به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، شهیندخت مولاوردی روز دوشنبه در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی مد و لباس دانشجویی كشور در موزه هنرهای معاصر افزود: اكنون در وضعیتی هستیم كه هنوز دغدغه سیاستگذاران ما پاسخ داده نشده و پس از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و تصویب این قانون، اما زمینه اجرایی شدن آن فراهم نشده است.
وی با بیان اینكه براساس این قانون 26 دستگاه متولی گسترش فرهنگ حجاب و عفاف در كشور هستند، اظهار داشت: همچنین 10 سال از ساماندهی مد و لباس می گذرد اما همچنان دغدغه هایی در این زمینه وجود دارد و فاصله زیادی بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب در كشور هست.
مولاوردی ادامه داد: به همین منظور دولت یازدهم در كمیسیون فرهنگی اقداماتی را بررسی بیشتر این آسیب ها انجام داده است اما یكی از این عوامل كه ما در درگیر مسائل كنونی كرده است، عدم توجه به پوشش های مناسب در قومیت های ایرانی اسلامی است.
وی خاطرنشان كرد: در دو سال گذشته بازبینی و بازنگری در قانون راهكارهای گسترش فرهنگ حجاب و عفاف صورت گرفته اما هنوز این قانون اجرا نشده است.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقداماتی در این راستا انجام داده كه از جمله آن می توان به ایجاد فضای رقابتی در پوشاك اسلامی و ایجاد شرایط مناسب و كم هزینه برای بانوان اشاره كرد.
وی اضافه كرد: به همین منظور باید به سمتی حركت كرد كه با درس گرفتن از گذشته و با اقدامات جدی، قدم هایی را برای بهبود روند موجود برداریم.
مولاوردی ادامه داد: همچنین مركز پژوهش های مجلس شورای اسلامی بعد از مطرح شدن موضوع ساماندهی مد و لباس در سال 84 اقداماتی انجام داد اما در این زمینه نیز دغدغه هایی وجود دارد كه باید مواع تقنینی و اجرایی را از سر راه برداشت.
وی اظهار داشت: یكی از ایرادات به این قانون، بی توجهی به مد به عنوان یك صنعت است كه باید در این زمینه بیشتر توجه كرد چرا كه مشكلاتی از جمله فقدان بودجه كافی برای پیشبرد اهداف كارگروه مد و لباس، موانع اجرایی و نیاز به اصلاح قانون و توجه به زیرساخت های اقتصادی وجود دارد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: باید در كنار توجه به ابعاد اقتصادی به زوایای فرهنگ آن نیز توجه كرد و ما از این موضوع غفلت نكنیم كه تغییر در ذائقه پوشش افراد جامعه و پوشاك نامناسب به موازات فرهنگ سازی نیازمند فعال سازی فعالیت های اقتصادی و منطق سودآوری برای تولیدكنندگان این پوشاك است.
وی انجام اقدامات حمایتی در عرصه مد و لباس جهت ساماندهی و گسترش فرهنگ عفاف و خحاب را ضروری دانست و گفت: اگر غیر از این باشد و روندی داشته باشیم كه ما را راضی نكند، روز به روز شاهد مظاهر مغایر فرهنگ اسلامی در جامعه خواهیم شد.
مولاوردی در ادامه افزود: در جامعه ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا دهه دوم انقلاب مشاهده می شود پوشش به مساله تبدیل نشد اما بعد از دهه دوم انقلاب به عنوان یك معضل خودش را نشان می دهد.
وی تصریح كرد: در تبیین این مساله دیدگاههای عدیده ای وجود دارد كه می توان به سیاست های فرهنگی غلط گذشته تا كج سلیقگی ها اشاره كرد اما این یك پدیده چند وجهی است و باید راهكارهای مناسبی در این زمینه ارائه شود.
** در اقلیت بودن چه مزه ای دارد
در حاشیه این مراسم، دكتر شفیعی رئیس جهاد دانشگاهی كشور پس از قرار گرفتن پشت تریبون برای سخنرانی با جمعیت بانوان روبرو شد و گفت: تعداد مردان در این نشست حدود هفت تا هشت نفر است كه این نشان می دهد ما در اقلیت قرار داریم.
مولاوردی نیز پیش از آغاز سخنرانی خود در پاسخ به وی گفت: ما زنان همیشه در اقلیت بوده ایم و بد نیست مردان هم بدانند كه در اقلیت بودن چه مزه ای دارد.
نخستین جشنواره ملی مد و لباس دانشجویی كشور از اول تا هفتم دی ماه امسال در محل موزه هنرهای معاصر برپا بود.
اجتمام(3)**7268 ** 1418
تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۸
تهران - ایرنا - معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به اینكه مد و لباس در جامعه ما ساماندهی نشده است، گفت: قانون راهكارهای گسترش فرهنگ حجاب و عفاف كه در سال 84 به تصویب رسید، پس از 10 سال هنوز اجرایی نشده است.