تهران - ايرنا - معاون پژوهش و فناوري سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي گفت: بخش كشاورزي با سهم 20 درصدي از صادرات غيرنفتي علاوه بر تامين كننده امنيت غذايي، نقش تعيين كننده اي در اقتصاد كشور دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، غلامحسين طهماسبي روز سه شنبه در مراسم رونمايي از دستاوردهاي جديد تحقيقات كشاورزي و تجليل از پژوهشگران برتر كشاورزي اظهار داشت :توليد محصولات كشاورزي بخش مهمي از نيازهاي غذايي كشور را تأمين مي‌كند.
وي افزود: بخش كشاورزي در ايران، با تأمين 15 درصد توليد ناخالص ملي، 20 درصد اشتغال، 20 درصد صادرات غيرنفتي و 85 درصد مواد غذايي مورد نياز، نقش تعيين‌كننده‌اي در تأمين امنيت غذايي كشور برعهده دارد.
وي اضافه كرد : سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي با در اختيار داشتن يك سوم اعضاي هيأت علمي بخش كشاورزي كشور، نقش عمده‌اي از وظيفه برنامه‌ريزي، هدف‌گذاري، آينده‌پژوهي و انجام تحقيقات لازم براي شرايط آينده كشور و در نهايت زمينه سازي تأمين امنيت غذايي كشور را در اختيار دارد.
معاون پژوهش و فناوري سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي گفت :مواد غذايي مورد نياز انسان در دنيا به‌دليل افزايش جمعيت و ارتقاي سرانه مصرف غذايي و كيفيت رو به افزايش است و آمار فائو ( سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد) ، رشد جمعيت جهان در 50 سال گذشته، را كند نشان مي دهد بطوري كه از دو درصد به يك درصد رسيده و تا سال 2050 به نيم‌درصد خواهد رسيد.
به گفته طهماسبي ، جمعيت جهان از 3.7 ميليارد نفر در سال 1970 به 6.9 ميليارد نفر در سال 2010 رسيد و با ضرب آهنگي كندتر به 9.15 ميليارد نفر در سال 2050 خواهد رسيد.
وي افزود : پيش‌بيني‌ها نشان مي‌دهد كه در سال 2050 سرانه مصرف غذايي دنيا براي هر نفر به سه هزار و 70 كيلوكالري در روز مي‌رسد كه در كشورهاي درحال توسعه از جمله ايران اين ميزان از دو هزار و 680 كيلوكالري به سه هزار و 70 كيلوكالري در روز خواهد رسيد.
طهماسبي گفت : كيفيت غذا و مصرف گروه‌هاي مختلف غذايي در كشورها متفاوت است ،بطوري‌كه طي چند دهه گذشته در كشورهاي توسعه‌يافته بيش از 35 درصد از نياز غذايي از طريق گوشت، شير و روغن‌هاي گياهي تأمين مي‌شود، درحالي كه در كشورهاي در حال توسعه مثل ايران از 22 درصد در سال 2010 به 28 درصد در سال 2050 خواهد رسيد و نياز غذايي اين كشورها بيشتر از طريق غلات و گياهان ريشه‌اي و غده‌اي تأمين مي‌شود.
معاون پژوهش و فناوري سازمان تحقيقات اضافه كرد: براساس پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته درباره جمعيت ، ارتقاي مصرف سرانه، اثرات تغيير اقليم، خشكسالي و بحران آب ايران در سال 2050 ، محققان بخش كشاورزي تلاش مي كنند تا امنيت غذايي را در كشور فراهم سازند .
وي ،برنامه‌ريزي براي ارائه الگوي كشت مناسب براي هر منطقه ، توليد ارقام گياهي و نژادهاي دامي مقاوم به شرايط گرم، كم‌آب و الگوهاي مديريتي مناسب به عنوان راهكارهايي است كه براي تأمين امنيت غذايي كشور به مورد اجرا گذاشته مي شود .
به گزارش ايرنا، در اين مراسم همچنين هشت تفاهم نامه‌ و قرارداد انتقال دانش و فناوري بخش كشاورزي ميان مراكز و موسسه هاي تابعه سازمان تحقيقات كشاورزي و بخش خصوصي با حضور اسكندر زند معاون وزير جهاد كشاورزي و واعظ مهدوي معاون امور علمي و فرهنگي سازمان مديريت و برنامه ريزي به امضاء رسيد.
همچنين در اين مراسم از 6 دستاورد گندم رقم حيدري، رقم جديد زيتون ديره براي كشت در مناطق نيمه‌گرمسيري به منظور تهيه كنسرو، توليد واكسن دوگانه نيوكاسل و برونشيت عفوني، اطلس جامع آويشن و معرفي گونه‌ها و ارقام مناسب آويشن، محصولات گلخانه‌اي از ضايعات صنايع چوب كشور، و همچنين از سامانه نوين تشخيص سريع باقي‌مانده سموم در محصول خيار رونمايي شد.
محمود حجتي وزير جهاد كشاورزي پيش از اين اعلام كرد : ارزش صادرات محصولات خام و فرآوري شده بخش كشاورزي طي هشت ماهه 1394 بالغ بر 4.7 ميليارد دلار بود كه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته حدود 22 درصد افزايش نشان داد.
طي هشت ماهه گذشته ارزش واردات محصولات خام و فرآوري شده كشاورزي نيز 9.2 ميليارد دلار بود كه نسبت به مدت مشابه در سال گدشته كاهش 1.5 درصدي داشت.
وزارت جهاد كشاورزي پيش بيني كرد با افزايش بهره وري در توليد و جهت گيري صادراتي بتوان در افق هشت تا 10 سال تراز بازرگاني ، غذا و محصولات كشاورزي به صفر برسد و اين امر در چارچوب سياست هاي اقتصاد مقاومتي امكان پذير خواهد شد.
اقتصام**9186 ** 1559