تهران - ايرنا - مديرعامل شركت سهامي مديريت توليد، انتقال و توزيع نيروي برق ايران (توانير) گفت: تلفات انرژي مهمترين مشكل فراروي صنعت برق كشور است كه رفع اين مشكل، كاهش ساير مشكلات اين صنعت را به دنبال دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، آرش كردي امروز (سه شنبه) در چهارمين همايش منطقه اي 'سيرد' در محل پژوهشگاه نيرو اظهار داشت: كاهش فاصله بين صنعت و دانشگاه، از جمله دغدغه هاي صنعت برق است.
به گفته اين مقام مسئول، با توجه به كمبود منابع مالي در كشور، نحوه هزينه كرد منابع براي كسب حداكثر بهره وري از اهميت ويژه اي برخوردار است.
وي افزود: نقش و اهميت شركت هاي توزيع برق هر روز رو به افزايش است؛ بخش مهمي از آينده صنعت برق در حوزه توزيع رقم خواهد خورد و بر اين اساس، برگزاري همايش هاي علمي متناسب با نياز روز جامعه، خدمات رساني مناسب تر به آحاد مردم را به دنبال خواهد داشت.
كردي تصريح كرد: شركت توانير با پيگيري طرح ها و پروژه هايي همانند اتوماسيون، GIS، فهام، هوشمندسازي شبكه، نيروگاه هاي توليدپراكنده، كاهش تلفات در شبكه هاي توزيع و غيره، به دنبال ارتقاي خدمات رساني به مردم مطابق دانش روز است.
وي تصريح كرد: كاهش تلفات شبكه توزيع و ارتقاي بازده نيروگاه ها، دو موضوع اساسي در صنعت برق است.
اين مقام مسئول، تلفات شبكه توزيع را مهمترين مشكل اين صنعت برشمرد كه كاهش آن، ساير مشكلات اين صنعت را كمتر مي كند.
وي خاطرنشان كرد: تلفات شبكه توزيع از 15.5 درصد در پايان تابستان سال گذشته، امروز به حدود 11 درصد رسيده و ادامه اين روند مستلزم اتخاذ تدابير ويژه تر و هزينه برتر است.
مديرعامل توانير با بيان اينكه تدوين مدل هاي مالي كاهش تلفات در دستور كار است، ادامه داد: مطالعات و مستندات قوي علمي براي ادامه كاهش تلفات برق (كه بيشتر غيرفني است) براي دستيابي به بهره وري بالاتر مورد نياز است.
وي با اشاره به طرح فهام، آن را طرحي گسترده، علمي و فني توصيف كرد كه استخراج مدل مالي و اقتصادي مناسب، به پاشنه آشيل آن تبديل شده است.
طرح فهام (سامانه هاي اندازه گيري هوشمند)، بخش نخست هوشمندسازي شبكه برق كشور است كه در آن از فناوري اطلاعات و ارتباطات براي بهره برداري بهتر از شبكه برق استفاده مي شود و افزون بر آن امكان ارتباط دوسويه با مشتركان را فراهم مي كند.
«محمودرضا تقي فام» معاون هماهنگ كننده شركت توانير، ديگر سخنران اين همايش بود كه در زمينه نيازهاي پژوهشي در صنعت توزيع برق و نقش دانشگاه ها و مراكز پژوهشي در اين باره، به ايراد سخن پرداخت.
به گفته محمدحسين عقدائي دبيرهمايش منطقه اي «سيرد» ايران، در اين همايش 121 مقاله از مجموع 494 مقاله ارائه شده پذيرفته شده كه سهم شركت هاي توزيع برق 55 درصد، سهم دانشگاه ها 34 درصد و سهم ساير صنايع 11 درصد است.
چهارمين همايش منطقه اي سيرد ايران با هدف آمادگي هر چه بيشتر پژوهشگران ايراني و افزايش بار علمي و كيفي مقاله ها براي حضور در همايش سيرد بين الملل، فردا (چهارشنبه) به كار خود پايان مي دهد.
همايش بين المللي سيرد (CIRED) بزرگترين و معتبرترين همايش تخصصي در زمينه توزيع نيروي برق است كه از سال 1971 به صورت دوسالانه برگزار مي شود.
ايران از سال 1387 همكاري خود را با همايش سيرد آغاز كرده و هم اينك عضو 'وابسته' اين نهاد بين المللي است.
ايران در سال هاي 2012 و 2013 با ارائه 42 و 96 مقاله در همايش هاي بين المللي سيرد ليسبون و استكهلم، موفق به كسب رتبه نخست شده است؛ اما در سال هاي 2014 و 2015 به دليل تحريم ها، از حضور پژوهشگران ايراني در اين همايش جلوگيري شد.
اقتصام (3) 3065 ** 2023