هرچند ورزش آذربایجان شرقی و هیات های مختلف ورزشی آن این روزها با كمبودهای اعتباری و نابسامانی های عدیده مالی مواجه هستند، اما برگزاری منظم و مرتب رقابت های كشتی پهلوانی با فراهم سازی امكانات نرم افزاری و سخت افزاری مناسب اعم از اسكان تیم ها، سالن های تمرین، برنامه های وزن كشی و مسابقات طی دو روز نشان داد كه این رشته ورزشی یكی از بهترین و مطلوب ترین دوره های برگزاری كشوری خود را در تبریز سپری كرد.
ایجاد تمهیدات لازم و كافی در بخش های مختلف از قبیل سالن برگزاری موجب پوشش مناسب تصویری این دوره از رقابت ها شد كه می تواند تجربه ای ارزنده و مهم برای ورزش آذربایجان شرقی جهت برگزاری مسابقات مختلف باشد.
اما به لحاظ فنی حضور دو تیم از آذربایجان شرقی در این دوره از مسابقات برای مردم ورزش دوست و اهالی این رشته جای سئوال و تامل داشت و این سوال را به ذهن متبادر می كرد كه چرا استانی كه سابقه و كارنامه ای درخشان در كشتی پهلوانی ندارد با شركت دادن دو تیم در قالب الف و ب اقدام به سرمایه سوزی می كند و آیا اصلا' چنین ظرفیتی در كشتی پهلوانی استان وجود داشت كه با دو تیم حضور یابد؟
دبیر هیات كشتی آذربایجان شرقی در پاسخ به این پرسش به ایرنا، گفت: درخواست میزبانی تبریز برای مسابقات امسال كشتی پهلوانی سال 1393 از طریق استان به فدراسیون كشتی اعلام شد و پس از آن فدراسیون با حضور دو تیم از آذربایجان شرقی موافقت كرد.
محمدرضا وثوق افزود: روال مسابقات كشتی همین است و استان میزبان حق دارد دو تیم شركت دهد كه ما نیز از این امتیاز استفاده كردیم.
وی، وضعیت كشتی پایه آذربایجان شرقی در رشته آزاد و فرنگی را نسبت به بزرگسالان و كشتی پهلوانی متمایز و بسیار خوب دانست و افزود: اینكه كشتی پهلوانی در استان هایی مثل مازندران، خراسان های رضوی و شمالی، تهران و كرمانشاه جایگاهی به مراتب بالاتر و ویژه نسبت به آذربایجان دارد، نمی تواند جای بحث داشته باشد.
وی با مقایسه عملكرد تیم كشتی پهلوانی آذربایجان شرقی در مسابقات امسال و سال گذشته، گفت: پارسال علاوه بر قهرمانی پرویز هادی تنها یك مدال نقره كسب شد كه این وضعیت امسال به دو مدال نقره و برنز و یك مقام چهارمی تغییر كرد.
وثوق ادامه داد: در مسابقات سالجاری، كشتی گیران رده های سنی پایه موفق ظاهر شدند كه كسب یك مقام ششمی در وزن 70 و یك مقام نهمی در وزن 90 كیلوگرم ما را به آینده این رشته ورزشی امیدوارتر كرد.
نكته قابل توجه این دوره از مسابقات كشتی پهلوانی كه ورزش آذربایجان شرقی را به شدت تحت تاثیر قرار داد، ناكامی بزرگ پرویز هادی پهلوان سال گذشته كشور و عضو تیم ملی كشتی آزاد كشورمان بود كه تاثر و تاسف علاقمندان به ورزش را موجب شد.
شاید یكی از اهداف اصلی برگزاری این دوره از رقابت ها در تبریز، تكرار عنوان پهلوانی هادی بود كه با ارایه نمایش های ضعیف از سوی این كشتی گیر با اخلاق، موجی از ناامیدی و یاس در میان سكونشینان سالن پورشریفی ایجاد شد.
اینكه ضرورت شركت هادی در این مسابقات با سابقه مصدومیت چه می توانست باشد؟ جای سئوال و تامل داشت.
دبیر هیات كشتی آذربایجان شرقی در این باره ، گفت: پیش بینی ما قهرمانی هادی و تكرار عنوان پرافتخار پهلوانی كشور توسط این كشتی گیر بود كه متاسفانه این پیش بینی درست از آب در نیامد.
وثوق ، آسیب دیدگی هادی را مهمترین عامل ناكامی وی در مسابقات تبریز بیان كرد و گفت: هادی به دلیل آسیب دیدگی از ناحیه پا پس از مسابقات جهانی آمریكا، حضور جدی در میادین ورزشی نداشت و تنها یك ماه است كه تمرینات خود را شروع كرده كه همین امر یكی از دلایل مهم عدم آمادگی وی بود.
وی ادامه داد: این كشتی گیر متعصب تنها به خواست مردم شهرش در مسابقات حاضر شد.
بدون تردید برگزاری هر مسابقه ورزشی در سطح ملی و بین المللی در یك شهر و منطقه می تواند موجب رشد و رونق ورزش در آن منطقه شود و سبب ساز ایجاد انگیزه در میان جوانان باشد كه تدبیر و تدوین برنامه های منسجم در این باره برای بهره برداری از مزیت های چنین تورنمت هایی لازم و ضروری است.
هیات كشتی آذربایجان شرقی در سال های اخیر برنامه های مناسبی در سنین پایه با هدف استعدادیابی شروع كرده است كه این اقدامات همراه با برگزاری مسابقات سطح بالا می تواند كشتی آذربایجان و تبریز را احیا كرده و به جایگاه تاریخی و درخشان خود باز گرداند.
گزارش از: سیدیحیی مرتضائی
3038/518/1352
تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۱
تبریز- ایرنا- مسابقات دو روزه كشتی پهلوانی قهرمانی كشور در تبریز به لحاظ اجرایی و نحوه برگزاری یكی از بهترین دوره های این مسابقات به شمار می رفت كه تحسین اغلب شركت كنندگان را برانگیخت، اما به لحاظ فنی دستاوردی ناقص برای كشتی آذربایجان شرقی داشت.