تهران - ايرنا - معاون فناوري مركز ملي فضاي مجازي با بيان اين كه دولت الكترونيكي بر روي شبكه ملي اطلاعات بايد شكل گيرد، گفت: دولت الكترونيكي در صورتي معنا پيدا مي كند كه بر روي شبكه ملي اطلاعات به صورت مستقل از ديگر شبكه ها پياده سازي شود.

به گزارش ايرنا از مركز ملي فضاي مجازي، عباس آسوشه با تاكيد براينكه دولت الكترونيكي يكي از مهمترين عوامل توسعه و پيشرفت كشورها در ارائه و استفاده از خدمات الكترونيكي است، اظهار داشت: منافع دولت الكترونيك نه تنها نصيب خود دولت، بلكه شامل حال شهروندان، بخش خصوصي و كاركنان دولت نيز مي شود بر همين اساس مي توان گفت كه دولت الكترونيكي يك سيستم اقتصادي - اجتماعي بوده و حلقه زنجيره وار ميان دولت، شهروندان و كسب و كار محسوب مي شود.
وي بيان كرد:اجراي دولت الكترونيكي بر سلامت اداري، مبارزه با فساد اداري، افزايش قدرت پاسخگويي، مشاركت مردمي، شفافيت و انعطاف پذيري ساختار دولت و كاهش هزينه تاثير داشته و باعث مي شود تا اعتماد جامعه به نظام اداري كشور بيشتر شود.
آسوشه درخصوص آثار اقتصادي دولت الكترونيكي در كشور گفت: از جمله تاثيرات مستقيم و غيرمستقيم اقتصادي اين خدمت رشد اقتصادي و افزايش توليد ناخالص داخلي، صرفه جويي و كاهش هزينه ارائه خدمات، افزايش درآمد مالياتي و توسعه كسب و كار و افزايش اشتغال در بخش خصوصي است.
وي با بيان اين كه توسعه دولت الكترونيكي، امكانات گسترده اي را براي عينيت يافتن آرمان هاي حكومتداري خوب و سرمايه هاي اجتماعي (اعتماد و مشاركت) فراهم مي كند، تاكيد كرد: در اين رابطه بررسي وضعيت كشور در توسعه دولت الكترونيكي طي چهارسال گذشته نشان مي دهد رتبه تقريبأ ثابت ايران نه تنها با رشد و توسعه چنداني در اين زمينه مواجه نبوده بلكه سرعت رشد آن از ساير كشورها نيز كندتر بوده است .
آسوشه اظهار كرد: تيم موضوع با اهداف برنامه هاي توسعه و همچنين سند چشم انداز 20 ساله كشور مغاير است كه البته برنامه ريزان كشور در سطح كلان با درك اهميت موضوع و با هدف برخورداري كشور از منافع اين خدمت عمومي، در صدد رفع موانع هستند.
معاون فناوري مركز ملي فضاي مجازي كشور گفت: براي جبران عقب ماندگي در اين حوزه و بهره مندي كشور از سرمايه گذاري انجام شده بايد با ارائه برنامه يكپارچه و منطبق با اهداف مشخص شده در اسناد بالادستي، هماهنگي در اجرا و نيز پايش و برقراري الزامات ايجاد و ارائه سرويس توسط يك مرجع مشخص، از تكرار نتايج گذشته جلوگيري كرد.
وي افزود: در ابتدا شبكه ملي اطلاعات و يا همان اينترنت ملي را كل فضاي مجازي كه مسائل زيرساختي، محتوايي و خدماتي است، مي دانستند اما شوراي عالي فضاي مجازي با تصويب طرح شبكه ملي اطلاعات عملكرد آن را تخصصي تر و به عنوان زيرساخت ارتباطي فضاي مجازي كشور تعيين كرد.
آسوشه با اشاره به اين كه شبكه ملي اطلاعات به دليل اين كه زيرساخت ارتباطي فضاي مجازي كشور است راه اندازي آن در جامعه الزامي است، گفت: در صورتي كه شبكه ملي اطلاعات براساس الزامات مصوب شوراي عالي فضاي مجازي كشور اجرايي شود مي توان ذهن مخاطبان را با ارايه محتواهاي غني ايراني اسلامي كه داريم آگاه كرده و از گرايش جوانان به سمت فرهنگ غربي و محتواهاي غربي جلوگيري كرد.
شوراي عالي فضاي مجازي كشور در اجراي شبكه ملي اطلاعات به عنوان زيرساخت ارتباطي فضاي مجازي كشور تاكيد دارد.
علمي (1) ** 1201 **1440