زنجان - ایرنا - مدیركل سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: سه میلیون زوج در كشور نابارور هستند كه برنامه های متعددی برای كاهش مشكلات آنان اندیشیده شده است.

محمد اسماعیل مطلق روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با همكاری معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گروه یا اداره ناباروری با هدف پیشگیری از ناباروری های اولیه و ارائه خدمات دیگر به زوجین نابارور تشكیل شده است.
وی اظهار كرد: علاوه بر آن بسته های خدمتی متعدد دیگر شامل پیشگیری از ناباروری و شناسایی عوامل دخیل، متناسب با سطح سواد زوجین ارائه می شود.
مطلق افزود: متخصصان این زمینه در اداره ناباروری علاوه بر بسته های ارائه شده و آگاهی بخشی به زوجین، در مورد علل سقط های مكرر و پیشگیری از آن نیز فعالیت می كنند.
وی اظهار كرد: مراكز درمان ناباروری با همكاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و معاونت درمان در بیشتر مراكز استان ها كه دارای تیم تخصصی هستند راه اندازی شده است.
مطلق افزود: هم اكنون هزینه های مربوط به درمان ناباروری در كشور توسط بیمه پرداخت می شود.
** ثبت سالانه 200 تا 220 هزار سقط در كشور
مدیر كل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت و درمان گفت: سالانه 200 تا 220 هزار سقط در كشور رخ می دهد كه اقداماتی برای كاهش آن در دست انجام است.
وی آموزش های ارائه شده به گروه های هدف را در كاهش شمار سقط ها بسیار مهم عنوان كرد و افزود: آموزش های قبل و پس از ازدواج و پس از بارداری در جلوگیری از باروری ناخواسته و سقط جنین موثر است.

** 13 كلینیك زناشویی تا پایان سال در كشور راه اندازی می شود
مطلق با بیان اینكه بر اساس برنامه ریزی انجام شده تا پایان سال جاری، 13 كلینیك زناشویی در 13دانشگاه علوم پزشكی كشور راه اندازی می شود، افزود: در این كلینیك ها متخصصانی در رشته های زنان و زایمان، ارولوژی، روانپزشكی، پزشك اجتماعی، بهداشت ناباروری و یك روحانی آشنا به مسایل حقوقی خانواده و یك حقوقدان نیز برای رفع مشكلات زناشویی زوجین حضور دارند.
وی یادآوری كرد: دستور العمل های پیشگیرانه كلینیك های زناشویی تدوین و به مراكز اعلام خواهد شد.
مدیركل سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده سال آینده كلینیك های زناشویی در 20 دانشگاه كشور راه انداری می شود و مسائل مربوط به زوجین با توجه به اولویت ها مورد بررسی قرار می گیرد.
وی اظهار كرد: این نوع كلینیك ها در دانشگاه های تیپ یك و دو طبق برنامه ریزی های لازم راه اندازی شده است كه بخشی از اعتبارات مورد نیاز آنها از محل منابع جمعیت وزارتخانه تامین می شود.
6085/7320/ 6075