سنندج- ايرنا- مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي كردستان گفت: با توجه به استقبال چشمگير اصحاب رسانه استان از دومين جشنواره مطبوعات، خبرگزاري ها و پايگاه هاي اطلاع رساني استان، مهلت ارسال آثار به اين جشنواره به مدت 10 روز و تا 30 دي تمديد شد.

حجت الاسلام محمد رحيم جعفري روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از زمان اعلام فراخوان و باز شدن سايت جشنواره يعني هفتم آذر جاري، تاكنون 80 اثر مربوط به 40 نفر از اهالي رسانه و مطبوعات استان در سايت جشنواره به ثبت رسيده است.
وي با اشاره به اينكه تا كنون 60 نفر در سايت جشنواره ثبت نام كرده اند اما فقط 40 نفر موفق به ثبت اثار خود شده اند گفت: مهلت ارسال آثار به اين جشنواره تا 20 دي اعلام شده بود كه با توجه به استقبال زياد اصحاب رسانه اين زمان را به مدت 10 روز و تا پايان دي سال جاري تمديد كرديم.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي كردستان اظهار كرد: آثار ارسالي به جشنواره بايد در فاصله زماني اول مهر سال 93 تا پايان آذرماه سال 94 در يكي از رسانه‌هاي استان كردستان منتشر شده باشد.
وي درادامه افزود: اين جشنواره در دو بخش كُردي و فارسي و هربخش نيز در رشته هاي تيتر، خبر، گزارش، مصاحبه و ميزگرد، سرمقاله و ياداشت برگزار مي شود.
حجت الاسلام جعفري ادامه داد: بخش عمومي جشنواره نيز در رشته هاي عكس خبري، طنز و كاريكاتور و گرافيك تصويري و صفحه آرايي(ويژه نشريات مكتوب) برگزار خواهد شد.
به گفته وي آثار بخش ويژه جشنواره نيز بايد در زمينه شعار سال' دولت و ملت همدلي هم زباني' و آسيب هاي اجتماعي همانند اعتياد، طلاق و قاچاق كالا و ارز باشد.
وي اظهار كرد: تمامي روزنامه‌نگاران شاغل و آزاد استان كردستان كه در مطبوعات محلي، نمايندگي خبرگزاري‌ها، پايگاه‌هاي اطلاع رساني محلي و نمايندگي نشريات سراسري در استان فعاليت مي‌كنند، مي توانند در اين جشنواره شركت كنند.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي كردستان با بيان اينكه فقط رسانه هاي داراي پروانه فعاليت از هيات نظارت بر مطبوعات كشور اجازه شركت در جشنواره را دارند گفت: متقاضيان مي‌توانند، حداكثر در دو بخش و در هر بخش الزاما با سه اثر در جشنواره شركت كنند.
وي اظهار كرد: آثار فاقد نام نويسنده بايد به تاييد( مهر و امضا) مدير مسئول نشريه يا خبرگزاري و پايگاه خبري رسيده باشد و آثاري كه داراي نام نويسنده مستعار باشد اجازه شركت در جشنواره را ندارد.
به گفته وي آثاري كه در ويژه نامه هاي استاني نشريات سراسري منتشر شده‌اند، اجازه شركت در جشنواره را دارند.
حجت الاسلام جعفري با تاكيد بر اينكه آثار منتشر شده در خبرگزاري‌ها مرتبط با مسايل و رويدادهاي استان باشد گفت: در هر بخش بايد حداقل 10 شركت كننده آثار خود را ارسال كنند در غير اين صورت آثار رسيده در رشته‌هاي ديگر ادغام مي‌شوند.
وي ادامه داد: براي شركت در بخش گرافيك و صفحه آرايي، مدير مسئول هر نشريه بايد سه شماره آن را به صورت فايل pdf به دبيرخانه جشنواره ارسال كند و هر نسخه بايد در قالب يك فايل ارسال شود.
وي همچنين به شرايط شركت در بخش عكس جشنواره نيز اشاره كرد و گفت: عكس خبرگزاري ها بايد با آرم خبرگزاري و مربوط به بعداز انتشار باشد و ‌عكس نشريات مكتوب نيز از روي صفحه روزنامه اسكن وفايل آن ارسال شود.
وي بيان كرد: عكس‌هاي تركيبي و دستكاري‌شده، باتشخيص نرم‌افزارهاي هوشمند، به‌صورت خودكار از مرحله‌ داوري حذف خواهند شد گفت: (تغييرات فقط درمحدوده‌اصلاح رنگ و نور وبرش عكس) قابل قبول است.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي كردستان با بيان اينكه داوران مراحل اول و نهايي جشنواره حق ارسال اثر به جشنواره را ندارند گفت: پيگيري وضعيت آثار ارسالي به دبيرخانه جشنواره تا مشخص شدن نتايج نهايي، فقط از طريق مراجعه به سايت جشنواره امكان پذير است.
وي با اشاره به اينكه داوري جشنواره به صورت يك مرحله‌اي انجام مي‌شود افزود: داوري بخش فارسي جشنواره در تهران و بخش كُردي در استان انجام خواهد شد.
حجت الاسلام جعفري زمان برگزاري جشنواره را بهمن ماه جاري اعلام كرد و گفت: برپايي نمايشگاه مطبوعات استان كردستان، كارگاه آموزشي خبرنويسي، نقد وبررسي مطبوعات محلي و آسيب شناسي مطبوعات كُردي از برنامه هاي جنبي اين جشنواره است.
وي گفت: اين جشنواره با مشاركت و حمايت معاونت ارتباطات و امور بين الملل دفتر نماينده ولي فقيه ، اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي كردستان، معاونت مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كردستان و خانه مطبوعات استان كردستان برگزار مي شود.
7348/1904