انار از ایران را عراق، روسیه، تركمنستان، امارات متحده عربی، هلند، آلمان، سوئد، كویت، فرانسه و سوئیس عنوان كرد.
حسن پور اظهار كرد: مهم ترین ارقام تجاری انار ایرانی كه بیش از 90 درصد آن صادر می شود شامل ارقام ملس ساوه، شیشه كف فردوس، خزر بردسكن، رباب نی ریز، نادری بادرود، ملس یزدی، قجاق قم، اردستانی مه ولات و وجستانی و از مهم ترین ویژگی این ارقام را پوست قرمز و نسبتا ضخیم، دانه قرمز و مزه ملس تا شیرین است.
وی، برنامه اصلاح و احیای باغات انار را تهیه نهال سالم، اصیل و استاندارد، برنامه كنترل آفات، بیماری ها و علف های هرز، تغذیه (انواع كود)، برنامه سلامت محصول، توسعه فعالیت های آب و خاك، تجارت محصول و مكانیزاسیون بیان كرد.
حسن پور ادامه داد: محصول انار با تهدیداتی همچون سرمازدگی، شیوع آفات و بیماری گرم گلوگاه و بروز عوارض فیزیولوژیكی نظیر آفات سوختگی، تركیدگی انار و سفیدشدن دانه انار مواجه است.
/6012/ 9186 / 3053 /3075