شهركرد-ايرنا-در امر توسعه تجارت جهاني صادرات مواد غذايي يكي از سخت ترين نوع صادرات محسوب مي شود.

به دليل اين كه صادرات محصولات غذايي به ويژه در حوزه پروئتيني بايد استانداردهاي جهاني فائو و استانداردي دو كشور مبدا و مقصد رعايت شود،بسيار مشكل و گاهي ناممكن مي شود.
صادرات مرغ و گوشت هاي قرمز از سخت ترين نوع صادرات در بازارهاي جهاني است و به اندازه اي در اين حوزه سخت گيري مي شود كه گاهي صادر كنندگان ترجيح مي دهند،به جاي گوشت لاشه به صادرات دام زنده اقدام كنند ،كه اين خود نيز با مشكلات قرنظيه اي و حتي جلوگيري از ورود زنده دام مي انجامد.
اما در دولت يازدهم،تلاش مسوولان و توليدكنندگان در چهارمحال و بختياري به ثمر نشست و مرغ توليدي اين استان براي صادرات به كشور عراق به پرواز در آمد و شايد اين آغاز يك حركت مطلوب در راستاي صادرات كالاي پروتيئني از استان باشد.
مديركل دامپزشكي چهارمحال و بختياري از صادرات 760 تن مرغ از ابتداي امسال تاكنون به كشور عراق خبر داد.
عبدالمحمد نجاتي ،روز پنجشنبه افزود: مرغ ‌هاي صادر شده با نظارت ‌هاي دامپزشكي استان توليد شده و پس از انجام آزمايشات لازم با هماهنگي اين اداره‌كل به عراق صادر شد.
به گفته وي، صادرات مرغ از چهارمحال و بختياري با پرورش اصولي مرغ و اخذ كد IR دامپزشكي به خارج از كشور انجام مي شود.
نجاتي افزود: كشتارگاههاي طيور بايد مجهز به خط 2 و نيز داراي رقم ‌بند باشند تا بتوانند كد IR را دريافت كنند.
مديركل دامپزشكي استان اظهار داشت:در خصوص صادرات فرآورده‌هاي خام دامي به ساير كشورها و مطابق با ضوابط بهداشتي ابلاغي از سوي سازمان دامپزشكي كشور، تمامي مراحل مربوطه به توليد و حمل فرآورده‌هاي خام دامي صادراتي در استان زير پوشش نظارت دامپزشكي استان است.
به گزارش ايرنا، 200 واحد مرغداري گوشتي با ظرفيت چهار ميليون و 105 هزار قطعه، پنج واحد مرغداري تخمگذار با ظرفيت 210 هزار قطعه، دو واحد مرغداري مادر گوشتي با ظرفيت 45 هزار قطعه، دو واحد پرورش شترمرغ با ظرفيت 3 هزار و 140 قطعه، يك واحد پرورش كبك با ظرفيت 5500 قطعه و يك واحد پرورش بوقلمون با ظرفيت 5000 قطعه در استان فعاليت مي‌ كند.
7361/2097