به گزارش ایرنا علیرضا آشناگر روز چهارشنبه در كمیسیون مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان كردستان در سنندج افزود: تعاونی های مرزنشین از مسیر و رسالت اصلی خود خارج شده و وارد معاملات تجاری از جمله خرید و فروش ملك شده اند.
آشناگر با بیان اینكه اگر بنا است با قاچاق سوخت مبارزه عملی شود باید به درآمد مرزنشینان توجه شود، افزود: با بهره از تعاونی ها نمی توان به این هدف رسید بنابراین باید سوخت را به قیمت شناور در اختیار مرزنشینان قرار داد.
آشناگر گفت: طرح فول باك ابتكار استان كردستان بود اما به دلیل اینكه در كشور یكسان انجام نمی شد ناهماهنگی های ایجاد كرده بود و بر ترانزیت ما اثر منفی گذاشت و موجب افزایش نرخ ها شد.
وی خاطر نشان كرد: در این راستا از محل اخذ مابه تفاوت قیمت سوخت مازاد كامیون های ترانزیت در پایانه مرزی باشماق از ابتدای سال جاری تاكنون بیش از 108 میلیارد تومان به خزانه دولت واریز شده است كه در این زمینه كردستان از جمله استان های برتر كشور است.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار كردستان گفت: با نصب دستگاه های هوشمند در مرز، طرح فول باك نیز متوقف می شود.
وی با اشاره به ضرورت اجرای ساماندهی مرزها گفت: مرز سیرانبند نیز در اولویت كاری این حوزه قرار گرفته است و اجرای طرح جامع حریم مرزی نیز كه تا كنون به دلیل مخالفت دولت مركزی عراق عملی نشده بود، با جلب رضایت آنها به زودی عملی خواهد شد.
معاون استاندار كردستان ساماندهی مرزها را امری مهم و ضروری برای ایجاد مناطق آزاد تجاری دانست و افزود: ساماندهی مرزهای سیرانبند و باشماق در گذشته با مشكلاتی روبرو بوده كه امروز این مشكلات رفع شده است و با رایزنیهای صورت گرفته موانع موجود برطرف خواهد شد.
وی یكی از مهمترین امور در مبارزه با قاچاق كالا را ساماندهی ورودی و خروجی های مرز دانست و گفت: این امور دو سال است به طور جدی در مرز باشماق انجام می شود.
در حال حاضر 194 هزار نفر در استان دارای كارت مرزنشینی هستند.
6108/1904
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۳
سنندج- ایرنا- معاون سیاسی و امنیتی استاندار كردستان گفت: تعاونی های مرزنشینان استان كردستان با وجود سابقه 14 ساله از وظایف خود منحرف شده اند.