به گزارش ایرنا، پیش از آذربایجان غربی و دانشگاه ارومیه، میز لرزه در دانشگاه های صنعتی شریف و تهران راه اندازی شده بود.
مشابه سازی زلزله ها، سنجش مقاومت سازه های ساختمانی و مطالعات دقیق كارشناسی برای محققان و دانش پژوهان از جمله اقداماتی است كه با راه اندازی این میز امكان پذیر می شود.
«امیر عباس جعفری» مدیركل مدیریت بحران آذربایجان غربی روز دوشنبه در آیین افتتاح این مركز علمی گفت: با توجه به شرایط لرزه خیزی استان و ضرورت توجه به مباحث مقاوم سازی اماكن در برابر زلزله، سال گذشته با امضای تفاهم نامه ای بین استانداری آذربایجان غربی و دانشگاه ارومیه كارهای راه اندازی این مركز آغاز شد.
وی افزود: به همین منظور شش میلیارد و 500 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی برای خرید امكانات و تجهیز آن اختصاص یافت.
وی اضافه كرد: به دلیل شرایط تحریم امكان خرید تجهیزات این مركز از كشورهای دیگر فراهم نبود كه با تلاش اساتید دانشگاه ارومیه تمامی تجهیزات و دستگاههای آزمایشی از جمله میز لرزه با ظرفیت شش تن و جك 100 تنی در داخل كشور ساخته شد.
مدیركل مدیریت بحران آذربایجان غربی اظهار كرد: توسعه و گسترش پژوهش ها و مطالعات كاربردی در زمینه مدیریت بحران و توسعه و مهندسی زیرساخت ها در استان، ایجاد زمینه مناسب برای ارتقای فعالیت های پژوهشی و مطالعاتی در زمینه مدیریت بحران و همكاری پژوهشی موسسات عالی آموزشی و پژوهشی استان با دستگاههای اجرایی به منظور ارتقای كیفیت فعالیت های پژوهشی و مطالعاتی در زمینه مدیریت بحران و مهندسی زیرساخت ها از جمله اهداف راه اندازی این مركز است.
آذربایجان غربی استانی لرزه خیز است و سالانه دهها زمین لرزه با شدت كم و زیاد در این استان روی می دهد كه لزوم برنامه ریزی برای پیشگیری از آثار زیانبار این حادثه غیرمترقبه را در این استان نشان می دهد.
شبس*8137/2093*1613
تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۸
ارومیه - ایرنا - آذربایجان غربی به عنوان دومین استان كشور پس از تهران در راستای بررسی علمی نتایج زمین لرزه در حوزه مهندسی و مقاومت ساختمانی صاحب میز لرزه شد.