بجنورد- ايرنا: سرپرست معاونت هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منطقه اي استانداري خراسان شمالي گفت: حضور در بازار روسيه به خصوص در بخش مواد غذايي بايد در دستور كار تجار و بازرگانان استان قرار گيرد.

به گزارش ايرنا، «محمود دلپسند» كه امروز دوشنبه در نشست كارگروه توسعه صادرات غيرنفتي خراسان شمالي سخن مي گفت، خاطرنشان كرد: اتاق بازرگاني، صنايع و معادن و كشاورزي استان مي تواند با توجه به تحولات منطقه و خلاء ايجادشده در تأمين مواد غذايي همسايه شمالي ايران، براي حضور در آن كشور و صدور محصولات مختلف برنامه ريزي كند.
وي همچنين با اشاره به توافقي كه در سفر اخير وزير امور خارجه تركمنستان به تهران محقق شد، تصريح كرد: برابر اين توافقنامه، دولت مي تواند صدور خدمات فني و مهندسي و پروژه هاي پيمانكاري را در تهاتر با گاز صادراتي تركمنستان مديريت كند و صادركنندگان خراسان شمالي هم مي توانند از اين ظرفيت براي حل مشكلات خود در تجارت با كشور همسايه بهره بگيرند.
معاون توسعه منابع استاندار با بيان اين كه محوريت قرارگرفتن بخش خصوصي بايد نقطه اتكاي ما در اعزام و پذيرش هيئت هاي تجاري باشد، در عين حال عنوان كرد: دولت هم تا حد امكان و تا جايي كه محدوديت منابع مالي اجازه دهد، در اين راه كمك حال بخش خصوصي خواهد بود.
«دلپسند» از اتاق بازرگاني استان خواست، اولويت نخست خود را برنامه ريزي و هماهنگي براي پذيرش هيئت هاي تجاري خارجي در استان تعريف كند و اضافه كرد: در اعزام هيئت هاي تجاري به كشورهاي هدف صادرات استان هم بايد حضور در نمايشگاه هاي تجاري با هدف عرضه محصولات توليدي خراسان شمالي مدنظر باشد.
وي اظهار اميدواري كرد: در آينده نزديك بتوان سفراي مقيم تهران را به بجنورد دعوت كرد تا از نزديك با ظرفيت هاي اقتصادي و صادراتي اين استان آشنا شوند.
***امسال اعزام و پذيرش هيئت هاي تجاري را در استان نداشتيم
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالي نيز در اين جلسه با بيان اين كه انتظار از تشكل هاي بخش خصوصي استان، حضور موثرتر در اعزام و پذيرش هيئت هاي تجاري و برگزاري نمايشگاه هاست، گفت: پيشنهاد مي كنيم با توجه به سفر پيشين استاندار به تركمنستان و توافق به عمل آمده در سفر وزير خارجه آن كشور به تهران، هيئتي تجاري از خراسان شمالي هم زمان با برپايي نمايشگاه اختصاصي جمهوري اسلامي ايران در عشق آباد كه اسفندماه امسال و با مديريت استان گلستان برگزار خواهد شد، در آن حضور يابند.
«يحيي نيكدل» همچنين با اذعان به اجرايي نشدن برخي مصوبات قبلي كارگروه توسعه صادرات استان گفت: برنامه ريزي براي برگزاري ميز تخصصي كشور عراق و نيز پذيرش هيئت بازرگاني عراقي ازجمله اين مصوبات بود كه به دليل برنامه هاي كاري رايزن بازرگاني ايران در عراق و تقارن با ايام پاياني ماه صفر، اين امر اتفاق نيفتاد. وي تأكيد كرد: با توجه به اين كه عراق در زمره بازارهاي هدف صادراتي ايران و خراسان شمالي قرار دارد، از اتاق بازرگاني استان انتظار مي رود كه براي تحقق مصوبات قبل پيگير باشد.
وي با افزودن اين كه امسال به دليل بعضي محدوديت ها در استان اعزام يا پذيرش هيئت هاي تجاري خارجي را شاهد نبوديم، از تشكل هاي بخش خصوصي استان خواست در ماه هاي باقيمانده تا پايان سال اين موضوع را در دستور كار خود قرار بدهند.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان در پاسخ به اين اظهارات از تلاش براي حضور بازرگانان و صادركنندگان خراسان شمالي در نمايشگاه آتي ايران در عشق آباد خبر داد و گفت: با توجه به شرايط به وجود آمده در منطقه، اتاق بازرگاني استان شرايط اعزام هيئت هاي تجاري به روسيه و عراق را در دست بررسي دارد و انتظار داريم كه اين كار با مساعدت استانداري و نيز اتاق تعاون به نتيجه برسد.
«محمد صمدي» شرايط جمهوري هاي خودمختار و مسلمان نشين تاتارستان و داغستان روسيه و نيز اقليم كردستان عراق را براي حضور تجار استان مناسب تر دانست و افزود: با وجود اين كه 35 درصد صادرات اين استان به افغانستان انجام مي شود، ولي به دليل مسائل امنيتي بازرگانان ما خيلي علاقه اي به حضور در اين كشور نشان نمي دهند.
معاون فني گمرك خراسان شمالي نيز در اين جلسه از راه اندازي سامانه جامع گمركي در استان خبر داد و گفت: با پياده سازي اين سامانه در استان، از اين پس تجار براي انجام تشريفات گمركي كالاهاي صادراتي خود نيازي ندارند كه حضوري مراجعه كنند و تمام مراحل كار بر بستر اينترنت انجام مي شود. به گفته «عباس باقري» اين سامانه به زودي با حضور شماري از مسئولان به طور رسمي به بهره برداري مي رسد.
به گزارش ايرنا، در اين جلسه مقرر شد، بر اساس ابلاغ وزير كشور به تمام استانداران، كميته مشورتي ذيل كارگروه توسعه صادرات استان با حضور اعضاي اتاق بازرگاني، شوراي گفت و گوي دولت و بخش خصوصي، كميته پايش زيرگروه صادرات استان و چند متخصص خبره دانشگاهي، تشكيل شود تا با شناسايي مشكلات اين بخش، براي حل آن ها راهكار ارائه دهد.
پيگيري راه اندازي تاكسي هوايي بين فرودگاه هاي بجنورد و عشق آباد، ساخت پل روي رودخانه مرزي سومبار در منطقه «پرسه سو» شهرستان راز و جرگلان و نيز برنامه ريزي به منظور حضور سفير تركمنستان در خراسان شمالي و نيز دعوت از سفير كشورمان در عشق آباد براي سفر به بجنورد براي رايزني درخصوص توسعه تجارت خارجي اين استان با كشور همسايه، از ديگر مصوبات اجرايي نشده قبلي كارگروه توسعه صادرات خراسان شمالي بود كه در اين جلسه يك بار ديگر بر پيگيري آن ها تا حصول نتيجه تأكيد شد.
د1744