به گزارش ايرنا معاون هماهنگي امور عمراني استاندار سيستان و بلوچستان روز يكشنبه در كارگاه آموزشي هشدار و كاهش مخاطرات سونامي مكران كه به مناسبت هفتادمين سالگرد سونامي مكران برگزار شد، اظهار داشت: برگزاري نشست هاي تخصصي و كارگاه هاي آموزشي مردم و مسئولان را از مخاطرات سونامي آگاه مي كند و تاثيرات زيادي براي كاهش خطرات و تلفات جاني و مالي دارد.
باقر كرد از مسئولان و مديران كل به ويژه اعضاي ستاد مديريت بحران سيستان و بلوچستان خواست برنامه ريزي و اقدامات لازم را براي آشنايي بيشتر قشرهاي مختلف به حوادث گوناگون و سونامي انجام دهند.
وي افزود: اين منطقه در گسل مكران قرار دارد و حوادث سونامي و زلزله آنرا تهديد مي كند.
وي گفت: سيستان و بلوچستان هندوستان كوچك در ايران است و از شمال تا جنوب آن تمامي محصولات كشاورزي كشت و برداشت مي شود و درياي آن نيز از نظر موقعيت و نعمت هاي فراوانش بي نظير است.
معاون عمراني استاندار سيستان و بلوچستان بيان كرد: سواحل مكران و بندر چابهار براي كشور اهميت زيادي دارند و طرح هاي بزرگ صنعتي و تجاري در آن اجرايي شده است.
وي خاطر نشان كرد: راه آهن چابهار- ايرانشهر با پيشرفت فيزيكي بيش از 24 درصد در حال انجام است و در آينده اي نزديك تكميل و به بهره برداري مي رسد.
وي با اشاره به توفان گونو در سال 1386 در سواحل درياي عمان از جمله چابهار افزود: اين توفان 763 ميليارد تومان خسارت به زيرساختهاي سيستان و بلوچستان وارد كرد.
رئيس پژوهشگاه ملي اقيانوس شناسي و علوم جوي كشور در حاشيه اين همايش به خبرنگار ايرنا گفت: كارگاه هاي آموزشي 'آلودگي هاي دريايي و روش هاي كنترل آن' از روز گذشته با حضور استاندار سيستان و بلوچستان، مسئولان و مردم در مركز اقيانوس شناسي چابهار آغاز شده است و امروز نيز در هفتادمين سالگرد سونامي مكران، كارگاه آموزشي هشدار و كاهش مخاطرات سونامي مكران برگزار شد.
'ناصر حاجي زاده ذاكر' افزود: در كارگاه آموزشي دو روزه 'هشدار و مخاطرات سونامي مكران' سخنرانان مقالاتي را با موضوع چگونگي و آشنايي با سونامي، ساماندهي و هشدار سونامي در جهان و ايران، سونامي اقيانوس هند، راهكارها و اقدامات لازم براي كاهش خسارات ناشي از سونامي ارايه كردند.
رئيس مركز اقيانوس شناسي درياي عمان و اقيانوس هند نيز گفت: سونامي مكران در سال 1324 شمسي به بزرگي 1/8 (هشت و يك دهم) ريشتر سواحل پاكستان، ايران و بخشي از كشور عمان را در برگرفت.
حسين نگارستان افزود: حدود چهار هزار نفر در اين حادثه سونامي مكران كشته شدند.
وي گفت: مركز اقيانوس شناسي چابهار در سال 1385 تاسيس شده است و به عنوان يكي از مركز وابسته به پژوهشگاه ملي اقيانوس شناسي و علوم جوي كشور در زميني به مساحت هفت هزار و 200 مترمربع در ساحل درياي چابهار قرار دارد.
در پايان به شركت كنندگان گواهينامه آموزشي نيز ارايه شد.
3043 / 6081
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۶
چابهار- ايرنا- هفتادمين سالگرد رخداد سونامي مكران با حضور معاون هماهنگي امور عمراني استاندار و شماري از مديران كل ادارات سيستان و بلوچستان در مركز اقيانوس شناسي چابهار برگزار شد.