تهران- ایرنا- مراسم رونمایی از آلبوم «صدای طهرون قدیم3» و گرامی داشت نخستین سالگرد درگذشت مرتضی احمدی، بازیگر سینما و تلویزیون، در كاخ سعدآباد برگزار شد.

به گزارش روز چهارشنبهٔ خبرنگار موسیقی ایرنا، سی ام آذری كه گذشت، جدای از آنكه شب یلدا، بلندترین شب سال بود؛ این را به یاد همهٔ طهرانی ها، در درجهٔ نخست؛ و بعد به یاد همهٔ ایرانیانِ دوستدار فرهنگ و هنر، آورد كه یك سال است كه صدای «طهران» خاموش گشته است. مردی كه عمری به عشقِ نگاه داشتن تتّمهٔ میراثِ معنوی، هنری و فرهنگی مكتب طهران قدیم، تحقیق كرد؛ كتاب و خاطره نوشت؛ حرص خورد و اشك ریخت؛ و آواز و ضربی خواند تا برای نسلِ فراموشكارترِ امروز نیز یادگاری هایی بگذارد از آنچه با عشق، «طهران قدیم» می خوانندش.
سی ام آذر ماه، نخستین سالگرد درگذشت استاد مرتضی احمدی، بازیگر، صداپیشه، مؤلف و پژوهشگر؛ و پیش پرده خوان و ضربی خوانِ هم روزگارمان است. برابر با شب یلدای امسال، آخرین یادگاری مرتضی احمدی، با نامِ «صدای طهرون قدیم3» منتشر شد. آلبومی كه در ادامهٔ شماره های یك و دوی این مجموعه، دربردارندهٔ شماری از ترانه های عامیانه و ضربی هایی است كه در روزگار دهه های پیشین تهران، متداول بوده و زمزمه می شده است.
ترانه هایی چون «ماشین مشدی ممدلی»، «عمو سبزی فروش»، «یك حمومی من بسازم»، «گله از چرخ ستمگر»، از جمله ترانه های به اصطلاح «رو حوضی» و یا «تخت حوضی» است كه گرچه معنایی عمیق ندارد، اما به سبب بهره بردن از ریتم هایی تند و شادی آور، دارای نوعی سرخوشی ساده و صمیمی است. ضمن اینكه با تأمل در آن ها به خوبی می توان به حال و هوای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و انسانی مردمان تهرانی دهه های آغازینِ قرنِ حاضر پی برد.
حاصل كوشش های مرتضی احمدی در این نگاه داشتِ خاطره های طهران قدیم، به زبان موسیقی و آواز در قالب مجموعه های موسیقایی «صدای طهرون قدیم 1،2 و3» منتشر شده است.
وی همچنین كتاب های «كهنه های همیشه نو»، «من و زندگی»، فرهنگ بر و بچه های ترون»، «پرسه در احوالات تهرون و ترونیا» و «پیش پرده و پیش پرده خوانی»، را نیز تألیف و نگارش كرده كه هر یك منبعی مهم در تاریخ اجتماعی و فرهنگی تهران قدیم و نیز هنر است.
اما شب گذشته، مؤسسهٔ بتهوون به مناسبت نخستین سالگرد درگذشت استاد مرتضی احمدی و نیز برای رونمایی از آلبوم «صدای طهرون قدیم3» مراسمی را در كاخ سعدآباد برگزار كرد كه در آن جمعی از هنرمندان رشته های گوناگون نیز حاضر بودند.
در این مراسم هنرمندان سینما، تئاتر و تلویزیون، همچون داریوش اسد زاده ، سعید پور صمیمی ، علیرضا خمسه، جمشید گرگین و بهروز بقایی از بازیگران سینما و تلویزیون حاضر بودند.
همچنین سید احمد محیط طباطبایی، پژوهشگر تاریخ و ادبیات، نیز از دیگر حاضران برنامه بود كه برای حاضران سخنرانی كرد.
در این مراسم بهرنگ بقایی، نوهٔ مرحوم مرتضی احمدی و نوازندهٔ تارِ آلبوم «صدای طهرون قدیم»، با همراهی علی رحیمی، نوازندهٔ تنبكِ این آلبوم، برای حاضران موسیقی اجرا كردند.
در این آیین رونمایی و بزرگداشت، همچنین از تمبر یادبود نخستین یادبود مرتضی احمدی رونمایی شد.
فراهنگ**3067**1569