تهران - ایرنا - وزارت نیرو اعلام كرد : جمهوری آذربایجان با سرمایه گذاری افزون بر 450 میلیون یورو، مزرعه بادی با ظرفیت 200 مگاوات در دریای خزر احداث می‌كند.

به‌گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارتخانه مزبور، ساخت مزرعه بادی 200 مگاواتی در دریای خزر بین دو سكوی استخراج نفت در جزیره ' پیرالهی ' آغاز خواهد شد.
به گفته رئیس آژانس دولتی منابع انرژی جایگزین آذربایجان، قسمتی از سرمایه‌گذاری حدود 450 میلیون یورویی مورد نیاز برای ساخت این پروژه ، توسط سرمایه‌های خارجی تامین خواهد شد.
بهره‌برداری از مزرعه بادی مزبور ، اواخر سال 2017 و یا اوایل سال 2018 پیش‌بینی شده و در مدت پنج سال آینده، آذربایجان قصد دارد 100 پروژه در زمینه انرژی‌های جایگزین اجرا كند.
كشورهای جهان اكنون تامین منابع انرژی مطمئن برای نسل آینده را برنامه ریزی كرده اند و جمهوری آذربایجان نیز كه دارای منابع غنی هیدروكربوری است ، تصمیم گرفته تا در زمینه انرژی‌های جایگزین ، برنامه ریزی و اقدامهای عملی به مورد اجرا گذارد.
براساس این گزارش ، سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در سبد انرژی آذربایجان هفت درصد است و دولت این كشور قصد دارد تا سال 2020 این سهم را به 20 درصد افزایش دهد.
پیش بینی شده دستیابی به هدف 20 درصدی توسعه انرژی‌های جایگزین، نیازمند هفت میلیارد منات (6.7 میلیارد دلار) سرمایه‌گذاری در این بخش است و سرمایه‌گذاران خارجی بسیاری نیز برای سرمایه‌گذاری بر روی پروژه‌های توسعه انرژی جایگزین در آذربایجان اظهار تمایل كرده‌اند.
حجم سرمایه گذاری درسال 2014 دربخش ذكر شده از مرز 60 میلیون دلار گذشت و در ماه های گذشته نیز این كشور نیروگاه خورشیدی را در جمهوری
' نخجوان ' افتتاح كرد .
نیروگاه 20 مگاواتی یاد شده ، شامل 78 هزار و 684 پنل خورشیدی شیشه‌ای جدید است، بیش از 30 تكنیك مختلف در آن به كار گرفته شده و افزون بر 400 نفر در اجرای این پروژه مشاركت دارند.
نیروگاه یاد شده سالانه حدود 30 میلیون كیلو وات ‌ساعت برق تولید كرده و نقش عمده‌ای در تامین برق جمهوری نخجوان ایفا می‌كند.
نیروگاه خورشیدی دیگری كه ساخت آن سال آینده میلادی در آذربایجان به پایان خواهد رسید، نیروگاه 'قره‌داغ- سنگچال' است كه دارای 36 هزار پنل خورشیدی با آخرین فناوری موجود است و ظرفیت كلی آن 9 مگاوات بوده و نیاز برق منطقه سنگچال و مرز قره‌داغ را تامین خواهد كرد.
بهره‌برداری كامل از نیروگاه بادی 'ینی یاشما' در منطقه 'خیزی' نیز در برنامه سال آینده این كشور قرار دارد.
ظرفیت این نیروگاه نیز 50 مگاوات گزارش شده كه 20 توربین بادی را شامل خواهد شد.
یك نیروگاه بادی یا مزرعهٔ بادی، مجموعه‌ای از چندین توربین بادی است كه در یك مكان قرار گرفته‌اند. یك نیروگاه بادی بزرگ می‌تواند شامل چندصد توربین بادی باشد. چنین مجموعه‌ای می‌تواند بر روی دریا قرار گرفته باشد.
شركت صبانیرو، متعلق به گروه صنعتی سدید، اولین و تنها تولیدكنندة توربینهای بادی در ایران و خاورمیانه است و این شركت تاكنون بیش از 145 دستگاه توربین بادی در ظرفیتهای 300 كیلووات، 500 كیلووات، 550 كیلووات، 660 كیلووات و 710 كیلووات در مناطق منجیل (گیلان ) ، بینالود( خراسان رضوی )، تبریز( آذربایجان شرقی ) ، خواف ( خراسان رضوی )، ماهشهر( خوزستان)، اصفهان، شیراز، اردبیل و زابل تولید، نصب و راه اندازی كرده است.
اقتصام ( 1) ** 3065 ** 1559