اسلام آباد - ایرنا - هزاران نفر از مردم شهرهای مختلف پاكستان از جمله اسلام آباد، لاهور، راولپندی، پیشاور، كویته و كراچی در اعتراض به اقدام رژیم آل سعود در به شهادت رساندن 'شیخ باقر النمر' روحانی سرشناس عربستان، عصر یكشنبه و برای دومین روز پیاپی دست به تظاهرات زدند و با حمل تصاویری از این روحانی اهل تشیع عربستان، علیه رژیم آل سعود شعار سردادند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، معترضان ضمن حمل تصاویری از شیخ باقر النمر و حضرت آیت الله خامنه ای رهبر مسلمانان جهان، پلاكاردهایی كه شعارهای ضدسعودی روی آن نوشته شده بود، اقدام رژیم آل سعود در به شهادت رساندن شیخ باقر النمر و 46 نفر دیگر از مخالفان این رژیم را محكوم كردند.
مردم در شهرهای مختلف پاكستان با سردادن شعارهای 'مرگ بر آمریكا'، 'مرگ بر اسرائیل'، 'مرگ بر آل سعود' و 'نابودی رژیم آل سعود نزدیك است'، آمریكا و رژیم صهیونیستی را متهم به دست داشتن در توطئه هایی دانستند كه از سوی عربستان اجرا می شود.
بر روی برخی از این پلاكارها نوشته شده بود: 'اقدام جنایتكارانه رژیم آل سعود در اعدام شیخ النمر، بخشی از توطئه های آمریكایی-صهیونیستی برای تشدید تنش ها در جهان اسلام است.'
روی برخی دیگر از پلاكاردها نوشته شده بود: 'سعودی ها بهای ریختن خون شیخ النمر را خواهند پرداخت'. 'ما اقدام جنایتكارانه و ظالمانه عربستان در اعدام شیخ النمر را به شدت محكوم می كنیم'.

** لغو سفر وزیر امور خارجه عربستان به پاكستان
با شعله ور شدن آتش خشم مردم پاكستان علیه رژیم عربستان و اعتراض شدید آنان به اعدام شیخ باقر النمر و نیز به دلیل واكنش های شدید بین المللی به این اقدام رژیم آل سعود، 'عادل الجبیر' وزیر امور خارجه عربستان كه قرار بود عصر امروز برای انجام سفری مهم با هدف دیكته كردن نقش و وظایف پاكستان در ائتلاف به اصطلاح مبارزه با تروریسم متشكل از 34 كشور به رهبری ریاض، وارد اسلام آباد شود، این سفر را لغو كرد.

** شخصیت اهل تسنن پاكستان: اعدام 'شیخ النمر'، نمونه آشكار تروریسم دولتی است
یك شخصیت مذهبی و اهل تسنن پاكستان و رئیس گروه مذهبی معروف به 'جماعت اهل حرم'، اقدام رژیم آل سعود را در اعدام 'شیخ باقر النمر' روحانی سرشناس و اهل تشیع عربستان شدیدا محكوم كرد و گفت چنین اقدامی نمونه آشكار تروریسم دولتی است.
مفتی 'گلزار نعیمی' در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: حاكمان دیكتاتور رژیم آل سعود از آنجا كه صداهای مخالف را در كشورشان برنمی تابند و آن را تهدیدی برای پایه های حكومت پادشاهی خود می دانند، با هدف دوام بخشیدن به عمر حكومت خود، اقدام به سركوب مخالفان و اعدام رهبران جناح های مخالف می كنند.
وی تصریح كرد: اقدام عربستان در اعدام شیخ نمر و شیخ نمرها در آن كشور، نه تنها كمكی به مبارزه علیه تروریسم نیست بلكه باعث تقویت پدیده فرقه گرایی و تروریسم به ویژه در جهان اسلام خواهد شد.
این شخصیت اهل تسنن پاكستان تاكید كرد: عربستان درحال دامن زدن به تروریسم در جهان اسلام است و سال ها است كه از تروریست ها حمایت می كند.
رئیس جماعت اهل حرم پاكستان گفت: حاكمان رژیم سعودی صرفا برای بقای حكومت خود، هرگز افرادی را كه تفكراتی مغایر با تفكرات وهابیت داشته باشند، برنمی تابند.
همچنین، علامه 'سید ساجد علی نقوی' سرپرست شورای علمای شیعه پاكستان و رئیس حزب تحریك اسلامی با ابراز تاسف از اعدام آیت الله شیخ باقر النمر روحانی سرشناس عربستان، اقدام رژیم سعود در ارتكاب این اقدام 'ظالمانه و غیرقانونی' را محكوم كرد و آن را باعث ایجاد چالش های جدید امنیتی و سیاسی در منطقه دانست.
علامه سید ساجد علی نقوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضمن تسلیت شهادت این شخصیت برجسته جهان اسلام، گفت: اقدامات ستمگرانه و رویكردهای نامشروع عربستان نظیر اعدام شیخ نمر باعث ایجاد چالش های جدید امنیتی و سیاسی در منطقه می شود.
علامه نقوی ضمن تقبیح رویكرد عربستان در برخورد با جامعه منتقدان و مخالفان این كشور گفت: رژیم آل سعود حق ندارد مخالفان سیاسی و رهبران اقلیت های مذهبی را اعدام كند و اعدام شیخ نمر نیز نقض آشكار قوانین بین المللی است.
وزارت كشور عربستان روز گذشته رسما اعلام كرد كه این روحانی شیعه را به اتهام تروریسم اعدام كرده است. این وزارتخانه همچنین از اعدام 47 نفر دیگر نیز به همین اتهام خبر داد.
شیخ نمر یكی از برجسته ترین زندانیان سیاسی عربستان است كه در تاریخ 23 مهر 1393 به اتهام انتقاد از حكومت عربستان به اعدام محكوم شد.
دادگاه تجدید نظر و دیوان عالی عربستان چندی پیش حكم اعدام شیخ نمر باقر النمر را تائید كردند كه این مساله مورد اعتراض علما ، اندیشمندان و سازمان های اسلامی و بین المللی قرار گرفت .
'جابر انصاری' سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اعدام آیت الله شیخ باقر النمر روحانی سرشناس سعودی را شدیدا محكوم كرد و گفت: در حالی كه تروریست های افراطی و تكفیری، امنیت و آسایش ملت های منطقه و جهان را سلب و ثبات و موجودیت برخی دولت های منطقه را تهدید می كنند؛ اعدام شخصیتی مانند شیخ النمر كه ابزاری جز سخن گفتن برای پی گیری اهداف سیاسی و دینی خود نداشت تنها عمق بی تدبیری و بی مسئولیتی را نشان می دهد.
آساق**1723