به گزارش ايرنا از پژوهشگاه ازتباطات و فناوري اطلاعات، دكتر محمد خوانساري گفت: اين پژوهشگاه به عنوان مشاور اصلي و بازوي تحقيقاتي وزارتخانه است كه در مرحله اول، نيازهاي تحقيقاتي آن را از طريق برگزاري جلسات مشترك و درخواست هاي رسيده، تامين مي كند.
وي ادامه داد: در اين پژوهشگاه، تعاملات و همكاري هاي گسترده و نزديكي با دانشگاه ها، مراكز رشد و پارك هاي علم و فناوري، نمايندگان صنعت از جمله سنديكاي مخابرات ايران و نظام صنفي رايانه اي كشور، معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و شركت هاي فعال و دانش بنيان حوزه فاوا وجود دارد.
خوانساري افزود: براي پيشبرد برنامه هاي تحقيقاتي، پژوهشكده سياستگذاري و مطالعات راهبردي فاوا تاسيس شد و با شكل دهي گروه آينده پژوهي در اين پژوهشكده، رصد فناوري و روندهاي آنها با استناد به روشهاي علمي، نيازهاي پژوهشي آتي را مد نظر قرار ميدهد.
خوانساري در پاسخ به سوالي در خصوص نحوه حمايت وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات از پژوهش هاي حوزهICT گفت: با ايجاد معاونت نوآوري و فناوري وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، فعاليت هاي حمايتي وزارتخانه در خصوص توسعه علم و فناوري بسيار پر رنگ تر شده و برنامه هاي گسترده اي در جهت توسعه همكاري هاي وزارتخانه با پارك هاي علم و فناوري و مراكز رشد تهيه شده است.
وي بر ايجاد ارتباط نزديكتر با صنعت ICT در كشور تاكيد كرد و ادامه داد: اين ارتباط چه از طريق نمايندگان آنها در نظام صنفي رايانه اي و سنديكاي مخابرات و چه از طريق حمايت و ارايه تسهيلات به شركتهاي كوچك و متوسط و همچنين از طريق صندوق وام وجوه اداره شده وزارتخانه انجام شده و در دست اقدام است.
رييس پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: همچنين وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات با معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و كارگزاري ارزيابي شركتهاي دانش بنيان به عنوان عضو اين كميته همكاري دارند.
وي بيشتر شدن فضاي تعاملات بين المللي را مثبت ارزيابي كرد و افزود: با هدف تقويت و توسعه همكاريهاي علمي، پژوهشي و فناورانه در سطح منطقه و جهان نيز تعاملات گستره اي با دعوت وزراي فاواي كشورهاي مختلف از جمله سوئد، مجارستان، فنلاند، عراق، افغانستان، روسيه، اذربايجان انجام شده و تفاهم نامههاي علمي و فناوري ميان طرفين مبادله شده است كه پژوهشگاه نيز به سهم خود در اين فعاليتها، با وزارتخانه و معاونتهاي فناوري و نواوري و امور بين الملل همكاري دارد.
خوانساري در تبيين چگونگي تاثيرگذاري وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، درحمايت از پژوهش هاي حوزه ICT گفت: وزارت ارتباطات، زمينه نزديك تر شدن اركان مختلف اكوسيستم علم و فناوري فاوا در كشور را فراهم ميكند كه از جمله بخش دانشگاهها، پژوهشگاه، پاركها و مراكز رشد و صنعت است كه مي تواند در جهت بومي سازي فناوري و توسعه محصولات و خدمات دانش بنيان و مورد نياز كشور تاثيرگذار باشد.
وي تدوين قوانين حمايتي براي تقويت صنعت و پژوهش حوزه فاواي كشور را تاثيرگذار دانست وافزود: در اين خصوص برگزاري نشست هاي وزارتخانه با شركتهاي خصوصي فعال حوزه فاوا، بسيار ارزشمند و موثر است كه اين مساله با جديت از سوي مقام عالي وزارت پيگيري شده و به زودي سومين نشست آن نيز،برگزار خواهدشد.
علمي (1) ** 1201 **1440
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۸
تهران-ايرنا- رئيس پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات از همكاريهاي دوجانبه پژوهشگاه ارتباطات با معاونت نوآوري و فناوري وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات به منظور بومي سازي اين فناوري ها خبر داد.