به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی شیراز، عضو تیم جراحی جنین دانشگاه علوم پزشكی شیراز، با بیان این مطلب
و تاكید براینكه این جراحی در كشورهای منطقه بی سابقه است،افزود: این عمل جراحی بر روی یك جنین كه دارای مشكل قلبی تشخیص داده شده بود، انجام شد.
دكتر حمید آموزگار افزود: این جنین، دچار تنگی شدید دریچه ریوی و بطن راست قلب او كوچك تر از حد طبیعی بود كه در صورت انجام ندادن این جراحی، تا پایان عمر از مشكل قلبی رنج می برد.
وی ادامه داد: این عمل جراحی، به صورت گشاد كردن دریچه ریوی، با استفاده از بالون صورت گرفت و توانستیم زمینه رشد بطن راست جنین را برای داشتن یك زندگی عادی پس از تولد، فراهم كنیم.
آموزگار گفت: انجام جراحی قلب جنین در سن 20 تا 30 هفتگی می تواند توام با یك زندگی طبیعی برای نوزاد پس از تولد باشد، اما در صورت انجام ندادن این عمل، خطر مشكل قلبی تا پایان زندگی با او همراه است .
این عضو تیم جراحی جنین در دانشگاه علوم پزشكی شیراز، پزشكان حمید فروتن، مریم كسراییان، نسرین اسدی، سالاریان، ادراكی، بنانی، دیانت پور،حمیرا وفایی و الهه اللهیاری را از اعضای تیم جراحی ذكر كرد.
آموزگار افزود: نخستین عمل جراحی قلب جنین سال 91به عنوان اولین عمل دركشورهای منطقه در بیمارستان مادر و كودك غدیر شیراز با موفقیت انجام و جنین با سلامت متولد شد و هم اكنون او سه سال سن دارد و در معاینه های دوره ای هم از سلامت او اطمینان یافته ایم.
آموزگار، درمورد راه اندازی مركز تحقیقات جنین در شیراز گفت: این مركز چهار سال پیش با حضور استادان گروه های جراحی كودكان، زنان، قلب اطفال، نورولوژی، یورولوژی و گروه دامپزشكی برای انجام برخی پژوهش ها تشكیل شد.
به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شیراز، در این مركز ضمن تشخیص مشكلات جنین، كار درمان مواردی مانند تنگی دریچه قلب، دیافراگم، كلیه و مغز جنین پیش از تولد، انجام می شود.
6113 /6118 /1596
تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۷
شیراز- ایرنا- جراحان دانشگاه علوم پزشكی شیراز، دومین عمل جراحی قلب جنین را با موفقیت در بیمارستان مادر و كودك غدیر شیراز انجام دادند.