تهران-ايرنا-نتايج يك مطالعه نشان مي دهد كه باكتري سالمونلا و ساير پاتوژن ها مي توانند دستكم براي 6 ماه در شيريني هاي خشك زنده بمانند.

به گزارش گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي مديكال نيوز تودي، سالمونلا يك باكتري است كه 12 تا 72 ساعت بعد از آلوده كردن فرد، باعث ابتلا به اسهال، تب و دردهاي شكمي مي شود.
گفته مي شود اين باكتري كه توسط يك دانشمند آمريكايي به نام دكتر سالمون كشف شد، بيش از 125 سال عامل بيماري زا بوده است.
عفونت سالمونلا معمولا بعد از چهار تا هفت روز بدون درمان سپري مي شود اما در موارد جدي تر با اسهال شديد، گسترش عفونت از روده به جريان خون و سپس به ساير قسمت هاي بدن همراه است و برخي اوقات موجب مرگ مي شود.
در موارد شديد، بستري شدن در بيمارستان و درمان با آنتي بيوتيك ها براي تحت كنترل قرار دادن عفونت ضروري است.
افراد مسن، كودكان و افرادي كه سيستم هاي ايمني ضعيف دارند، در برابر اين بيماري آسيب پذيرتر هستند.
محققان دانشگاه جورجيا به دليل افزايش موارد بيماري هاي ناشي از غذا، درصدد برامدند كه به بررسي باكتري سالمونلا در خوراكي هاي خشك بپردازند.
تيم تحقيق در پي اين بود كه دريابد باكتري عامل بيماري ناشي از غذا تا چه زماني مي تواند در غذاهاي خاص زنده بماند، اما انتظار نداشت كه دريابد سالمونلا در خوراكي هاي بسيار خشك هم رشد كند.
به واقع، نتايج اين مطالعه كه در مجله Food Protection منتشر شده است، نشان مي دهد كه سالمونلا و ساير پاتوژن ها مي توانند دستكم شش ماه در شيريني هاي خشك زنده بمانند.
محققان تازه ترين مطالعه را مويد شواهد فزاينده اي مي دانند كه نشان مي دهند سالمونلا و ساير پاتوژن هاي ناشي از غذا مي توانند براي بازه هاي زماني نامعمول در خوراكي هاي خشك زنده بمانند.
علمي**2038**2017