تربت حيدريه- ايرنا- دو كارشناس پرستاري دانشگاه علوم پزشكي تربت حيدريه موفق به طراحي و ساخت آتلي براي حفاظت بيشتر از مهره هاي كمر و گردن آسيب ديدگان در مناطق سخت گذر و كوهستاني شدند.

رسول قرائي كه با همكاري سيدجواد موسوي، اين آتل را طراحي كرده و ساخته، روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: باز و بسته كردن آتل هاي قبلي نياز به جابه جايي زياد مصدوم داشت و احتمال افزايش آسيب ديدگي مي رفت اما در نمونه طراحي شده نياز به اين جابه جايي ها به حداقل رسيده است.
وي با بيان اينكه اين آتل در مدت 1.5 سال طراحي و ساخته شده، اظهار كرد: كارآيي و قابليت بالاتر اين آتل نسبت به نمونه هاي موجود، از سوي مراجع علمي مرتبط تاييد و در سازمان ثبت اختراعات كشور نيز به ثبت رسيده است.
وي افزود: آتل جديد صورت تكميل شده نمونه هاي موجود در بازار است كه ساخت آن 20 ميليون ريال هزينه اوليه دربرداشته و در صورت رسيدن به توليد انبوه، با قيمت يك تا 1.5 ميليون ريال قابل عرضه خواهد بود.
قرائي افزود: آسيب هاي نخاعي از جمله آسيب هاي جبران ناپذير در مصدومان ترومايي است كه مي تواند عوارض و ناتواني هاي زيادي را به دنبال داشته باشد، لذا سعي همه امدادگران و كادر پزشكي بر آن است تا از آسيب هاي پس از سانحه پيشگيري شود.
آتل وسيله اي است كه عمدتا به منظور پيشگيري از تشديد آسيب هاي نخاعي ايجاد شده در ستون مهره ها و گردن استفاده مي شود و بيشتر در نقاط سخت گذر، كوهستان و يا نقاط دور از مراكز درماني مورد استفاده قرار مي گيرد.
مركز شهرستان 250 هزار نفري تربت حيدريه در 150 كيلومتري جنوب غربي مشهد قرار دارد.
5132/6121