اكرم توفیقی روز چهارشنبه در حاشیه نشست بررسی نحوه اجرای دستوالعمل كاداستر اراضی ملی و روند ثبت و بررسی اعتراضات پرونده های ماده واحده در گفت و گو با خبرنگارن افزود: تصرف اراضی ملی و زمین خواری مهمترین دغدغه سازمان جنگلها است.
وی اضافه كرد: با گذر زمان شاهد حیله های نوین برای زمین خواری هستیم به گونه ای كه در گذشته ابتدا عرصه ملی تصرف شده سپس فعالیت هایی برای تصاحب آن صورت می گرفت ولی هم اكنون ابتدا دست اندازی به اسناد صورت می گیرد.
مدیركل دفتر ممیزی و حدنگاری اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری بیان كرد: مهمترین راهكار مقابله با پدیده زمین خواری اجرای طرح كاداستر و تثبیت مالكیت دولت بر اراضی ملی است.
توفیقی تصریح كرد: هم اینك 146 میلیون هكتار از اراضی ملی نیازمند اجرای طرح كاداستر است در حالیكه برای اجرای طرح كاداستر امسال هفت میلیون هكتار با اختصاص 230 میلیارد ریال پیش بینی شده است.
وی تاكید كرد: با این رویه سالها زمان می برد تا تمامی اراضی ملی سند دار شوند بر همین اساس باید برای جلوگیری از زمین خواری افكار عمومی را نسبت به این موضوع حساس كرده تا آنها از دولتمردان و نمایندگان مجلس این موضوع را مطالبه كنند.
وی بیان كرد: در صورت اجرای طرح كاداستر و قانون حد نگاری كه در اسفند ماه سال گذشته مصوب شده، مشخصات زمین در مختصات جهانی ثبت شده و دیگر كسی نمی تواند به این اراضی دست اندازی كند.
مدیركل دفتر ممیزی و حدنگاری اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: برای تثبت مالكیت دولت بر اراضی ملی تاكنون برای 138 میلیون هكتار اراضی ملی و دولتی اسناد دریافت شده كه برای 12 میلیون هكتار از این میزان سند تك برگی دریافت شده است.
توفیقی در خصوص رسیدگی به شكایات اشخاص اظهار كرد: از سال 67 تاكنون 235 فقره اعتراض در 397 دبیرخانه هیات تعیین تكلیف اراضی ثبت شده كه تاكنون به 65 هزار شكایت رسیدگی شده است.
وی در ارتباط با اراضی ملی موقوفه نیز بیان كرد: تا پیش از سال 1341 افراد مالك جنگل هم بودند بر این مبنا وقف املاك شامل اراضی ملی نیز شده است.
وی بیان كرد: پنج میلیون هكتار از اراضی ملی وقف شده كه این مشكلاتی را بین سازمان جنگلها و سازمان اوقاف و امور خیریه ایجاد كرده بود كه با الحاق موادی و ارتقای سال موقوفات به سال 65 این مشكل رفع شد.
استان همدان دارای 905 هزار هكتار اراضی ملی است كه 42 هزار و 566 هكتار آن شامل جنگل های طبیعی دست كاشت و اراضی جنگلی می شود و سهم همدان از مراتع كشور كمتر از یك درصد است.
استان همدان دارای 42 هزار و 362 راس گاو و گوساله، یك میلیون و 792 هزار و 780 راس گوسفند و بره و 435 هزار و 372 راس بز و بزغاله است و سالانه 36 هزار تن گوشت قرمز در همدان تولید می شود كه 11 هزار و 320 تن آن دام سبك است.
همچنین همدان 822 هزار هكتار مرتع دارد كه 44 هزار هكتار از این میزان مراتع فقیر هستند.
7526/6993/1772
تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۵
همدان - ایرنا - مدیركل دفتر ممیزی و حدنگاری اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: مقابله با موضوع زمین خواری نیازمند اجرایی شدن كامل طرح كاداستر است.