تهران- ایرنا- نتایج تحقیقات اخیر نشان می‌دهد نانوهرم‌ها از جنس اكسید روی می‌توانند برای ممانعت از بروز عفونت در ایمپلنت های كاشته شده در بدن مورد استفاده قرار گیرند.

به گزارش گروه علمی ایرنا از ستاد توسعه نانو، محققان دانشگاه میشیگان آمریكا در یك طرح پژوهشی دریافتند كه پوشش‌های حاوی نانوهرم‌های اكسید روی می‌توانند باكتری MRSA را كه نسبت به آمپی سیلین مقاوم شده ‌است، از بین ببرند.
همچنین نتایج این یافته‌ها نشان داد كه با استفاده از این ماده، 95 درصد از این باكتری‌ها از بین می‌روند؛ هر ساله نزدیك به یك میلیون ایمپلنت كاشته شده در بدن بیماران توسط این باكتری آلوده شده و عفونت می‌كنند.
اسكات وان ایپس از محققان این طرح پژوهشی گفت: درمان و مقابله با این عفونت بسیار دشوار است، برای مقابله با این عفونت باید به مدت طولانی از آنتی‌بیوتیك‌ها استفاده كرد كه این موضوع موجب بروز مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیك‌ها می شود و عوارض جانبی جدی به دنبال دارد.
وی افزود: در مواردی نیز لازم است قطعه كاشته شده از بدن خارج و قطعه جدیدی به جای آن قرار داده شود كه این موضوع نیز در برخی جراحی‌ها نظیر جراحی دریچه قلب با چالش‌ها و دشواری‌هایی همراه است.
به گفته ایپس، برای ممانعت از بروز اینگونه عفونت ها، استفاده از پوشش‌هایی كه مانع از رشد باكتری می‌شود، مطرح است؛ مقاله‌ای كه اخیرا در نشریه Nanomedicine منتشر شده، نشان می‌دهد كه نانوذرات اكسید روی كه ماده اصلی مورد استفاده در كرم‌های ضدآفتاب است، می‌تواند برای ممانعت از رشد این باكتری‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
این گروه برای بررسی اثربخشی عملكرد این پوشش، چهار نوع مختلف از باكتری‌ها را مورد استفاده قرار دادند؛ نتایج نشان داد كه پس از 24 ساعت از رشد باكتری‌ها، جمعیت آنها 95 درصد كاهش می‌یابد.
برای تجاری‌سازی این فناوری، محققان باید روی اثر این نانوهرم‌ها بر آنزیم‌های انسانی و سلول‌های سالم بدن انسان تحقیق كنند و اثرات جانبی این ساختارها را مورد بررسی قرار دهند.
علمی (1) ** 9340**1834