به گزارش ایرنا از خبرگزاری كیودو، آخرین برآوردهای مایكل اوسبورن و كارل بندیكت فری، مدیران برنامه مارتین اكسفورد در زمینه فناوری واشتغال آكسفورد و مدیرموسسه تحقیقاتی نموورای ژاپن موید آن است كامپیوتری شدن 601 شغل در ژاپن كه امروز بیش از42 میلیون و 800 نفر را به خود مشغول كرده است، طی سال های آینده صرفا توسط هوش مصنوعی ربات ها انجام خواهد شد.
براساس پیش بینی ها مراكز تحقیقاتی و اشتغال این كشور، هوش مصنوعی و ربات ها می توانند تا 66 درصد از مشاغل اجتماعی موجود در این كشور را كاملا در انحصار خود بگیرند.
این تحقیقات همچنین نشان می دهد كه امروزه حتی 49 درصد از نیروی كار این كشور با كامپیوتر انجام می شود بدون اینكه خللی در روند كار ایجاد گردد.
این درحالی است كه رقم فوق برای آمریكا 47 درصد و در انگلیس 35 درصد است.
این گزارش از كارهای اداری و اجرایی، رانندگی تاكسی و قطار، متصدیان صندوق ها و حسابداری های مراكز تجاری و فروشگاه ها، ماموران امنیتی، نظافت چی های ساختمانی وكاركنان نظافت هتل ها به عنوان مشاغلی نام برد كه می توانند كاملا توسط ربات ها انجام گیرند چرا كه نیاز به تخصص خاصی هم ندارند.
این تحقیقات مشاغلی چون پزشكی، معلمی، تحقیقات علمی و راهنمای تورهای گردشگری و متخصصین زیبایی كه نیاز به ارتباط گیری با مردم دارند، را جزو مشاغلی نام برد كه بعید است بتوان از هوش مصنوعی و ربات ها جای آنها استفاده كرد.
نهاد اتاق فكر ژاپن همچنین ازامكان جایگزینی فنی انسان با كامپیوتر یاد كرد و افزود: البته از عوامل اجتماعی چون توازن عرضه كار و تقاضا برای انواع مشاغل نیز در این میان نمی توان چشم پوشی كرد.
در دهه های اخیر، كشورهای مختلف به ساخت و تولید ربات های متفاوتی روی آورده اند كه گاهی اوقات مانند ساخت ربات های انسان نما در عین جذابیت، یكی از سخت ترین شاخه های ساخت ربات محسوب می شوند.
آنها دراكثر كشورهای توسعه یافته جهان در گذر زمان براحتی جایگزین نیروی انسانی شده به نوعی كه دولت های چین و ژاپن برای رفع بحران اشتغال به ربات ها و هوش مصنوعی روی آورده اند.
ربات های انسان نما به ربات هایی گفته می شوند كه دارای شباهت های بسیاری با انسان ها هستند، آنها دارای سر، دو بازو، چشم، پا و ... هستند.
ربات های انسان نما به سنسورها وهمینطور الگوهای خاص و پیچیده ای مجهز شده اند تا بتوانند رفتارهای انسانی مانند دیدن، شنیدن، صحبت كردن و حتی یادگیری را از انسان ها تقلید كنند.
ژاپن را به جرات می توان جزو سردمداران استفاده از ربات ها در زندگی مدرن امروزی دانست.
محققان موسسه نامورا و دانشگاه آكسفورد برای بررسی وهمینطور ارزیابی هر یك از مشاغل در ژاپن، به میزان دشواری یا جریان سیستماتیك توجه داشته و برای انجام آن ازیك الگوریتم خاص استفاده كرده و به این نتیجه رسیدند كه سیستم های رباتیك، هوش مصنوعی و رایانه ها می توانند به طور تقریبی ۴۹ درصد از این مشاغل را پشتیبانی كنند.
اما آن دسته از مشاغل و حرفه هایی در این ۶۰۰ شغل قرار گرفته اند كه نیازمند خلاقیت یا دانش خاصی نباشند وربات ها و هوش مصنوعی قادر به انجام آنها باشند.
در نتیجه، مشاغلی كه مبتنی بر داده ها و امور سیستماتیك هستند به ربات ها سپرده خواهند شد.
جایگزینی ربات ها با مشاغل انسانی در حالی است كه هنوز مشاغلی كه نیازمند گفتگو، خلاقیت یا انجام فعالیت های خاص هستند در سلطه و مدیریت نیروی انسانی باقی خواهند ماند. برای مثال، مشاغلی مانند طراحی مد، كارگردانی، پزشكی، جراحی، ترانه سرایی و ... جزو مشاغلی هستند كه نمی توانند با ربات ها جایگزین شوند.
آساق**1378**1590
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۸
تهران - ایرنا - اتاق های فكر ژاپن و دانشگاه آكسفورد انگلیس روز شنبه اعلام كردند كه بیش ازنیمی ازفعالیت های اجتماعی در ژاپن طی 10 تا 20 سال آینده بر عهده ربات های دارای هوش مصنوعی خواهد بود.