تهران - ايرنا - مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، از برگزاري كلاس هاي آمادگي زايمان براي يك ميليون نفر از زنان كشور خبر داد.

به گزارش ايرنا از وزارت بهداشت، محمد اسماعيل مطلق گفت: كلاس هاي آمادگي زايمان در هشت جلسه برگزار مي‌شود. اين كلاس ها از 20 هفته بارداري آغاز و تا هفته 37 بارداري به پايان مي رسد. هر جلسه 90 دقيقه است و در هر جلسه مطالب تئوري، ورزش، تن آرامي، تكنيك تنفس و ماساژ آموزش داده مي‌شود.
وي افزود: مطالب تئوري كه در اين كلاس ها آموزش داده مي‌شود شامل بهداشت فردي با تاكيد بر آناتومي و فيزيولوژي، تغذيه دوران بارداري، سلامت روان و بهداشت رواني، آموزش علائم هشدار، انتخاب روش مناسب زايمان و برنامه ريزي براي زايمان، روش هاي كاهش درد زايمان، مراحل زايمان، مراقبت هاي پس از زايمان، شيردهي و بهداشت نوزاد مي شود.
مطلق گفت: اين آموزش ها به مادر كمك مي‌كند تا آگاهانه درمورد انتخاب روش زايمان تصميم بگيرد و بهترين روش زايمان با كمترين عوارض را براي خود و نوزادش انتخاب كند. انتخاب آگاهانه زايمان طبيعي سبب پذيرش و كنترل درد زايمان مي شود و مادر مي تواند با انتخاب خود روش بي‌درد يا كم دردي را انتخاب كند.
وي ادامه داد: اين دوره آموزشي در دو جلسه براي همسران زنان نيز برگزار مي‌شود همچنين مادر مي‌تواند به دلخواه خود يك همراه را در هشت جلسه كلاس به همراه بياورد.
مديركل سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، هدف نهايي اين كلاسها را بهبود سبك زندگي در بارداري، حين زايمان و تولد نوزاد اعلام كرد و بر حفظ حقوق طبيعي و سلامت مادر و جنين تاكيد كرد.
به گفته مطلق، بارداري و زايمان يك فرآيند طبيعي و فيزيولوژيك است كه يك خانم در زندگي آن را تجربه مي‌كند. در اين دوران تغييراتي در ساختار جسمي و رواني مادر رخ مي‌دهد كه مادر بايد از آنها اطلاع داشته باشد و تحت حمايت قرار گيرد.
مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بيان اينكه ضعف آگاهي و ترس از ناشناخته‌هاي دوران بارداري باعث ايجاد اضطراب مي شود، افزود: ترس و اضطراب حس نگراني به مغز داده و سبب افزايش ترشح هورمونهاي استرس مي شود و در نتيجه به زايمان زودرس يا حتي عدم پيشرفت زايمان و در مواردي به مداخلات پزشكي غيرضروري منجر مي‌شود.
مطلق ادامه داد: در تمام كشورهاي توسعه يافته دنيا، امروزه اعتقاد بر اين است كه از ميزان مداخلات پزشكي در حين بارداري و زايمان كاسته شود و توانمندسازي مادران باردار و خانواده هاي آنها با فراهم كردن شرايط برگزاري كلاسهاي آمادگي دوران بارداري مي‌تواند راه حل مناسبي براي اين معضل باشد. از اين رو مراقبتهاي دوران بارداري به انجام معاينه، آزمايش و سونوگرافي ختم نمي شود.
وي گفت: اين آموزشها به مادر كمك مي‌كند تا بارداري سالم‌تر و با عارضه كمتري داشته باشد ضمن اينكه مادر باردار با كسب مهارت خود مراقبتي، مديريت ذهن و جسم قادر مي شود تا از رهايش پوياي جسمي و رواني برخوردار شود. همچنين با ذهنيت مثبتي كه از درد زايمان كسب خواهد كرد، نگراني‌هاي وي در بارداري كاهش يافته و مي‌تواند در مهمترين تجربه زندگي خود نقشي فعال داشته باشد.
مطلق گفت: مادر مي تواند در هنگام زايمان دردهاي حاصل از انقباضات رحمي را از طريق تمرين هاي تنفسي و تن آرامي به طور ارادي كنترل كند. آموزش تمرينهاي اسكلتي - عضلاني، تكنيك صحيح تنفس، تن آرامي، تمركز و اصلاح وضعيت به مادر كمك مي‌كند تا دوران بارداري و مراحل مختلف بارداري را با كمترين عوارض سپري كند.
براساس اعلام دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت محل برگزاري اين كلاسها مراكز بهداشتي درماني، بيمارستانها، مراكز مشاوره خدمات مامايي است و توسط ماماهاي آموزش ديده درمورد آمادگي براي زايمان آموزش داده مي شود.
زمان شروع اين برنامه در بيمارستان ها و مراكز مشاوره مامايي از سال 1387 و در مراكز بهداشتي درماني از دي سال 1393 است و مادران از هفته 20 بارداري مي‌توانند به يكي از اين مراكز براي شركت در كلاس مراجعه كنند.
اجتمام(1) ** 3063 ** 1071