تهران- ایرنا- ترافیك شهری اگر با آلودگی صوتی با شدت بالاتر از 100 دسیبل و آلاینده های شیمیایی هوا همراه شود، اثر مخربی بر سیستم شنوایی افراد می گذارد.

به گزارش ایرنا از انجمن علمی شنوائی شناسی ایران، دكتر اكرم پوربخت دانشیار دانشگاه علوم پزشكی ایران گفت: مونواكسیدكربن به تنهایی اثر مخرب بر سیستم شنوایی ندارد اما اگر با آلودگی صوتی تركیب شود اثر مخربی بر سیستم شنوایی افراد در معرض از جمله پلیس های راهنمایی رانندگی كه بیشتر در مكان های پر ترافیك هستند، می گذارد.
وی بیان كرد: شدت صدا، (بالای 100 دسیبل) به تنهایی باعث آسیب به سیستم شنوایی می شود ولی اگر آلودگی هوا هم در كنار این ناهنجاری قرار گیرد، اثر تقویت كننده ای می گذارند كه شدت مخرب بودنش بر سیستم شنوایی بیشتر می شود. این تحقیق در دانشگاه علوم پزشكی ایران انجام و ابن موضوع ثابت شده است .
پوربخت اظهار كرد: مشكلات سیستم شنوایی سبب آسیب سلول های مویی شنوایی (كه در واقع گیرنده اصلی صدا هستند) می شود و اگر شدت بسیار زیاد باشد می تواند عصب شنوایی و مراكز عصبی بالاتر را نیز درگیر كرده و باعث كم شنوایی فرد شود.
وی گفت: مشكل دیگری كه باید در سیستم بهداشتی به آن توجه شود، این است كه علائم آلودگی هوا خیلی سریع بروز می كند مانند سرفه و اشك ولی آلودگی صوتی به تدریج و طی سالیان باعث كم شنوایی فرد می شود.
مدیر گروه شنوایی دانشكده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشكی ایران عنوان كرد: هر بار كه صدای شدیدی به گوش وارد می شود، یك كم شنوایی خفیف در گوش ایجاد می شود اما چنانچه آسیب های موقت ادامه یابد به مرور زمان روی هم تجمیع و در نهایت باعث كم شنوایی دایم می شود. بنابراین اهمیت دارد كه به موقع مداخلات شنوایی شناسانه انجام پذیرد.
وی راهكارهای مناسب را شامل استفاده از محافظ های شنوایی، پایش وضعیت شنوایی و آموزش راهكارهای پیشگیری از كم شنوایی مانند چرخش محل خدمت افراد در معرض دانست.
پوربخت گفت: بهتر است افرادی مانند پلیس های راهنمایی رانندگی محل خدمت و شیفت كاریشان متناوبا از مكان های پرسر و صدا به مكان های كم سر و صدا تغییر یابد، زیرا سیستم شنوایی كه در معرض صدای شدید قرار دارد اگر در یك مدت زمانی از آن محیط دور شود خود می تواند بهبود پیدا كند كه این امر در دراز مدت باعث به تعویق افتادن عارضه كم شنوایی می شود.
علمی(1) ** 1201 ** 1834 **