زنجان - ايرنا - معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني استان زنجان گفت: تاكنون دو مورد مرگ مشكوك به بيماري آنفلوآنزا در اين استان گزارش شده است.

دكتر محمد رضا صائيني روز چهارشنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا افزود: اين فرد فوت شده
داراي بيماري هاي زمينه اي بودند كه نمونه گيري انجام شده از آنها با هدف بررسي بيشتر به آزمايشگاه ملي آنفلوآنزا در تهران ارسال شده است.
وي يادآوري كرد: به طور معمول ابتلاي افراد به بيماري آنفلوآنزا همزمان با روزهاي سرد سال شيوع بيشتري مي يابد كه رعايت نكات پيشگيرانه اقدامي مهم در مبتلا نشدن افراد به اين نوع بيماري به شمار مي آيد.
صائيني با تاكيد بر اينكه با تمهيدات انديشيده شده مشكلي در درمان بيماران مبتلا به بيماري
آنفلوآنزا در اين استان وجود ندارد، ابراز كرد: ذخيره لازم دارويي مربوط به بيماري آنفلوآنزا در استان انجام شده است.
وي بيان كرد: مردم نسبت به مطالب غير واقعي كه در ارتباط با شمار بالاي فوت بيماران مبتلا به آنفلوآنزا به ويژه نوع H1N1 منتشر مي شود توجه نكنند چرا كه وزارت بهداشت تلاش كرده است تا با شفافيت كامل در اين زمينه براي هموطنان سراسر كشور اطلاع‌رساني كند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي زنجان ادامه داد: اين در حالي است كه شمار افراد مبتلا به اين بيماري و فوت شدگان ناشي از آن طي سال گذشته بيشتر از امسال بوده است.

** شستشوي دست ها به ميزان 80 درصد فرد را در برابر آنفلوآنزا مصون مي كند
صائيني با تاكيد بر اينكه عموم مردم بايد به نكات مهم بهداشتي براي مبتلا نشدن به بيماري آنفلوآنزا توجه كنند، افزود: بر اين اساس شستشوي مداوم دست ها با آب و صابون از راهكارهاي مهم پيشگيري از ابتلا به بيماري آنفلوآنزا است و به ميزان 50 تا 80 درصد فرد را در برابر ابتلا به اين نوع بيماري مصون مي كند.
وي ابراز كرد: براي پيشگيري از ابتلا به بيماري آنفلوآنزا و هنگام فعاليت هاي كاري از بردن دست به دهان، بيني و چشم ها بايد اجتناب شود.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي زنجان ادامه داد: افراد مبتلا هنگام بيماري از دست دادن، روبوسي و در آغوش گرفتن ديگران خودداري كنند و با فرد مشكوك به علائم آنفلوآنزا فاصله داشته باشند.
وي بيان كرد: رعايت اصول اوليه و آداب تنفسي و همراه داشتن دستمال مناسب و استفاده از آن هنگام عطسه اقدامي ضروري است به خصوص در مواقع سرفه و عطسه به عموم مردم توصيه مي شود.
وي بيان كرد: هنگام عطسه و سرفه با دستمال كاغذي جلوي بيني و دهان را گرفته و سپس دستمال استفاده شده به سطل زباله داراي در انداخته شود.
به گفته صائيني بيماران مشكوك به آنفلوآنزا ، اطرافيان بيمار و كادر بيمارستاني براي پيشگيري از مبتلا نشدن از ماسك N95 استفاده كنند چرا كه ماسك هاي معمولي چندان تاثيري ندارند.
آنفلوآنزا بيماري ويروسي حاد دستگاه تنفسي است كه با تب، سردرد، درد عضلاني، تعريق، آب ريزش بيني، گلودرد و سرفه تظاهر مي كند.
سرفه اغلب شديد و براي مدتي ادامه مي يابد ولي ساير نشانه هاي بيماري بعد از دو تا هفت روز خود به خود بهبود مي يابد.
بر اساس اعلام دكتر محمدمهدي گويا رئيس مركز مديريت بيماري‌هاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي طي دو هفته گذشته بيش از 2700 نمونه مشكوك به ابتلا به آنفلوآنزا در كشور در 12 آزمايشگاه قطب و آزمايشگاه مرجع سلامت مورد بررسي قرار گرفته كه از اين تعداد 896 مورد آنفلوآنزاي نوع H1N1 در سراسر كشور تشخيص داده شده است.
6085/7320