قم - ايرنا - مديرعامل سازمان آتش نشاني شهرداري قم با اشاره به وضعيت استاندارد اين شهر از نظر تعداد ايستگاه آتش نشاني، گفت: به ازاي هر 50 هزار تن يك ايستگاه آتش نشاني نياز است كه در حال حاضر شهر قم با دارا بودن 24 ايستگاه آتش نشاني، نخستين شهر ايمن در كشور است.

عباس جعفري روز شنبه در گفت و گو با ايرنا، افزود: البته هفت ايستگاه آتش نشاني كه امسال به بهره برداري رسيده است، فاقد تجهيزات است و به زودي مجهز مي شود؛ ولي تعداد نيروي انساني كافي براي اين ايستگاه ها در نظر گرفته شده است.
وي همچنين با بيان اينكه نيروي انساني به تعداد كافي در آتش نشاني مشغول خدمت هستند، اضافه كرد: با نيروهايي كه طي دو سال گذشته جذب شدند، در حال حاضر 600 تن در ايستگاه هاي آتش نشاني قم مستقر هستند.

* خريد 300 ميليارد ريال تجهيزات تا پايان امسال
وي با اشاره به قدمت بالاي بسياري از تجهيزات آتش نشاني، گفت: خودروهاي آتش نشاني به دليل اينكه در ماموريت ها، بار زيادي حمل و با سرعت حركت مي كنند، استهلاك بالايي دارند كه قدمت بيشتر خودروهاي آتش نشاني بالاي 15 سال است و برخي نيز به 30 سال مي رسد.
جعفري افزود: براي ارائه خدمات بهتر، نياز است تا ناوگان آتش نشاني سريع تر نوسازي شود.
وي با بيان اينكه در دو سال اخير 30 دستگاه خودرو سبك و نيمه سنگين خريداري شده است، ادامه داد: قصد داريم 10 خودروي سبك تويوتا و نيسان را تجهيز و به عنوان خودرو پيشرو در عمليات ها استفاده كنيم.
وي گفت: تا پايان سال جاري تجهيزاتي به ارزش 300 ميليارد ريال براي آتش نشاني خريداري مي شود كه هم اكنون در مرحله آغاز مناقصه قرار دارد.

* خريد يك دستگاه پلت فرم آتش نشاني با ارتفاع 55 متر
وي در ادامه گفت: يك دستگاه پلت فرم آتش نشاني با ارتفاع 55 متر و به ارزش 35 ميليارد ريال خريداري شده است و امدادگران آتش نشاني با استفاده از اين دستگاه مي توانند در ارتفاع 55 متري نسبت به نجات افراد گيرافتاده و مصدومان در آتش و همچنين مهار آتش اقدام كنند.
جعفري به لزوم تجهيز ايستگاه هاي آتش نشاني قم به اين دستگاه اشاره و اضافه كرد: احداث ساختمان هاي بلندمرتبه در شهر قم به عنوان يكي از كلان شهرهاي كشور، به شدت افزايش يافته و در مناطق تازه تاسيس شاهد رشد چشم گير آپارتمان هستيم.
وي ادامه داد: زماني كه حادثه اي در ساختماني بلندمرتبه رخ دهد، براي نجات افراد گيرافتاده دستگاه هايي با ارتفاع بلند نياز است تا از بروز حوادث جاني جلوگيري شود.
وي اضافه كرد: چندين دستگاه ديگر نيز بايد براي ايستگاه هاي آتش نشاني قم خريداري شود تا هنگام بروز حوادث در ساختمان هاي با ارتفاع بلند نگراني براي نجات افراد نداشته باشيم.

* انجام روزانه 15 تا 20 عمليات توسط نيروهاي آتش نشاني
مديرعامل آتش نشاني قم در ادامه گفت: به طور ميانگين روزانه 15 تا 20 عمليات آتش نشاني توسط نيروهاي امداد در شهر قم انجام مي شود كه در ماه به 450 تا 600 عمليات مي رسد.
به گفته وي، سال گذشته چهار هزار و 100 عمليات توسط نيروهاي آتش نشاني در شهر قم انجام شد.ك/3
/2085/ 6133/