اصفهان-ایرنا- مسئول 'بیماری ها و پیامدهای سلامت' معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: سالانه بیش از 50 هزار نفر در كشور فقط به دلیل بیماری های قلبی و عروقی جان خود را از دست می دهند.

به گزارش ایرنا، دكتر كاظم زنده دل روز پنجشنبه در حاشیه برگزاری كارگاه كشوری ثبت بیماری های قلبی و عروقی در جمع خبرنگاران افزود: بیماری های قلبی و عروقی اولین علت مرگ و میر در كشور محسوب می شوند.
وی گفت: این بیماریها ارتباط نزدیكی با شرایط و سبك زندگی دارد و قابل پیشگیری است.
زنده دل گفت: دانستن اینكه چه كسانی بیشتر به این بیماری ها مبتلا می شوند و جان خود را از دست می دهند به مداخلات و برنامه های بهداشتی كمك و پیشگیری ها را هدفمندتر می كند.
وی با بیان اینكه آموزش برنامه ثبت بیماری های قلبی و عروقی توسط پژوهشكده قلب و عروق اجرا شد، تصریح كرد:مركز ثبت برنامه بیماری های قلب و عروق وزارت بهداشت ، با توجه به ظرفیت های بالای اصفهان، این استان را برای این كار انتخاب كرد.
زنده دل با بیان اینكه این برنامه ها در تمام كشورها انجام می شود، تصریح كرد: با این وجود به دلایل مختلف تا به حال توجهی به این برنامه ها در كشور ما نشده بود و از سال گذشته وزارت بهداشت یك برنامه جدی را در این زمینه شروع كرد.
مسئول 'بیماری ها و پیامدهای سلامت' معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: امیدواریم با كاری كه در این كارگاه انجام می شود و آموزش هایی كه به متخصصان سایر استانها ارائه می شود، ثبت بیماری ها در كل كشور فراگیر شود.
وی با بیان اینكه از سال گذشته بیش از 35 برنامه ثبت را در كشور راه اندازی كرده ایم، افزود: این برنامه برای چندین بیماری از جمله سرطان،تصادفات، ضایعات نخاعی، بعضی از بیماری های عفونی، بیماری های غیرواگیر و برخی از بیماری های نادر راه اندازی شده است و بطور مرتب رصد می شود تا به اهدافش دسترسی پیدا كند.
زنده دل گفت: شروع برنامه ثبت بیماری ها باعث می شود تا بدانیم آیا مداخلات و اعمال جراحی در حال انجام موثر است و به هدف مورد نظر می رسد یا خیر.
كارگاه كشوری ثبت بیماری‌های قلبی عروقی با هدف آشنایی شركت كنندگان با شبكه كشوری تحقیقات قلب و عروق و اصول نظام ثبت بیماری ها، مراكز ثبت و راه اندازی نظام ثبت بیماری های قلبی و عروقی به مدت یك روز به میزبانی دانشگاه علوم پزشكی اصفهان برگزار شد.
6027/7150