شيراز- رئيس اتحاديه تعاوني هاي صنايع دستي استان فارس گفت: استان فارس صنايع دستي ويژه و منحصر به فردي دارد كه متاسفانه برخي از آنها به مرور زمان فراموش شده و يا در حال فراموشي است كه ما در اين اتحاديه احياي اين صنايع دستي را با جديت دنبال مي كنيم.

سلمان گورنگي سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا بيان كرد: استان فارس يكي از قطب هاي توليد صنايع دستي كشور است طوري كه در سال هاي گذشته از 250 رشته صنايع دستي موجود در كشور 120 رشته در اين استان فعاليت داشته است.
وي با بيان اينكه برخي از توليدات صنايع دستي استان از شهرت جهاني برخوردار و داراي شناسه جهاني هستند افزود: هم اينك تعداد رشته هاي فعال صنايع دستي فعال در استان فارس به 85 رشته رسيده اما فارس همچنان جايگاه رفيعي در بحث توليد و تنوع رشته ها دركشور دارد.
گورنگي اظهارداشت: شهرستان هاي استان فارس صنايع دستي منحصر به فردي دارند كه متاسفانه در حال فراموشي و يا نابودي هستند كه با شناسايي اين هنرها، آنها را بازگشايي، احيا و معرفي مي كنيم.
وي اضافه كرد: هنرهايي مانند خاتم‌سازي، قلمزني، كاشي هفت‌رنگ، آينه كاري، سازهاي سنتي، نگارگري و تذهيب را بيشتر مي‌توان در شهر شيراز به صورتي متمركز يافت و دست‌بافته‌هايي كه بيشتر مختص زندگي ايلات و عشاير بوده را مي‌توان در اكثر شهرستان‌هاي استان سراغ گرفت.
او ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر در برخي از اين رشته ها تنها يك يا دو هنرمند وجود دارد كه در كنار احياي اين رشته هاي صنايع دستي، بحث آموزش آنها به نسل جوان را پياده سازي مي كنيم تا بتوانيم اين هنرها را حفظ كنيم.
رئيس اتحاديه تعاوني هاي صنايع دستي فارس عنوان داشت: هنرهاي سنتي از جمله سفال و سراميك استهبان، دو كارگاه توليدي در رشته هاي نمد مالي و گيوه دوزي با هنرمندان زبر دست و ماهر در اين شهرستان احيا شد و در شهرستان خرم بيد رشته پلاس بافي و در ميمند نيز رشته شيشه گري مورد توجه ويژه واقع شده است.
گورنگي بابيان اينكه ساير هنرهاي دستي موجود در استهبان از جمله منبت، معرق، گليم بافي همچنان فعال و در حال توليد مي باشد گفت: احيا و راه اندازي توليد انبوه هنرهاي دستي شاخص درسطح استان فارس از اولويت برنامه هاي اين اتحاديه است.
وي برخي از توليدات و محصولات دستي شناخته شده شهرستان هاي استان را دست ‌بافته‌هاي داري در فيروزآباد، گيوه‌دوزي و منبت‌كاري در آباده، سفالگري و نمدمالي در استهبان، بوريابافي در زرقان، دلوچه دوزي، نمدمالي و گيوه‌دوزي در كازرون، سفالگري در لار و چاقوسازي در ني‌ريز عنوان كرد.
گورنگي بيان كرد: فارس به عنوان مهد تمدن ايران اسلامي و شيراز شهر علم و ادب صنعتگران بيشماري را در خود جاي داد و تنوع قومي و نژادي مردمان اين ديار باعث تنوع محصولات صنايع دستي شده است.
3002 /1876