به گزارش ایرنا سردار عبادالله عبداللهی شامگاه پنجشنبه پس از امضای هشت تفاهم نامه این قرارگاه با استانداری كرمان در جمع خبرنگاران افزود: محرومیت زدایی جزء وظایف اصلی قرارگاه خاتم الانبیاء نیست اما در روستاها و مناطق موجود در مسیر پروژه ها تا فاصله 70 كیلومتری اگر نیاز به پروژه های محرومیت زدایی باشد نسبت به اجرای آن اقدام می كنیم.
وی بیان كرد: این قرارگاه حدود 150 هزار نفر نیرو دارد كه كمتر از دو هزار و 500 نفر نیروی رسمی هستند.
وی گفت: در كل پروژه ها پنج هزار پیمانكار داریم و همواره تلاش می كنیم از ظرفیت های موجود كشور استفاده كنیم.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء با اشاره به اینكه در مسیر اجرای پروژه ها به دنبال تسریع در روند اجرا هستیم افزود: در پروژه میدان آزادی كرمان (تقاطع غیر همسطح) درصدد افزایش شیفت كاری هستیم تا زمان اجرا به حداقل ممكن كاهش یابد.
وی تاكید كرد: در حوزه اطلاع رسانی نیز باید اطلاعات لازم درباره روند اجرایی پروژه های قرارگاه خاتم الانبیاء در اختیار رسانه ها قرار گیرد.
عبداللهی گفت: در روند اجرای پروژه های قرارگاه خاتم الانبیاء نقش رسانه ها كمتر از نیروهای اجرایی نیست و باید اقدامات انجام شده بین مردم به عنوان پشتیبانان نظام مطرح شود و این امر باید توسط رسانه ها صورت گیرد.
وی در پاسخ به سئوالی درباره استفاده از نیروهای غیر بومی در روند اجرای پروژه ها بیان كرد: در روند اجرایی پروژه های قرارگاه خاتم الانبیاء پیمانكاران این پروژه از نیروهای غیر بومی هستند اما نیروهای حوزه اجرایی از نیروهای بومی انتخاب شده اند.
وی گفت: برخی شرایط خاص و مهندسی ویژه پروژه ها می طلبد كه برخی نیروهای فنی از سایر استان ها به استان كرمان بیایند و در صورتی كه كسی در كرمان توان اجرای این طرح ها را داشته باشد، در این حوزه نیز از ظرفیت نیروهای بومی استفاده می كنیم.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء تصریح كرد: به منظور كمك به توسعه و عمران شهر كرمان و نیز كمك به مسئولان این شهر 50 درصد از سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای پروژه ها در كرمان را زمین و 50 درصد را پول قبول كردیم و این امر به دلیل اصرار استاندار كرمان بود.
وی به ایجاد كارخانه عظیم قرارگاه خاتم الانبیاء در كرمان اشاره و بیان كرد: در این كارخانه قطعات مورد نیاز پل ها ساخته و سپس از این كارگاه برای احداث متروی كرمان نیز استفاده می شود.
سردار عبداللهی گفت: مترو كار دشوار و سختی است و نخست باید فاز شناخت و مطالعات آن آغاز و سپس عملیات اجرایی آن انجام شود.
وی اظهار كرد: امیدواریم مطالعات اولیه را بتوانیم در اسرع وقت انجام دهیم و ساخت دستگاه حفاری مترو حداقل دو سال زمان می برد.
فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء در پاسخ به سئوال دیگری با تاكید بر اینكه این قرارگاه برای اتمام پروژه های نیمه تمام مسئولیتی ندارد گفت: در حال حاضر 450 هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام در كشور وجود دارد كه جای تاسف است و سالانه 30 هزار میلیارد تومان برای پروژه های عمرانی اختصاص می یابد و با این حساب روند اتمام این طرح ها حدود 20 سال طول می كشد.
وی تصریح كرد: بسیاری از این پروژه ها روی اصول اجرایی نشده و در اجرای آنها اولویت در نظر گرفته نشده است.
مدیرعامل موسسه شهید رجایی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) نیز در این نشست گفت: كار در میدان آزادی شهر كرمان دنبال شده اما اجرای كار مقدمات اولیه و سپس پیگیری دارد.
سردار مصطفی اكبری با اشاره به اینكه پروژه ای به بزرگی میدان آزادی نیاز به مطالعات گسترده دارد ادامه داد: این میدان از 10 مهرماه به قرارگاه تحویل و كارهای انجام شده در این پروژه به صورت شمع گذاری بوده كه قابل مشاهده نیستند.
وی تاكید كرد: این گونه پروژه ها با حجم و نوع كاری كه در دست انجام است، نیاز به چهار ماه تجهیز كارگاه دارد اما روند اجرایی در این پروژه در اسرع وقت آغاز شده و پیشرفت خوبی داشته است.
وی گفت: ابتدای شروع به كار در میدان آزادی، محدودیت هایی زیادی را برای مردم ایجاد كردیم كه با پیشرفت كار بخشی از محدودیت ها كاسته می شود.
اكبری با اشاره به اینكه 637 روز از زمان تعیین شده برای اتمام پروژه میدان آزادای باقی مانده است گفت: تلاش می كنیم این تعداد روزها كاهش یابد اما این زمان در چشم به هم زدنی تمام می شود و برای اجرای طرح جامع شهر كرمان و اگر این طرح در سال های آینده هم بخواهد اجرا شود این محدودیت ایجاد خواهد شد.
معاون امور عمرانی استاندار كرمان نیز در این نشست گفت: در اجرای طرح های مختلف و به منظور برنامه ریزی و اجرای طرح ها از حضور مشاوران متخصص استفاده می شود.
ابوالقاسم سیف اللهی افزود: مطالعات طرح های توسعه ای و عمران شهری بر پایه مطالعات طرح جامع شهر، طرح تفضیلی و طرح جامع حمل و نقل شهری انجام می شود.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء امروز علاوه بر بازدید از پروژه های عمران شهری در كرمان روند حفاری تونل انتقال آب از سد شهیدان امیر تیموری (صفارود) به كرمان را با حضور استاندار و جمعی از مسئولان استان بررسی كرد.
تفاهم های نامه جدید این قرارگاه با استانداری كرمان نیز در زمینه احداث متروی شهر كرمان، نیروگاه سیكل تركیبی، خطوط انتقال و طرح شهر نمونه اقتصاد مقاومتی در راور است.
7440/3028
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۹
كرمان - ایرنا - فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) گفت: این قرارگاه بیش از 15 هزار پروژه محرومیت زدایی را در سطح كشور در دستور كار دارد.