تهران - ایرنا - محققان دانشگاه تهران در پژوهشی تازه در خصوص تاثیر امگا 3 بر روی نرخ زدودگی گلوكز (CR) ثابت ‌كردند كه امگا 3، دیابت نوع 2 را كنترل می‌كند.

به گزارش روز شنبه ایرنا از دانشگاه تهران، در این پژوهش كه توسط 'سارا عطایی نظری' دانشجوی كارشناسی ارشد پردیس كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران به سرپرستی دكتر 'مهدی گنج خانلو' عضو هیأت علمی این پردیس انجام گرفته، تنظیم متابولیسم و پیشگیری از بروز بیماری‌های متابولیكی از طریق اسیدهای چرب، بررسی و اثبات ‌شده است.
نتایج این پژوهش نشان می‌دهد كه این مواد مغذی به عنوان مولكول‌های سیگنالینك عمل می‌كند و در بهبود مسیرهای متابولیكی تاثیر بسزایی دارند.
در این تحقیق، 28 رأس بزغاله مهابادی 3 تا 4 ماهه با میانگین وزن 17 كیلوگرم در قالب طرح فاكتوریل با 4 تیمار انتخاب و هر بزغاله به صورت انفرادی به مدت 12 هفته تغذیه ‌شدند.
با تجزیه و تحلیل داده‌های به دست آمده، تاثیر مكمل امگا 3 بر روی قابلیت هضم، میزان ماده خشك مصرفی، وزن اندام‌ها، PH گوشت، تولید شیرابه، افت حاصل از پخت، نیروی برش، ارزیابی رنگ عضله راسته، تركیب گوشت، اكسیداسیون عضله راسته، فراسنجه‌های خونی، نرخ زدودگی گلوكز (CR) و دیگر فاكتورها ارزیابی‌شده و با تشخیص این موارد، اثبات‌ شده است كه مكمل امگا 3، اثر معنی‌داری بر روی نرخ زدودگی گلوكز(CP) و زمان رسیدن به نصف غلظت حداكثر گلوكز را دارد (0.05> P) و همچنین پاسخ به انسولین مصرف گلوكز را به طور معنی داری نشان می‌دهد.
با اثبات این روش، پژوهشگران امیدوارند بتوانند از نتایج این تحقیق، برای كنترل دیابت نوع 2 استفاده كنند.
دیابت نوع ۲ ( Diabetes mellitus type 2) یا دیابت بزرگسالان، نوعی اختلال در سوخت و ساز بدن است كه با بالا بودن گلوكز خون در شرایط مقاومت در مقابل انسولین و كمبود نسبی انسولین شناسایی می‌شود.
علمی**1055**1440