اصفهان - ایرنا - جعفر توفیقی وزیر اسبق علوم ، تحقیقات و فناوری گفت: با حذف فیزیكی به هیچ كجا نخواهیم رسید و تجربه نیز نشان داده است كه اندیشه ها را نمی توان با قدرت فیزیكی حذف كرد.

به گزارش ایرنا، جعفر توفیقی دوشنبه شب در همایش تاسیس تشكیل انجمن اسلامی در محل دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: در شرایط كنونی حذف اندیشه به صلاح نیست و تنها راه، مجادله احسن ، گفت و گو و تعامل همراه نقد عالمانه و عاقلانه به عنوان ممهترین ابزار تشكل های دانشجوئی است.
وی با تاكید برای اینكه با تضعیف یكدیگر نتیجه حاصل نمی شود و باید به سمت هم افزائی حركت كنیم گفت:ما باید با این نتیجه برسیم كه با خارج كردن بعضی از نیروها از چارچوپ نظام چه نتیجه ای بدست می آوریم .
توفیقی افزود: اگر به دنبال وجود آوردن یك دانشگاه برتر هستیم و به انتظارات مردم، صنعت ، دولت پاسخ بدهیم باید بتوانیم شرایط هم افزائی در دانشگاهها را فراهم و طراحی كنیم.
وزیر اسبق علوم همچنین دستاوردهای علمی سه دهه اخیر را قابل توجه دانست و گفت : در این مدت مراكز آموزش عالی و دانشگاه های كشور تحولات خیلی خوبی در عرصه تحقیقاتی،تخصصی و تحصیلات تكمیلی داشته اند.
وی با بیان اینكه در آستانه ورود به دهه چهارم انقلاب هستیم گفت: توسعه علمی كشور گفتمان جدیدی را تجربه می كند و این گفتمان جدید در عرصه اقتصاد مقاومتی مشاهد می شود .
توفیقی تاكید كرد:موتور محركه سیاست اقتصاد مقاومتی در كشور تقویت و اجرای سیاست های شركت دانش بنیان و در نهایت موتور محركه شركت های دانش بنیان دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی و علمی و تربیت دانشجویان خلاق است.
وی گفت: شرایط دوران پس از تحریم شرایط استثنایی پیش روی ماست، باید مراقب بود تجربه گذشته را تكرار نكنیم و هرچه سریع تر خود را به توانمندی لازم و نوآوری مجهز كنیم.
توفیقی با اشاره به اینكه در سال های آینده هر لحظه امكان بازگشت تحریم های گذشته وجود دارد گفت: كشورهای پیشرفته هیچ تضمینی برای تحت فشار قرار دادن ایران و حتی دوران پس از برجام به ما نداده اند .
وی همچنین با تاكید براینكه دانشگاه های كشور نیاز بازبینی برای اجرای اقتصاد مقاومتی دارد گفت:در دهه چهارم به دانشگاه هایی نیاز داریم كه در اقتصاد مقاومتی و رشد كشور ایفای نقش كند .
وی تصریح كرد:طبیعی است كه در دانشگاه های كشور سلایق سیاسی و تشكل های دانشجوئی متعدد و اعتقادهای مختلف فعالیت كنند و تعدد تشكل های دانشجوئی با گرایش متعدد طبیعی و لازم است و نمی شود همه را همفكر و هم نظر كرد و تنوع در اندیشه محرك توسعه علمی كشور است .
توفیقی با تاكید بر اینكه باید تنوع افكار در دانشگاه های كشور باید به رسمیت شناخته شود گفت: تا زمانی كه با محوریت نظام و قانون اساسی حركت و از ارزشهای اسلامی و دینی تبعیت می كنیم وجود تشكل های متعدد و گوناگون در دانشگاه اجتناب ناپذیر است .
/ 6022 ت/7145/ 6075