لندن - ایرنا - منابع انگلیسی روز دوشنبه گفتند كه دولت انگلیس درصدد ملی كردن بخش های حساس هسته ای و هوافضای شركت رولزرویس، به منظور نجات آن از بحران مالی و جلوگیری از نفوذ بیشتر سهامداران خارجی در این شركت، برآمده است.

به گزارش ایرنا، این منابع عنوان كردند كه دولت انگلیس نگران است كه تشدید بحران مالی شركت رولزرویس كه از 20 ماه پیش شروع‌ شده است، سبب شود كه نفوذ سرمایه‌گذاران خارجی در این شركت كه تامین كننده اصلی تجهیزات دفاعی و زیردریایی های هسته‌ای این كشور است، افزایش یابد.
روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی در این خصوص گفت: در صورت عمیق‌تر شدن بحران مالی شركت رولزرویس، دولت انگلیس ممكن است ملی كردن بخش هسته‌ای‌اش كه سازنده موتورهای زیردریایی هسته‌ای است و نیز بخش هوافضا این شركت كه سازنده موتورهای هواپیما شمرده می شود را مدنظر قرار دهد .
بخش هسته‌ای رولزرویس در سال در حدود 500 میلیون پوند( 760 میلیون دلار) از تولیدات نظامی‌اش درآمد دارد و هم‌اینك سازنده بخش‌های كلیدی برنامه هسته‌ای ترایدنت انگلیس بشمار می‌آید.
فایننشال تایمز نوشت: وزارت دفاع انگلیس در ماه اكتبر گذشته طرحی اضطراری كه دربرگیرنده چندین گزینه هست، آماده كرده است كه دولت این كشور به‌واسطه آنها می‌تواند از منافعش در این شركت بسیار قدیمی در مقابل هرگونه اقدام خصمانه سرمایه‌گذاران خارجی حفظ كند.
این روزنامه به نقل از منابع آگاه نوشت: مقامات انگلیس نگران از آن هستند كه مدیریت رولزرویس تجربه كافی برای دفاع از این شركت در مقابل 'تصاحب‌های خصمانه' ( سرمایه‌گذاران خارجی ) نداشته باشد.
فایننشال تایمز افزود: وزارت دفاع انگلیس پیشنهاد كرده است كه حداقل 25 درصد از سهام این شركت كه برای انجام هر گونه تغییری در این شركت لازم است، به دست آورد.
این روزنامه افزود: 'فیلیپ دونه' معاون وزیر دفاع انگلیس هفته گذشته گفت كه دولت این كشور همچنین نگران از توانایی این شركت در اجرای تعهدات هسته ایش است .
فایننشال تایمز اضافه كرد: یك سخنگوی وزارت دفاع انگلیس نیز گفته است كه شركت رولزرویس نقش مهمی در اقتصاد انگلیس بازی می‌كند و یكی از تهیه‌كنندگان ملزومات دفاعی این كشور است.
این روزنامه همچنین عنوان كرد كه ادغام برخی از بخش های شركت رولزرویس با شركت 'بی ای ای ' كه بزرگترین شركت دفاعی انگلیس شمرده می شود، یكی دیگر از گزینه های وزارت دفاع این كشور شمرده می شود.
به نوشته این روزنامه در حال حاضر دولت انگلیس در شركت رولزرویس دارای 'سهم طلایی ' است كه بدین معناست كه هرگونه معامله ای در این شركت بایستی با رضایت دولت این كشور صورت گیرد. درحال حاضر میزان سهام افراد خارجی دراین شركت در حد 15 درصد محدود شده و این بخشی از توافق صورت گرفته در زمان خصوصی سازی آن در سال 1987 میلادی بوده است.
شبكه 'بی‌بی‌سی' نیز روز دوشنبه در گزارشی گفت كه درحال حاضر دو نگرانی در مورد شركت رولزرویس وجود دارد كه نخستین آن این است كه مشكلات مالی این شركت ممكن است بر روی تعهداتش در حوزه هسته‌ای تاثیر منفی بگذارد.
به گزارش این شبكه خبری، دومین مشكل به فعالیت صندوق سرمایه‌گذاری 'والیو آكت ' كه مقر آن در سانفرانسیسكو است بازمی‌گردد . این شركت درصدد افزایش میزان سهامش در رولزرویس است و این مساله می‌تواند منجر به نفوذ بیشتر آن در این شركت انگلیسی شود.
شركت رولزرویس كه ارزش سهام آن در یك سال گذشته 30 درصد كاهش داشته است، در آخرین پیش‌بینی‌ها میزان افت سود خود در سال 2016 میلادی را 650 میلیون پوند ارزیابی كرده است. پیشتر در ماه ژوئیه سال جاری این میزان از افت 300 میلیون پوند اعلام‌شده بود.
به گفته 'وارن ایست' مدیر اجرایی رولزرویس سود این شركت یك میلیارد دلار نسبت به سال گذشته كاهش خواهد داشت كه دلیل اصلی این مسئله كاهش شدید تقاضا برای محصولات هوافضا و فراساحلی رولزرویس عنوان‌شده است.
بنا به گفته این مقام شركت رولزرویس یك برنامه جدید صرفه‌جویی هزینه‌ها باهدف كاهش 150 تا 200 میلیون پوندی در هزینه‌های این شركت برای سال 2016 اجرایی خواهد شد.
شركت رولزرویس در سال 1906 میلادی توسط 'چارلز رولز ' و 'هنری رویس'، تحت نام 'رولز-رویس لیمیتد' تأسیس شده است.
در سال 1971 میلادی برای جلوگیری از ورشكستگی شركت رولز-رویس، دارایی‌های این شركت از سوی دولت انگلیس، ملی اعلام شد و سپس در سال 1973 میلادی شركت رولز-رویس به دو شركت تفكیك شد و بخش خودروسازی رولز-رویس موتورز نام گرفت و بخش هوافضای آن نیز تحت عنوان رولز-رویس هلدینگ ثبت گردید.
مدیریت رولز-رویس موتورز در سال 1980 میلادی به شركت 'ویكرز' سپرده شد و در سال 1987 میلادی توسط گروه فولكس‌واگن خریداری شد، كه درنهایت در سال 1998 به 'ب‌ام‌و' واگذار گردید و نام آن نیز به 'رولز-رویس موتور كارز ' تغییر پیدا كرد. این شركت هم‌اكنون به عنوان زیرمجموعه‌ای از شركت خودروسازی 'ب ‌ام‌ و ' به‌شمار می‌آید.
اما شركت رولز-رویس هلدینگ، در حال حاضر در چهار حوزه فعالیت می‌نماید، كه شامل: فناوری هوافضا، صنایع دفاعی، تجهیزات دریایی و انرژی می‌باشد. این شركت هم‌اكنون دومین تولیدكننده موتورهای جت هواپیماهای مسافربری می‌باشد، همچنین در رتبه دوم سازندگان موتور هواگردهای نظامی نیز قرار دارد.
دفتر مركزی شركت رولز-رویس در شهر وست‌مینستر، در حومه لندن قرار دارد. این شركت سومین تولیدكننده موتورهای هواگرد در جهان است، همچنین در رتبه 16 از فهرست بزرگترین پیمانكاران پروژه‌های نظامی جهان قرار دارد.
بخشی از سهام شركت رولز-رویس هلدینگ در بازار بورس لندن معامله می‌شود.
در ماه ژوئن 2013 مجموع ارزش بازار سرمایه این شركت بیش از 22 میلیارد پوند برآورد شد، كه رولزرویس را در جایگاه24 از بزرگترین شركت‌های فعال در بورس لندن قرار می‌داد.
این شركت در حال حاضر بیش از 54 هزار نفر در استخدام دارد كه 15 هزار نفر از آنها مهندس و از 50 كشور مختلف است.
میزان ثبت سفارش های این شركت در حال حاضر 73 میلیارد و 700میلیون پوند اعلام شده است.
اروپام**4**1552