به گزارش ايرنا ، روزنامه هاي «ال موندو» و «لا وانگوارديا» و خبرگزاري «اروپاپرس» اسپانيا، اين خبر را بازتاب دادند .
روزنامه «ال موندو» در گزارش خود با عنوان «عربستان سعودي نمر باقر النمر روحاني اصلاح طلب را با 46 نفر ديگر به اتهام تروريسم اعدام كرد »، اشاره كرد كه جمهوري اسلامي ايران ، رقيب اصلي عربستان در منطقه ، به اين كشور هشدار داده بود كه در صورت اعدام شيخ نمر ، هزينه سنگيني پرداخت خواهد كرد.
ال موندو به نقل از برادر شيخ نمر افزود: خبر اعدام وي ، خانواده او را غافلگير كرده و ابراز اميدواري مي كند همه واكنش ها نسبت به شهادت شيخ نمر مسالمت آميز باشد و خون ريزي وجود نداشته باشد .
اين روزنامه تصريح كرد شيخ نمر، چهره آشكار جنبش اعتراضي شيعيان عربستان در استان «ال قطيف» در شرق كشور در سال 2011 بود.
رسانه مذكور همچنين اشاره كرد عربستان سعودي در سال 2015 و در نخستين سال پادشاهي «سلمان بن عبدالعزيز» بيش از 140 نفر را اعدام كرد كه رقمي بسيار بيشتر نسبت به 88 اعدام ثبت شده در سال 2014 است .
روزنامه «لا وانگوارديا» نيز در گزارشي با عنوان «عربستان سعودي 47 نفر را اعدام كرد» نوشت : در بين فهرست اعدام شدگان ، «نمر ال نمر» روحاني شيعه معروف حضور دارد كه به نافرماني از دربار آل سعود و تحريك به جنگ جدايي طلبانه متهم و محكوم شده بود .
لا وانگوارديا به نقل از وزارت كشور عربستان اشاره كرد محكومان متشكل از 47 سعودي ، يك مصري و يك چادي پس از اينكه حكم آنها از سوي ديوان عالي و سپس از سوي ملك سلمان تائيد شد، در 12 محل مختلف اين كشور اعدام شدند .
اين روزنامه تصريح كرد عربستان در سالي كه گذشت با 151 اعدام ، بيشترين تعداد افراد را در 20 سال اخير همزمان با رسيدن ملك سلمان به پادشاهي در اواخر ژانويه 2015 اعدام كرد.
خبرگزاري «اروپاپرس» نيز گزارش خود را با عنوان «برادر شيخ نمر پس از اعدام وي خواهان واكنش مسالمت آميز مردم شد» ، منتشر كرد .
اروپاپرس به نقل از «محمد ال نمر» برادر شيخ نمر نوشت: نمر در جامعه خود و در جامعه مسلمانان يك شخص بسيار شناخته شده بود و آشكار است كه يك واكنش وجود خواهد داشت. ما انتظار داريم همه واكنش ها كه به اقدامات مسالمت آميز محدود شوند. خون ريزي بس است .
اين خبرگزاري همچنين اشاره كرد كه ايران در ماه هاي اخير به عربستان هشدار داده بود كه اگر شيخ نمر را اعدام كند ، هزينه سنگيني پرداخت خواهد كرد .
وزارت كشور عربستان سعودي امروز (شنبه) در بيانيه اي رسمي از اجراي حكم اعدام 47 نفر به اتهامات امنيتي خبر داد كه در ميان اعدام شدگان نام آيت الله نمر باقر امين النمر ديده مي شود.
براساس اين بيانيه، اين افراد صبح امروز در 12 منطقه رياض، مكه ، مدينه، الشرقيه، القصيم، حائل، الحدود الشماليه، عسير، الجوف، نجران، الباحه و تبوك اعدام شده اند.
شهادت آيت الله نمر بازتاب بسياري در رسانه هاي جهان داشته است. «حسين جابر انصاري» سخنگوي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران اعدام آيت الله شيخ باقر النمر را شديدا محكوم كرد و گفت: عربستان از تروريست ها حمايت و منتقدانش را اعدام مي كند.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي ايران افزود: در حالي كه تروريست هاي افراطي و تكفيري، امنيت و آسايش ملت هاي منطقه و جهان را سلب و ثبات و موجوديت برخي دولت هاي منطقه را تهديد مي كنند؛ اعدام شخصيتي مانند شيخ النمر كه ابزاري جز سخن گفتن براي پيگيري اهداف سياسي و ديني خود نداشت، تنها عمق بي تدبيري و بي مسئوليتي را نشان مي دهد.
سخنگوي وزارت امور خارجه افزود: دولت عربستان در حاليكه از جريان هاي تروريستي و افراط گرايان تكفيري حمايت مي كند با منتقدان داخلي خود با زبان اعدام و سركوب سخن مي گويد.
جابر انصاري تصريح كرد: روشن است كه نتايج اين سياست عقيم و غير مسئولانه متوجه عاملان آن شده و دولت عربستان تاوان سختي بابت پيگيري اين سياست ها خواهد پرداخت.
به گزارش ايرنا، آيت الله شيخ نمر باقر النمر در سال 1379 هجري قمري در منطقه العواميه يكي از شهرهاي استان القطيف در منطقه الشرقيه چشم به جهان گشود. او به يك خانواده والامقام در منطقه منتسب است كه در آن روحانيون بي نظير و برجسته اي همچون آيت الله شيخ محمد بن ناصر آل نمر پرورش يافته اند. خاندان النمر همچنين وعاظ و خطباي منابر حسيني سرشناسي همچون پدربزرگ پدري وي حاج علي بن ناصر آل نمر را تربيت كرده و پرورش داده است.
شيخ نمر در طول مدت تحصيل علوم حوزوي خود در تهران و سوريه در محضر اساتيد مختلفي حضور يافت و به اين ترتيب به درجات بسيار بالايي در اجتهاد دست يافت و اجازه تدريس در مراكز علوم ديني و مذهبي را پيدا كرد.
وي از جمله معروف ترين و شايسته ترين مدرسان علوم مذهبي و ديني در حوزه هاي علميه به شمار مي آيد كه حتي در حوزه هاي علميه ايران و سوريه به تدريس كتاب هايي همچون كتاب «اللمعة الدمشقية» و كتاب «جامع المدارك» و «مستمسك عروة الوثقي» و «الحلقات» شهيد سيد محمدباقر صدر پرداخته است.
شيخ نمر سال ها اداره حوزه علميه حضرت قائم(عج) در تهران و سوريه را برعهده داشت و تلاش بسياري براي توسعه و پيشرفت اين مراكز انجام داد. پس از بازگشت به عربستان مركز مذهبي «الإمام القائم(عج)» را نيز در العواميه تأسيس كرد كه در واقع سنگ بناي «مركز اسلامي» در سال 1422 هجري قمري مصادف با 2011 ميلادي بود.
آيت الله النمر بارها خواستار بازسازي قبرستان بقيع در مدينه منوره شد و به همين دليل بارها از سوي پليس احضار شد و تحت فشار قرار گرفت. او در سال 1428 در اقدامي بي سابقه فهرست خواسته هاي شيعيان عربستان را به امير منطقه الشرقيه ارائه داد تا آنجا كه سعد الفقيه به عنوان يك روحاني سني مخالف دولت از علماي اهل تسنن عربستان خواست تا از آيت الله النمر نحوه ارائه خواسته هاي خود را فرابگيرند.
وي در ماه محرم سال 1429 هجري قمري خواستار شكل گيري يك تشكيلات مخالف به نام « جبهه الرشيده» شد كه به گفته وي وظيفه و مسئوليت آن مبارزه با فساد اجتماعي و تبعيض ديني و ظلم وستم سياسي عليه پيروان اهل بيت (ع) در عربستان بود.
آيت الله النمر در سال 2011 پس از سرنگوني رژيم هاي حاكم بر تونس و مصر و با آغاز انقلاب مردم بحرين، ممنوعيت رسمي اعمال شده از ماه اوت سال 2008 از سوي مقامات سعودي در مورد ايراد سخنراني و تدريس را درهم شكست و از تحولات شكل گرفته سود جست و سخنراني هاي خود را با سخن گفتن از آزادي سياسي با محوريت تغيير سياسي آغاز كرد.
جوانان القطيف در سايه شرايط سياسي به وجود آمده در منطقه در آغاز سال 2011با برپايي چند راهپيمايي خواستار آزادي 9 تن از زندانيان سياسي شدند كه در آن زمان 16 سال از بازداشت آنها سپري شده بود و تحت عنوان زندانيان فراموش شده از آنها نام برده مي شد.
حوادث اكتبر 2011 كه به حوادث العواميه شهرت يافت، نقش رهبري آيت الله النمر را به اثبات رساند و به روشني به حكمرانان سعودي نشان داد كه او رهبر جنبش مردمي در اين منطقه است.
دولت سعودي در ماه مارس 2013 نخستين جلسه محاكمه او را بدون اطلاع خانواده اش آغاز كرد و طي آن دادستان كل براي آيت الله النمر خواستار صدور حكم اعدام شد و در همين رابطه چند اتهام ساختگي به اين روحاني شيعي نسبت داد.
اروپام **491**1561**1572
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۴
مادريد- ايرنا- شهادت آيت الله «نمر باقر النمر» روحاني سرشناس به دست دولت عربستان بازتاب وسيعي درسانه هاي اسپانيا داشت و اعلام كردند كه عربستان در سال گذشته و همزمان با رسيدن ملك سلمان به پادشاهي، بيشترين آمار اعدام ها را در 20 سال اخير داشته است.