تهران- ايرنا- پژوهشگران دانشگاه كمبريج دريافتند كه اگر كشاورزان راهكارهاي مناسبي براي افزايش محصول اتخاذ كنند، زمين‌هاي كمتري را به كشت غلات و چراي دام‌ اختصاص دهند و بخشي از جنگل ها و تالاب‌ها را احيا كنند، مي‌توانند دي‌اكسيد كربن توليد شده را تا 80 درصد كاهش دهند.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از رويترز، انگليس قصد دارد تا سال 2050 ميلادي دي اكسيد كربن توليدي خود را تا 80 درصد ميزان آن در سال 1990 ميلادي كاهش دهد.
حدود 70 درصد مساحت انگليس به كشاورزي اختصاص يافته است و كشاورزان، مسئول توليد 10درصد گازهاي گلخانه‌اي در اين كشورند؛ اين در حالي است كه انتظار مي‌رود تا سال 2050 ميزان غذاي مصرفي در اين كشور تا 38 درصد افزايش يابد.بر اساس قانون تغيير آب و هوا، دولت ملزم است بدون افزايش وابستگي به واردات مواد غذايي، ميزان توليد دي اكسيد كربن را در اين كشور كاهش دهد.
اين تحقيقات به مطالعاتي اشاره دارند كه امكان توليد غلات بهينه را فراهم مي‌كنند. اين نوع غلات قادرند ميزان بيشتري از مواد معدني را از كودها جذب كنند و براي فتوسنتز به آب كمتري نياز دارند. با افزايش بازدهي غلات، سطح كمتري از زمين، زير كشت مي‌رود و امكان احياي تالاب‌ها و جنگل‌ها در محل زمين‌هاي كشاورزي فراهم مي‌شود.
بر اساس اين مطالعات در بهترين حالت، بازدهي محصول غلات سالانه 1.3 درصد افزايش مي‌يابد. اين افزايش بازدهي مي‌تواند 30 تا 40 درصد از زمين‌هاي كشاورزي زير كشت در انگليس را آزاد كند. اگر از اين زمين‌ها براي بازسازي پوشش درختي استفاده شود، سطح فعلي جنگل‌هاي انگليس بين 12 تا 30 درصد رشد مي‌كند و 2 هزار و 700 مايل مربع از مرداب‌ها نيز احيا مي‌شوند.
بر اساس اين تحقيقات، هدف نهايي به كارگيري تركيبي از افزايش بازدهي محصولات كشاورزي و بازسازي منابع طبيعي به همراه كاهش دور ريز غذا و مصرف گوشت است.
براساس اين گزارش، اين مطالعه دستاورد ارزشمندي براي مبارزه با تغييرات آب و هوا در سراسر جهان است.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Climate Change منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**2017**1776