تهران-ایرنا- وزیر جهاد كشاورزی ایران و وزیر خارجه مغولستان در دیداری بر توسعه همكاری ها در بخش كشاورزی و دامپروری تاكید كردند. همچنین قرار شد دو طرف تا یكماه آینده قرارداد قرنطینه امور دامی را امضا كنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمود حجتی وزیر جهاد كشاورزی امروز(چهارشنبه) در دیدار با وزیر امور خارجه مغولستان در محل وزارتخانه، گفت: روابط سیاسی دو كشور در شرایط مناسبی است و امیدواریم روابط اقتصاد نیز توسعه یابد.
وی با بیان اینكه دو كشور توانمندی زیادی در حوزه كشاورزی دارند كه می توانند به یكدیگر انتقال دهند، یادآورشد: جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب و همچنین با پشت سر گذاشتن تحریم ها به توانمندی های بالایی در بخش كشاورزی رسیده است.
وی درباره وضعیت اقلیمی ایران نیز گفت: با وجود محدودیت های اقلیمی و همچنین با درنظر گرفتن كم آبی در ایران، چگونگی استفاده درست از منابع آبی همواره مورد توجه برنامه ریزان اجتماعی بوده است.
وی میزان صادرات محصولات كشاورزی ایران در سال گذشته را 6.5میلیارد دلار اعلام كرد و گفت: ایران یكی از بزرگترین صادركننده های محصولات باغی در منطقه است.
وزیر جهاد كشاورزی همچنین افزود: ایران ضمن موفقیت در زمینه شیلات و دامپروری، در بخش های مربوط به فناوری بذری، مقاوم به سرما، تنش های آبی، شوری و بیماری ها نیز كارهای عملی خوبی انجام داده است.
حجتی ادامه داد: ایران نخستین تولیدكننده پرورش آبزیان در منطقه است؛ از این رو آمادگی داریم در این زمینه با كشور مغولستان همكاری كنیم.
به گفته وزیر جهاد كشاورزی، همچنین دو كشور می توانند در زمینه محصولات تولیدی در هر كشور با یكدیگر مبالات كالایی داشته باشند.
وی یادآور شد: ایران و مغولستان می توانند در بخش كشاورزی در زمینه تولیدی، علمی و تجاری با یكدیگر همكاری داشته باشند.

** امضای قرارداد قرنطینه امور دامی
وزیر جهاد كشاورزی همچنین درباره امضای قرنطینه امور دامی با مغولستان نیز گفت: قرارداد این موضوع تا یكماه دیگر آماده و در مراسمی بین طرفین ایرانی و مغولی مبادله خواهد شد.
حجتی درباره نیم قرن تجریه ایران در زمینه بیابان زدایی گفت: 2.5میلیون هكتار جنگل و نهال در ایران است كه مقاوم به شرایط بیابانی و كم آبی است. در این زمینه دارای برند شناخته شده از سوی فائو هستیم.
وی به پرورش دام شتر دوكوهان در مغولستان اشاره كرد و گفت: با توجه به شرایط اقلیمی ایران تمایل داریم در این زمینه با یكدیگر همكاری بیشتری داشته باشیم.
وی توضیح داد: ایران بخش قابل توجهی از نیازهای گوشتی خود را از دیگر كشورها وارد می كند؛ اگر شرایط حمل و نقل میان دو كشور توسعه یابد می توانیم این نیاز را از كشور مغولستان تامین كنیم.
وزیر جهاد كشاورزی یادآورشد: ایران آماده است قرارداد قرنطینه دامی را در یكماه آینده امضا كند.

** درخواست مغولستان از شركت های فعال در بخش كشاورزی برای سفر به این كشور
وزیر امور خارجه مغولستان نیز در این دیدار گفت: از سال 2012 میلادی كه رئیس جمهوری مغولستان به ایران سفر كرد، اراده قوی برای توسعه روابط بین دو كشور ایجاد شده است.
«لونه گ پورسورن» (Lunolg purvesuren) افزود: سال آینده میلادی، چهل و پنجمین سال رابطه دوستانه میان دو كشور را در مغولستان جشن خواهیم گرفت.
وی یادآور شد: مغولستان با پنج میلیون مترمربع وسعت و سه میلیون جمعیت دارای 70 میلیون دام است.
وزیر خارجه مغولستان با بیان اینكه سال گذشته دام زیادی به ایران صادر كردیم، افزود: در دیدار امروز درباره صادرات گوسفند به ایران با مسئولان ایران گفت و گو كردیم.
وی ادامه داد: آمادگی داریم اسناد مربوط به پروانه های پزشكی درباره صادرات دام است را امضا كنیم.
پورسورن گفت: دو كشور به لحاظ شرایط اقلیمی مشابه و دارای بیابان های وسیع و كمبود منابع آبی هستند.
وی ابراز امیدواری كرد كه وزیر جهاد كشاورزی ایران در سه ماهه نخست سال جدید میلادی سفری به مغولستان داشته باشد تا دو كشور بتوانند قراردادهای همكاری در حوزه كشاورزی را امضا كنند.
وی همچنین از شركت های ایرانی فعال در بخش كشاورزی درخواست كرد برای همكاری بیشتر به مغولستان سفر كنند.
وزیر امور خارجه مغولستان ابراز امیدواری كرد با رفع تحریم ها روابط دو كشور هرچه بیشتر توسعه یابد.

** درخواست استفاده از فناوری های ایران در زمینه آبیاری
پورسورن گفت: كمبود آب در مغولستان موضوعی بغرنج است و دوست داریم از فناوری های ایران در زمینه آبیاری در كشاورزی استفاده كنیم.
وزیر امور خارجه مغولستان همچنین خواستار حل مشكلات حمل و نقلی درباره صادرات گوشت گوسفند به ایران شد.
وی گفت: مغولستان آماده همكاری در پرورش شتر در ایران است. این كشور 70 میلیون راس دام دارد كه 30میلیون آن گوسفند است.
اقتصام** 9123** 2023