تهران-ایرنا- آلمان و اتریش در حال بررسی سازوكار جدید مشترك برای پناهندگی در اروپا هستند كه تعداد مناطقی را كه در آن شرایط مهاجران تازه وارد بررسی و از آنها ثبت نام می شود، گسترش خواهد داد.

به گزارش پایگاه اینترنتی «ایی یو آبزور»، «پیتر آلتمایر» هماهنگ كننده بحران پناهندگان آلمان در مصاحبه با مجله فوكوس با افشای این طرح گفت: بر اساس طرح های جدید، تصمیم گیری ها درباره تقاضای پناهندگی در مناطقی انجام خواهد شد كه از آن به عنوان مناطق كانون بحران یاد می شود و در آن به شرایط و ثبت نام از مهاجران تازه وارد رسیدگی می شود.
تاكنون از این مناطق برای اسكان دوباره مهاجرانی در یونان و ایتالیا استفاده شده است كه به دنبال حمایت بین المللی از سوی سایر كشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند. از میان یازده منطقه ای كه تاكنون برای چنین هدفی تعیین شده است فقط یك مركز در هر یك از دو كشور یاد شده فعال هستند.
به گفته آلتمایر، افرادی كه در مراكز یاد شده درباره آنها تصمیم مثبتی گرفته می شود، در میان كشورهای اتحادیه اروپا توزیع می شوند و بررسی تقاضای واقعی پناهندگی آنها در این كشورها انجام خواهد شد.
نظام كنونی پناهندگی اتحادیه اروپا موسوم به 'سازوكار مشترك پناهندگی اروپا' متشكل از قوانین دوبلین، بخشنامه مراحل پناهندگی، شرایط پذیرش، راهنمای صلاحیت و بخشنامه اقامت طولانی مدت است.
اما با توجه این كه بسیاری از متقاضیان پناهندگی تقاضای خود را فقط در برخی از كشورهای عضو اتحادیه اروپا ارائه می دهند این سازوكار فقط نام «مشترك» را یدك می كشد. آلمان، سوئد، ایتالیا، فرانسه و مجارستان تقریبا بیشترین تقاضا را به ثبت رسانده اند.
برخی از كشورهای اتحادیه اروپا تاكنون از پذیرش پناهجویان همان طوری كه در این سازوكار مشترك قید شده است، خودداری كرده اند و مدیریت اجرایی اتحادیه اروپا اوایل ماه جاری میلادی یونان، كرواسی، ایتالیا، مالت و مجارستان را تهدید به شكایت قانونی كرد.
«ولفگانگ شوئبله» وزیر دارایی آلمان اكتبر (مهر-آبان) گذشته از نظام كنونی پذیرش پناهندگان اتحادیه اروپا انتقاد و اعلام كرد به سازوكار جدیدی در این زمینه نیاز هست.
گفته می شود از میان یك میلیون مهاجری كه امسال تقاضای پناهندگی به اتحادیه اروپا داده اند بیش از 400 هزار نفر از ابتدای اكتبر امسال وارد یونان شده اند. بسیاری از آنها تلاش می كنند از كشورهای غرب بالكان خود را به آلمان یا سوئد برسانند.
«وارنر فایمن» صدر اعظم اتریش روز شنبه به دنبال ابراز تعهد صدر اعظم آلمان برای محدود كردن پذیرش مهاجران، گفت كه كشورش تعداد بیشتری از افراد دارانبودن صلاحیت را كه وی از آنها به عنوان مهاجران بدون مدرك نام برد، اخراج خواهد كرد.
تصمیم جدید آلمان و اتریش برای بررسی قوانین پناهندگی در بحبوحه واكنش های فزاینده علیه كشورهای شرق اروپا به دلیل خودداری از پذیرش آوارگان بیشتر اعلام شده است.
سران اتحادیه اروپا در سپتامبر (شهریور) گذشته درباره توزیع 160 هزار پناهجو و آواره ای كه از یونان و ایتالیا قصد ورود به سایر كشورهای اروپایی دارند، در یك بازه زمانی دوساله توافق كردند. از زمان دستیابی به چنین توافقی، تاكنون حدود دویست نفر از این افراد اسكان دوباره شده اند.
«فرانك والتر اشتاین مایر» وزیر امور خارجه آلمان به كشورهای شرق اروپا همچون جمهوری چك، مجارستان، اسلواكی هشدار داد كه مخالفت آنها با پذیرش سهم خود در نظام سهمیه بندی اتحادیه اروپا تبعاتی قانونی به دنبال دارد.
اروپام**9158 **1561**1599