بندرعباس - ايرنا - استاندار هرمزگان گفت: بندرعباس يك از سه شهر بحراني كشور در كمبود آب است كه با توجه به اين شرايط درخواست داريم اعتبارهاي كافي براي احداث آب شيرين كن در استان اختصاص داده شود.

به گزارش ايرنا، جاسم جادري پنجشنبه شب در ديدار با رحيم ميداني معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا اظهار كرد: براي احداث آب شيرين كن ها در هرمزگان با توجه به نياز اين استان و كمبود بارندگي ها دير اقدام شده است.
وي افزود: اما با تلاش هايي كه در دولت تدبير و اميد انجام شد، مراحل احداث آب شيرين كن 100 هزار مترمكعبي بندرعباس آغاز شده و بايد در احداث آن تسريع شود.
جادري ادامه داد: با توجه به اينكه سال گذشته بارندگي كمي در هرمزگان داشتيم، ميزان آب سد استقلال ميناب به حجم مرده رسيد و اعتبارات زيادي از سوي استان براي تامين منابع آب هزينه شد.
وي با اشاره به وضعيت خط انتقال آب ميناب به بندرعباس، تصريح كرد: با برگزاري يك مناقصه، قرارداد احداث خط جايگزين و جديد براي انتقال آب از ميناب به بندرعباس بسته شده، چون خط انتقال قديمي فرسوده شده و احداث خط جديد انتقال آب در اين مسير ضروري است.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب هرمزگان در روزهاي گذشته در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا در خصوص پروژه 100 هزار مترمكعبي آب شيرين كن بندرعباس كه مورد تاكيد مديريت عالي استان است، گفت: پروژه 100 هزار مترمكعبي آب شيرين كن بندرعباس در حال حاضر در انتظار دريافت تسهيلات 150 ميليون دلاري از صندوق ذخيره ارزي است.
حسين خادمي اظهار كرد: مشكل زيست محيطي اين پروژه حل و مجوز زيست محيطي آن از سوي سازمان محيط زيست صادر شده است و هم اكنون مشكلي از اين بابت نداريم.
وي با بيان اينكه اين پروژه هم اكنون در حال اجرا است، خاطرنشان كرد: در صورت تخصيص به موقع اعتبار مصوب مورد نياز ، 20 هزار مترمكعب از اين پروژه در هفته دولت سال آينده به بهره برداري خواهد رسيد.
خادمي با اشاره به اينكه پروژه ياد شده توسط بخش خصوصي در حال اجرا است، تصريح كرد: پروژه آب شيرين كن بندرعباس در سه مرحله اجرايي مي شود.
وي در خصوص وضعيت منابع آبي هرمزگان و تاثير بارش هاي اخير بر روي اين منابع گفت: بارش هاي پاييزي و زمستاني امسال تا حدود تنش آبي استان را فروكش كرده اما براي گذر از بحران كم آبي همچنان نيازمند مديريت مصرف از سوي مشتركان و اميدوار به تداوم بارش ها هستيم.
مديرعامل شركت آبفا هرمزگان با اشاره به اهميت اجراي پروژه 100 هزار مترمكعبي آب شيرين كن بندرعباس با توجه به بحران آبي اين استان به ويژه بندرعباس، بر تسريع در تخصيص اعتبارات مورد نياز آن تاكيد كرد.
استاندار هرمزگان نيز در نشستي در خصوص وضعيت پروژه آب شيرين كن بندرعباس در ابتداي ماه جاري اعلام كرد: در تلاش هستيم تا در نشستي با رئيس صندوق توسعه ملي، مساله تامين اعتبار و اختصاص تسهيلات به پروژه آب شيرين كن بندرعباس را حل كنيم.
جاسم جادري اظهار كرد: آب شيرين كن راهكار مناسبي براي رفع مشكل كمبود آب در بندرعباس و ديگر مناطق هرمزگان است و نيازمند جديت بيشتري در اين زمينه هستيم.
وي افزود: با توجه به كمبود بارندگي و خشكسالي در هرمزگان و نياز استان به اين پروژه، بايد تمام تلاش خود را براي رفع مشكلات موجود در مسير احداث آن انجام دهيم.
استاندار هرمزگان، تامين آب بندرعباس را از اولويت هاي مهم دانست و اظهار كرد: تامين آب بندرعباس كه حدود نيمي از جمعيت هرمزگان را در برگرفته بسيار مهم است و بايد پروژه هايي كه به تامين آب بندرعباس كمك مي كنند مورد توجه ويژه قرار گيرند.
17 سال خشكسالي و كم آبي در هرمزگان موجب خشك شدن 365 حلقه چاه آب آشاميدني، 18 دهنه چشمه و قنات، 100 حلقه چاه و كاهش آب 135 حلقه چاه بين 30 تا 70 درصد شده است.
از 74 دشت موجود در هرمزگان تمامي آنها داراي بيلان منفي هستند و 38 دشت ممنوعه بوده و بقيه دشت ها نيز شور است.
شهر بندرعباس مركز استان هرمزگان به همراه دو شهر بزرگ ديگر در كشور از نظر تامين آب آشاميدني در وضعيت قرمز قرار دارند.
براي رفع مشكل كم آبي بندرعباس پروژه هاي مختلفي تعيين شده كه از جمله مهمترين آنها پروژه آب شيرين كن يك هزار مترمكعبي اين شهر است كه تيرماه سال 91 كلنگ احداث آن به زمين خورده و قرار است كه مرحله اول آن با ظرفيت 20 هزار مترمكعب در شبانه روز، هفته دولت سال آينده به بهره برداري برسد.
7198/ 6048