به گزارش روز سه شنبه ایرنا از امور زنان و خانواده گلستان، شهیندخت مولاوردی درباره وضعیت كنونی خانوادههای ایرانی اظهاركرد: هم اینك شاهد وجود دو فضای واقعی و مجازی در خانوادهها هستیم كه این امر در عین حالی كه تهدید به شمار می رود، میتواند فرصت هم باشد.
وی اعتیاد را یكی از آسیبهای نگران كننده اجتماعی به ویژه در زنان و خانواده ها برشمرد و با اشاره به اینكه پایین آمدن سن اعتیاد در بین دختران و تغییر الگوی مصرف و گرایش به سمت مواد مخدر صنعتی از مهمترین مسائل در زمینه اعتیاد است، گفت: 62 درصد معتادان به مواد مخدر از متأهلین هستند كه در این راستا وجود مرد معتاد در خانواده و خانوادههای بدسرپرست مهمترین آسیبها را متوجه زنان و كودكان می كند.
مولاوردی با تأكید بر اینكه تغییر نگاه از حمایت به سمت توانمندسازی از اولویتهای معاونت امور زنان و خانواده است، اظهارداشت: برنامه ریزی برای ورود سازمانهای متولی و امضای تفاهمنامهها برای حمایت از زنان بهبود یافته از اعتیاد، هدفگذاری كاهش 25 درصدی نرخ آسیبهای اجتماعی تا پایان برنامه ششم توسعه و رسیدن به اشتغال پایدار از مهمترین برنامههای این معاونت برای حل معضل اعتیاد در زنان و خانواده هاست.
معاون رئیس جمهوری تحقق خانواده سالم و پایدار را از دیگر اهداف این معاونت برای خانوادههای ایرانی دانست و گفت: در این راستا تفاهمنامههایی با دستگاهها و وزارتخانههای ذیربط امضا شده و همچنین با بررسی اسناد و آسیبشناسی گذشته برای زنان و خانوادههای ایرانی برنامههایی در نظر گرفته شده است.
مولاوردی همچنین بهرهگیری از تكنولوژی و سامانه پیامكی 101 برای ارتقاء دانش حقوقی و مهارتهای اجتماعی را از دیگر برنامههای این معاونت برشمرد.
وی با بیان اینكه این معاونت با توجه به اعتبارات و نیروی انسانی اندك نمیتواند به تنهایی عهده دار این مسئولیتها باشد، گفت: این مسئولیت همگانی است و نیاز به عزم، مشاركت و همكاری جدی دیگر بخشهای كشور دارد.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اینكه خانواده مسأله درجه اول كشور است، افزود: تا این دیدگاه در همه اركان جامعه به وجود نیاید خانواده سالم و پایدار محقق نخواهد شد و معتقدیم كه خانواده هنوز مسأله درجه اول كشور نبوده و تلاش میكنیم آن را به عنوان موضوعی همگانی نهادینه كنیم.
مولاوردی همچنین نشستهای تخصصی در این باره را از برنامههای معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بیان كرد و گفت: این معاونت جایگاه ستادی داشته و وظیفه آن سیاستگذاری، پیگیری، نظارت و پایش وظایف ذاتی دستگاهها در حوزه زنان و خانواده و مدیریت ظرفیتها و شناسایی مسایل در جهت اقدام لازم است.
وی با بیان اینكه موضوع خانواده از تعدد متولیان رنج میبرد، اضافه كرد: متولیان مختلف در این امر با سیاستگذاریها، نگاه و سلیقههای مختلف در امر خانواده ورود پیدا میكنند و در نتیجه وحدت رویه و هماهنگیهای لازم وجود نداشته و فعالیتها اثربخش نیست كه امیدواریم با هماهنگی همه بخش ها بتوانیم مسایل و مشكلات خانواده ایرانی را حل نماییم.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان وخانواده به منظور شركت در آیین پایانی ششمین نشست منطقه ای و كارگاههای آموزشی تقویت همكاری های تخصصی شبكهای سازمان های مردم نهاد حوزه زنان و خانواده شمال كشور به گلستان سفر كرد و نیز شامگاه دوشنبه در نشستی با بانوان نخبه ، كارآفرین و فعال اقتصادی استان دیدار كرد.
1648
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۱
گرگان - ایرنا- معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده از تشكیل ستاد ملی زن و خانواده با هدف تقویت كاركرد نهاد خانواده خبر داد و گفت: این ستاد به ریاست رئیس جمهوری و با بهرهگیری از نظرات نخبگان، صاحبنظران و ظرفیت دستگاهها و سازمانهای مردم نهاد تشكیل میشود.