قزوين-ايرنا- مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي قزوين گفت: از بين بيش از سه هزار واحد توليدي فعال استان، در حال حاضر 60 واحد توليدي از مشكلات كارگري برخوردار هستند.

به گزارش ايرنا، مسعود بابايي روز يكشنبه در نشست شوراي هماهنگي دستگاه هاي عضو وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان قزوين كه با حضور استاندار برگزار شد، افزود: واحدهاي مشكل دار در حوزه كارگري را به دو دسته درجه يك و دو تقسيم كرده ايم كه واحدهاي درجه يك مربوط به آندسته از واحدهايي هستند كه معوقات حقوق آنها 3 ماه و بيشتر از آن است.
وي اظهار كرد: تعداد واحدهاي توليدي مشكل دار درجه يك در حوزه كارگري در استان 40 مورد و درجه دو نيز هفت واحد است.
بابايي اضافه كرد: تعداد واحدهاي توليدي تعطيل داراي كارگر در استان نيز به 13 واحد مي رسد.
مديركل تعاون،كار و رفاه اجتماعي قزوين با بيان اينكه تعداد كارگران واحدهاي مشكل دار 5 هزار و 633 نفر مي باشد، اظهار كرد: به طور ميانگين هر واحد مشكل دار داراي 100 نيروي كار است.
اين مسئول در ادامه از ارائه 20 هزار درخواست بازنشستگي در مشاغل سخت و زيان آور در استان طي سال هاي اخير خبر داد و گفت: اين درخواست ها كه مربوط به كارگران واحدهاي فرسوده و مشكل دار بوده است را مديريت كرده ايم تا مشكلات حوزه كارگري در استان بيشتر نشود.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان قزوين در ادامه اظهار كرد: در هشت ماهه امسال شاهد 6 هزار و 769 هزار مورد تعديل نيرو در استان بوديم كه اين رقم در مدت مشابه سال قبل 6 هزار و 524 مورد بود.
وي همچنين با بيان اينكه امسال 655 نفر به افرادي كه در استان از بيمه بيكاري حقوق دريافت مي كنند افزوده شده است، گفت: در هشت ماهه امسال همچنين شاهد به كارگماري و اشتغال دوباره براي 440 نفر بوده ايم.
بابايي با بيان اينكه اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي قزوين پارسال در بين ادارات كل استان ها رتبه سوم را به لحاظ عملكرد كسب كرد، اظهار داشت: همين موضوع موجب شده تا اكنون سه طرح وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي به صورت پايلوت در كشور از جمله كارورزي براي فارغ التحصيلان دانشگاهي در قزوين در حال اجرا باشد.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي در ادامه با اشاره به افزايش بيمه كارگران ساختماني در استان قزوين،گفت: در پايان پارسال 13 هزار كارگر مشاغل ساختماني در استان بيمه شده بودند كه اين رقم هم اكنون به 17 هزار نفر افزايش يافته است.
بابايي در ادامه به نرخ بيكاري استان قزوين در سال 93 اشاره كرد و آنرا 11.8 درصد خواند و گفت: در اين مدت نرخ بيكاري كشور 10.6 درصد بود.
وي، افزايش نرخ مشاركت اقتصادي را دليل بالا رفتن نرخ بيكاري استان دانست و اظهار داشت: اين بدان معنا است كه جمعيت فعال استان ( 10 تا 60 سال) بيش از گذشته جوياي كار و فعاليت اقتصادي شده اند.
بابايي در ادامه به سهم صنعت، خدمات و كشاورزي از اشتغال استان پرداخت و گفت: 34.1 درصد اشتغال استان به بخش صنعت اختصاص دارد و سهم كشاورزي و خدمات نيز به ترتيب 22 و 43.9 درصد است.
وي اظهار كرد: سهم اشتغال كشور در بخش خدمات 48.3 درصد است و رتبه استان از اين حيث هفدهم است كه اين آمار نشان مي دهد در حوزه خدمات نيازمند ايجاد فرصت هاي شغلي بيشتري هستيم.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي قزوين به آمار تعاوني هاي استان اشاره كرد و گفت: در حال حاضر 570 تعاوني فعال در بخش هاي توليدي، توزيعي و خدماتي در استان وجود دارد.
بابايي در پايان يادآور شد: مجموع تعاوني هاي به ثبت رسيده در استان 3 هزار و 260 تعاوني بوده است.
3013/ 6128