به گزارش ایرنا شهرام ترحمی روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران با موضوع اطلاع رسانی و جلوگیری از ابتلا به بیماری آنفولانزا، گفت: عامل اصلی تهدید این بیماری ضعف سیستم ایمنی بدن در مقابل این ویروس است كه در مواردی نیز، مرگ بیمار را به همراه دارد.
ترحمی با بیان شدت بروز بیماری آنفلوآنزا در میان افراد در معرض خطر، اضافه كرد:كودكان و خردسالان از افراد در معرض خطر محسوب شده و در این افراد، شیوع آنفلوآنزا شدت بیشتری دارد ومی تواند سلامت جانی آنان را تهدید كند.
معاون بهداشت دانشكده علوم پزشكی آبادان در ادامه سخنانش با تاكید بر رعایت بهداشت فردی در راستای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، افزود:این بیماری مانند دیگر بیماری های آنفولانزا است و تغییر فرم این ویروس سبب شده است كه افرادی كه ایمنی بدنی كمتری داشته باشند زودتر و بیشتر در معرض عوارض این بیماری قرار می گیرند.
معاون بهداشت دانشكده علوم پزشكی آبادان با بیان علایم شناسایی این بیماری، گفت:تب ناگهانی و كنترل نشده كه بیش از سه روز طول بكشد، گلو درد خشك، درد مفاصل، ضعف بدنی و بی اشتهایی و همچنین كوفتگی بدن از علایم بروز این بیماری می باشد.
وی احتمال خطر مرگ را تنها در بیمارانی كه از سیستم ایمنی ضعیف برخوردار هستند، عنوان كرد و گفت:بیماری آنفلوآنزای خوكی یا (H.1.N.1) همان آنفلوآنزا است كه ویروس برای بقاء، جهش یافته و سبب بروز علایم جدیدی در این بیماری شده است و سلامت افراد را تهدید كرده است.
ترحمی در ادامه سخنانش با بیان محیط های پر خطری كه احتمال بیماری بیشتری داشته باشد گفت:مكان های عمومی نظیر پادگان ها و خوابگاه ها و مدارس كه افراد با فاصله كمتری در كنار هم قرار دارند، مراكز پر خطر بوده و و نیاز به مراقبت های بهداشتی بیشتر دارند.
ترحمی همچنین با اشاره به واكسن های موجود در بازار نیز، گفت:این واكسن ها در حال حاضر به عنوان پیشگیری از ابتلاء به بیماری آنفلوآنزا توصیه نمی شود و تنها واكسن های آنفلوآنزایی كه اواخر شهریور تزریق شود، می تواند از ابتلاء به این بیماری جلوگیری كند و تزریق واكسن در این مرحله تاثیری در جلوگیری ازابتلاء به بیماری نیست.
وی شست و شوی مكرر دست ها را از روش های موثر پیشگیری از ابتلا به این بیماری عنوان كرد و گفت:یكی از روش هایی كه از دوران نقاهت این بیماری می كاهد، خود مراقبتی است.
ترحمی همچنین در خصوص عوارض خود درمانی نیز، گفت:استفاده از آنتی بیوتیك ها و اسپرین ها بسیار مضر می باشد و در صورت بروز تب و علایم بیماری آنفولانزا به پزشك مراجعه كنند.
آنفلوانزا یك بیماری حاد تنفسی است كه با ویروس هایی به همین نام به وجود می آید.
این ویروس مجاری تنفسی فوقانی و تحتانی را درگیر كرده و در هر سنی می تواند افراد را گرفتار سازد.
همه گیری این بیماری با وسعت و شدت متغیر تقریباً در هر زمستان رخ می دهد.
تب، عرق، لرز، سردرد، آبریزش از بینی، سرفه خشك، گلودرد، ضعف و درد عضلانی از علایم این بیماری می باشد.
شناسایی بیماران معمولا براساس مشخصات اپیدمیولوژیك آن صورت گرفته و موارد تك گیر آن نیز تنها با كمك روش های آزمایشگاهی قابل تشخیص است.
6010/6125
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۱
آبادان- ایرنا- معاون بهداشت دانشكده علوم پزشكی آبادان برخی علائم، شیوه درمان و اطلاعاتی در خصوص روش های پیشگیری از بروز بیماری آنفلوآنزا را تشریح كرد.