اهواز- ايرنا- رئيس سازمان حفاظت محيط زيست خواستار ساماندهي پساب هاي نيشكر با رعايت ضوابط زيست محيطي شد.

به گزارش ايرنا معصومه ابتكار دوشنبه در آيين بهره برداري از تصفيه خانه فاضلاب كشت صنعت نيشكر دعبل خزاعي تاكيد كرد: پرونده پساب هاي صنعتي نيشكر با ضابطه قوي زيست محيطي بايد تكميل شود.
وي با اشاره به احداث شش تصفيه خانه نيشكر اظهار اميدواري كرد: سامانه تصفيه پساب هفتمين واحد نيشكر خوزستان نيز بايد به بهره برداري برسد.
ابتكار اظهار كرد: شركت هاي كشت و صنعت نيشكر در يك مقطع زماني به عنوان راهبرد اقتصادي مورد توجه بود، اما در ابتداي تاسيس شاخص هاي زيست محيطي مورد نظر در برنامه ها و ارزيابي اين مجموعه گسترده در نظر گرفته نشده بود كه در آن دوره تبعات زيادي داشت.
به گفته وي، طرحي با وسعت 70 هزار هكتار ، مي بايست اقدامات زيست محيطي را در همه موارد در نظر بگيرد.
وي مديريت زهاب را يك بحث مهم و جدي عنوان كرد و افزود: صنايع جانبي نيشكر از ابتدا در بازيافت ضايعات و بقاياي نيشكر مدنظر بود كه تعدادي از مجموعه ها، كارخانه الكل و نئوپان و MDF را راه اندازي كردند.
معاون رئيس جمهور گفت: توليد كاغذ از نيشكر فرايند مهمي است كه اميدواريم زودتر محقق شود زيرا هم در مديريت پسماند و اقتصاد و كاهش مصرف چوب طبيعي تاثير زيادي دارد.
وي برقراري نظام HSE و توجه به بهينه سازي مصرف آب را نيز از الزامات صنعت نيشكر دانست و افزود: با توجه به مشكلات كنوني و رويكرد دولت در محيط زيست، اصلاح مصرف آب در كشاورزي و ارتقاي راندمان كشاورزي بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرد.
ابتكار اضافه كرد: محيط زيست در دولت يازدهم از اهميت ويژه اي برخوردار است، اين در حالي است كه صنعت و كشاورزي فشار زيادي بر محيط زيست وارد مي كنند اما بايد براي حفظ كيفيت طبيعت، آب، خاك و هوا و زندگي مردم، الزامات زيست محيطي رعايت شود.
وي اظهار كرد: با ابلاغ سياست هاي كلي نظام در محيط زيست از سوي رهبر معظم انقلاب، فضاي جديدي بوجود آمده كه تمام قوا براي ارتقاي سطح محيط زيست با همدلي و همگرايي تلاش كنند البته نقش مردم و سرمايه گذاران نيز در اين راستا حايز اهميت است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با تاكيد بر اقتصاد سبز گفت: رشد اقتصادي ما نبايد با آلودگي محيط زيست و تخريب همراه باشد.
وي افزود: درونزا بودن، تعامل با جهان و ارتقاي سطح بهره وري در تمام اين موضوعات محيط زيست محور كليدي است و بايد رعايت شود.
ابتكار تاكيد كرد: در كنار رونق اقتصادي و توليد و اشتغال، رعايت ضوابط محيط زيست بايد بيشتر و جدي تر از گذشته مورد توجه قرار گيرد.
براساس اين گزارش رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در سفري يك روزه به همراه پنج تن از معاونان وزرا و مديران ارشد صبح دوشنبه وارد اهواز شد. بررسي مصوبات كارگروه مقابله با آلودگي هوا از اهداف سفر اين هيات است. اين ششمين سفر رئيس سازمان حفاظت محيط زيست به خوزستان است.
خانم ابتكار از طرح نهالكاري و بيابان زدايي در شهرستان باوي ديدن و درآيين بهره برداري از دو تصفيه خانه نيشكر شركت كرد.
بازديد از طرح انتقال آب كارون به تالاب بين المللي شادگان و بازديد از منطقه گردشگري صراخيه و گفت و گو با اهالي اين منطقه از ديگر برنامه هاي ابتكار بود.
شركت توسعه نيشكر و صنايع جانبي در خوزستان هفت كارخانه فعال شكر با ظرفيت اسمي هر كدام 100هزارتن شكر دارد كه شامل كارخانه شكر امام خميني (ره)، اميركبير، ميرزاكوچك‌خان، دعبل خزاعي، سلمان فارسي، حكيم فارابي و دهخدا مي‌باشند كه هم اكنون ظرفيت اسمي توليد شكر در شركت توسعه نيشكر و صنايع جانبي در مجموع به 600 هزارتن درسال مي رسد.
7151/7148/ 6037