به گزارش پایگاه خبری اتاق تهران، «پاول فولی» در دیدار با «مسعود خوانساری» رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران گفت: استرالیا به محدودیت های اعلام شده توجه ندارد و هیات تجاری این كشور برای سفر به تهران در حالی برنامه ریزی هستند؛ در عین حال روی قول وزیر امور خارجه آمریكا مبنی بر اجرایی نكردن مصوبه یاد شده توسط دولت این كشور، حساب كردهاند.
وی افزود: ایران و استرالیا در زمینه فعالیتهای معدنی، قوی محسوب می شوند و قادرند در این زمینه مراودات و همكاریهای بسیاری داشته باشند.
فولی اضافه كرد: پیش از این، شركتهای معدنی بسیاری از استرالیا در ایران فعالیت داشتند و به دلیل تشدید تحریمها از فعالیت خود كاستند و به تدریج مجبور به توقف فعالیتهایشان شدند.
به گفته وی، شركتهای استرالیایی علاقهمند به بازگشت به ایران هستند و در سال های گذشته مناسبات دوكشور با نوسان زیادی همراه بود.
فولی یادآورشد: تحریمها موجب كاهش این مراودات شده و انتظار می رود در شرایط كنونی سطح مبادلات به گونه مناسبی ارتقا یابد.
سفیر استرالیا در واكنش به سخنان رئیس اتاق تهران مبنی عملكرد محافظه كارانه كانبرا نسبت به ایران گفت: استرالیا محافظهكارانه عمل نكرده است، بلكه قصد دارد در بخشهایی از اقتصاد تمركز داشته باشد كه در آن احساس نیاز میكند و فعالان اروپایی كمتر به آن توجه نشان میدهند.
سفیر استرالیا در تهران افزود: كشور متبوعش آمادگی دارد در بخش هایی همچون محصولات كشاورزی، آموزش، معدن و صنایع معدنی، نفت، گاز و خدمات مربوط به این صنایع با ایران همكاری كند.
وی اضافه كرد: مناسب شدن شرایط بین دو كشور، امكان همكاری و گفتوگو با بخش خصوصی ایران را فراهم می سازد.
فولی افزود: كانبرا علاقه دارد فعالان اقتصادی این كشور با برنامه دقیق به ایران سفر كنند و با شركای تجاری خود به مذاكره بنشینند.
او گفت: نسبت به آینده روابط ایران و استرالیا بسیار خوشبین است؛ زیرا دو كشور درك مناسبی از یكدیگر دارند و توسعه این همكاریها نیاز به روزرسانی اطلاعات بخش خصوصی دو كشور از توان و ظرفیت یكدیگر دارد.
براساس این گزارش، «مسعود خوانساری» رئیس اتاق تهران نیز پیشینه روابط تجاری ایران و استرالیا را یادآورشد و گفت: مناسبات اقتصادی و تجاری دو كشور در سالهای گذشته از وضعیت خوبی برخوردار بود اما با تشدید تحریمها، سطح این روابط تنزل پیدا كرد.
خوانساری افزود: ایران میتواند در بخش معدن و صنایع معدنی و همچنین سایر حوزههای صنعتی كه استرالیا در آن پیشرفت خوبی داشته است، همكاری كند.
وی ضمن ابراز علاقه مندی فعالان اقتصادی ایران در زمینه انتقال فناوری روز و همكاری در این حوزه با بخش خصوصی استرالیا، گفت: كانبرا با وجود كاهش مصرف و افت قیمت سنگآهن در جهان، توانسته صادرات خود را افزایش دهد.
رئیس اتاق تهران یادآورشد: ماههای گذشته و پس از تصویب برجام، حدود 80 هیات تجاری از كشورهای اروپایی و آسیایی وارد ایران شدند اما هنوز از استرالیا، هیاتی به ایران نیامده است و به نظر میرسد، فعالان اقتصادی این كشور موضعی محافظهكارانه اتخاذ كردهاند، در حالی كه تبادل هیاتها مسیر ارتباطات و انتقال اطلاعات را هموار میكند.
خوانساری ابراز امیدواری كرد كه حضور هیات های تجاری دو كشور منجر به توسعه روابط تهران و كانبرا شود.
ارزش تجارت بین استرالیا و ایران در گذشته بیش از یك میلیارد دلار ثبت شده، اما اكنون به 360 میلیون دلار كاهش یافته است.
قائم مقام وزارت امورخارجه استرالیا پیشتر گفته بود: وزارت خارجه كانبرا از سطح كنونی روابط تجاری دوجانبه با تهران راضی نیست و با هدف تقویت تجارت و توسعه روابط با ایران درصدد تقویت و تجهیز سفارت استرالیا در تهران است.
اقتصام (1) ** 1559 ** 2023
تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۴
تهران- ایرنا- سفیر استرالیا در تهران اعلام كرد كه كمیسیون تجارت این كشور سال آینده هیاتی برای برقراری دوباره روابط تجاری میان كانبرا و تهران به ایران خواهد فرستاد؛ آن هم در حالی كه مصوبه مجلس نمایندگان آمریكا برای كسانی كه به ایران، عراق، سوریه و سودان سفر كنند، محدودیت های جدید ایجاد كرده است.