به گزارش ايرنا، در بيانيه رياست جمهوري افغانستان كه امروز يكشنبه منتشر شد، آمده است، اين اظهارات كه حكومت پاكستان براي تامين امنيت خط لوله گاز تاپي از گروه طالبان تقاضاي كمك مي كند، خلاف تعهدات رهبران آن كشور در مورد دخالت نكردن در امور داخلي افغانستان است.
مناقشه پاكستان و افغانستان با شروع اجراي طرح خط لوله گاز تاپي با حضور سران و مقام هاي كشورهاي تركمنستان، هندوستان، پاكستان و افغانستان در عشق آباد همزمان شده است.
قرار است تا سال 2018 ميلادي از طريق اين خط لوله گاز سالانه سه ميليارد متر مكعب گاز تركمنستان از مسير كشور افغانستان به پاكستان و هندوستان انتقال يابد. افغانستان از اين خط لوله سهم ترانزيت دريافت مي كند. آگاهان اقتصادي اين سهم را سالانه بين 400 تا 500 ميليون دلار تخمين زده اند.
اين خط لوله گاز براي بيش از يك دهه به دليل ناامني و روابط سرد پاكستان و هندوستان به اجرا درنيامده است و برخي از كشورهاي شركت كننده در اين طرح نسبت به اجراي آن خوش بين نيستند.
«مشاهد حسين سيد» رييس كميسيون امور دفاعي سناي پاكستان گفته است كه خط لوله گاز ايران – پاكستان موسوم به «آي پي» يا خط لوله صلح، امن تر و اقتصادي تر از طرح تاپي است.
رياست جمهوري افغانستان در بيانيه خود نوشته است كه اظهارات وزير دفاع پاكستان نشان مي دهد كه شماري از مقام هاي آن كشور هنوز هم علاقه مند به مداخله در امور افغانستان هستند و روابط نزديك با طالبان و نفوذ قابل ملاحظه اي بر اين گروه دارند و اين همان چيزي است كه ادعاي بر حق دولت و مردم افغانستان مبني بر مداخله بعضي از عناصر پاكستان در امور افغانستان را ثابت مي كند.
انتقاد رياست جمهوري افغانستان از پاكستان كمتر از يك هفته پس از آن مطرح مي شود كه دو كشور در نشست كشورهاي قلب آسيا در اسلام آباد با ميانجي گري كشورهاي چين و امريكا توافق كردند تا گفت و گوهاي صلح افغانستان با طالبان، از سر گرفته شود و مقام هاي كابل نسبت به سركوب گروه هايي كه به روند صلح افغانستان نپيوندند، خوش بين بودند.
بيانيه رياست جمهوري افغانستان تصريح كرده است كه نيروهاي امنيتي افغانستان وظيفه دفاع از تماميت ارضي، حاكميت ملي و تامين امنيت شهروندان كشور را برعهده دارند و قادرند از خط لوله انتقال گاز تاپي كه بيش از 700 كيلومتر آن، از خاك افغانستان مي گذرد، حفاظت كنند.
بر اساس اين بيانيه، مردم افغانستان به ويژه شهروندان ساكن در مسير اين خط لوله گاز، با درك منافع و مسئوليت خود در آسيب رساندن به اين طرح بزرگ ملي اقتصادي، از هرگونه فعاليت هاي خرابكارانه گروه هاي آشوب طلب جلوگيري خواهند كرد.
رياست جمهوري افغانستان از رهبران پاكستان خواسته است تا به تعهدات خود در مبارزه مشترك با تروريسم و افراطي گري عمل كنند و اجازه چنين اظهارات غيرمسئولانه را ندهند.
شبس*آساق *1610**1565
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۲
كابل - ايرنا - دفتر رياست جمهوري افغانستان با انتشار بيانيه اي به اظهارات «خواجه آصف» وزير دفاع پاكستان مبني بر تقاضاي كمك از طالبان براي امنيت خط لوله گاز تركمنستان از راه افغانستان به پاكستان و هندوستان موسوم به خط لوله گاز تاپي واكنش نشان داد و آن را غيرمسئولانه دانست.