تبريز- ايرنا- دبير اجرايي همايش تجليل از پژوهشگرهاي آذربايجان شرقي گفت: پژوهش در مراكز علمي و دانشگاهي بايد نه بر اساس توان علمي بلكه بر اساس نياز جامعه باشد.

محمدرضا پورمحمدي روز يكشنبه درهمايش تجليل از پژوهشگرهاي برتر استان با بيان اينكه همه رهنمودهاي بزرگان نظام تلفيق علم و عمل و تعهد و تخصص هست اظهاركرد: متاسفانه يك شكاف عمده بين مراكزعلمي و جامعه وجود دارد و بايد كاري كنيم تا اين شكاف پر شود.
وي علم را از جنس دانايي و فناوري را از جنس توانايي توصيف كرد و افزود: علم هدف اش شناخت واقعيت ها ست اما فناوري پاسخ گويي به نيازهاست.
رئيس دانشگاه تبريز با بيان اينكه امروزه مبناي تامين ثروت در دنيا تغيير پيدا كرده است، خاطرنشان كرد: بايد سعي كنيم به جاي اهتمام صرف در مراكز پژوهشي به فكر نوع آوري و توسعه فناوري باشيم.
پورمحمدي با تاكيد براينكه مراكز فناوري هم به فكر توليد ثروت باشند نه فقط چاپ مقاله، افزود: چاپ مقاله ها هم بايد به توليد ثروت منجر شده و پژوهش ها بر اساس نياز جامعه صورت گيرد.
وي با اشاره به اينكه در سياست هاي كلي كشور فناوري جايگاه خاصي دارد و مهم ترين هدف از رويكرد فناوري افزايش ثروت ملي است، گفت: براي اقتصاد دانايي محور بايد شركت هاي دانش بنيان داشته باشيم.
دانشگاه تبريز با بيش از 10هزار دانشجو به عنوان يكي از برجسته ترين مراكز دانشگاهي كشور در بخش هاي پژوهشي در زمان حاضر با بيش از50 دانشگاه معتبر خارجي از جمله دانشگاه هاي ايتاليا، تركيه، فرانسه، مالزي قرارداد همكاري دارد.
در همايش تجليل از پژوهشگران برتر آذربايجان شرقي پنج پژوهشگر نمونه استان تجليل شدند.
6132/ 1495