تهران - ايرنا - خوردن سبزيجات و ميوه‌ها درست است كه به كنترل وزن كمك مي‌كند، اما همه سبزي‌ها و ميوه‌ها تاثير يكساني در كنترل و كم كردن وزن ندارد.

به گزارش گروه علمي ايرنا از نيويورك تايمز، نتايج تحقيق تازه و مفصلي كه در 24 سال توسط دانشگاه هاروارد انجام شده نشان مي‌دهد كه برخي از سبزي‌ها و ميوه‌ها كمك بيشتري به كنترل و كم شدن وزن مي‌كنند.
اين تحقيق بر روي بيش از 100 هزار زن و مرد در سنين 30 تا 40 سالگي شروع و به مدت 24 سال پيگيري شده است.
به طور كلي، افزايش ميزان مصرف سبزيجات و ميوه‌ها روند چاق شدن را كندتر مي‌كند. اما ميوه‌هايي خانواده بلوبري (زغال اخته آبي) از ميوه‌هاي خانواده مركبات براي كند كردن اين روند موثرترند يا مصرف هويچ و فلفل باعث كنترل بهتر وزن مي‌شود در حاليكه سيب‌زميني و نخود تاثيري در اين روند ندارند.
شركت‌كنندگان در اين تحقيق كه ميوه‌‌ها وسبزيجات حاوي نشاسته مانند سيب‌زميني، ذرت و يا نخود را در دستور غذايي خود داشتند، نشاني از كاهش يا كنترل وزن از خود نشان ندادند در حالي كه ميوه و سبزيجات غير نشاسته‌اي كه فيبر بيشتر و كربوهيدرات كمتري دارند، مثل لوبيا، كاهو، سيب يا گلابي، تاثير بيشتري در كاهش وزن دارند.
محقق ارشد اين تحقيق، دكتر مونيكا برتويا از دانشكده سلامت عمومي هاروراد مي‌گويد كه آب ميوه و سيب زميني سرخ‌كرده ميوه و سبزي به حساب نمي‌آيند و نبايد مصرف آنها را به منزله مصرف ميوه و سبزي روزانه به حساب آورد.
علمي **1354**1440