به گزارش روابط عمومي اداره كل امور اقتصادي و دارايي، مديركل امور اقتصادي و دارايي آذربايجان غربي در اين جلسه، مركز خدمات سرمايه گذاري استانها را مسئول شناسايي، احصاء و به هنگام سازي فرصتهاي سرمايه گذاري استانها اعلام كرد.
داود غفارپور افزود: به علت نبود انسجام و انتظام در اطلاعات مربوط به فرصتهاي سرمايه گذاري ارائه شده از سوي دستگاههاي اجرايي، همكاري و تعامل بيش از پيش دستگاههاي اجرايي استان به ويژه سازمان صنعت، معدن و تجارت، سازمان جهاد كشاورزي و اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان با مركز خدمات سرمايه گذاري براي تهيه بسته فرصتهاي سرمايه گذاري ضروري است.
نائب رئيس مركز خدمات سرمايه گذاري استان آذربايجان غربي بيان كرد: تهيه و تدوين بسته فرصتهاي سرمايه گذاري قابل ارائه به سرمايه گذاران خارجي در بخشهاي اقتصادي مربوط به اداره كل صنعت، معدن و تجارت، سازمان جهاد كشاورزي و اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان هم در استان و هم در سطح كشور حائز اهميت است.
وي با اشاره به تشكيل كميته هاي راهبري سرمايه گذاري با مديريت فرمانداران در شهرستانهاي تابعه استان، استفاده از ظرفيت اين كميته ها در جهت شناسايي و احصاء اولويت هاي سرمايه گذاري شهرستان ها و تهيه و تدوين بسته فرصت هاي سرمايه گذاري لازم و بومي را از جمله اهداف تشكيل اين كميته ها عنوان كرد.
وي تهيه و تدوين بسته فرصت هاي سرمايه گذاري، تعيين توانمنديها و قابليتهاي سرمايه گذاري و تهيه فرآيند گردش كار جذب سرمايه گذاري را به ترتيب سه گام اساسي جذب سرمايه گذاري در استان ذكر كرد و گفت: فرصتهاي سرمايه گذاري موجود اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان بايد در قالب فرم خلاصه وضعيت تهيه و به زبان انگليسي ترجمه شود تا با مشخص شدن سياست استان در اين زمينه و تأمين اعتبار لازم، براساس قرارداد سه جانبه بين دفتر هماهنگي امور اقتصادي و بين الملل استانداري، مركز خدمات سرمايه گذاري استان و اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان، فرصتهاي موجود در بخش گردشگري استان به هنگام سازي و به همراه مطالعات امكان سنجي، به سرمايه گذاران خارجي ارائه شود.
غفارپور با اشاره به اقدامات انجام شده در زمينه سرمايه گذاري در سطح استان بيان كرد: ما آماده ايم تا طرح هاي توجيهي فرصت هاي سرمايه گذاري را كه دستگاههاي مختلف احصاء كرده اند، به پيمانكاران و سرمايه گذاران معرفي كنيم.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان غربي نيز در اين جلسه با اشاره به توانمنديهاي استان در زمينه گردشگري گفت: آذربايجان غربي به علت جغرافياي مناسب، داراي مناطق بكر طبيعي و جاذبه هاي ارزشمند تاريخي و زمينه هاي متعددي براي سرمايه گذاري در بخش گردشگري است.
جليل جباري بر لزوم برنامه ريزي اصولي در زمينه ايجاد مجتمع هاي اقامتي و تفريحي، پاركهاي سلامت، ايجاد خانه هاي اقامت روستايي و احياي بناهاي تاريخي استان تأكيد كرد و افزود: شهر اروميه به شرط برخورداري از زيرساختهاي لازم مي تواند به عنوان بزرگترين مركز رسمي تعطيلات گذراني و تفريح مردم ايران تلقي و معرفي شود.
وي بيان كرد: وجود 58 منطقه نمونه گردشگري و حدود 35 تا 40 چشمه آبگرم در سطح استان از جاذبه ها و توانمندي هاي بالقوه در حوزه گردشگري استان است كه به علت سياست گذاري هاي نادرست در سالهاي قبل مورد بهره برداري صحيح قرار نگرفته است.
وي راه اندازي بازارچه هاي صنايع دستي، ايجاد شهرهاي بازي بزرگ، ايجاد اقامتگاه هاي گردشگري و تأسيس هتل فرودگاه را از فرصتهاي سرمايه گذاري مطرح در بخش گردشگري استان ذكر كرد.
وي همچنين معرفي ضعيف فرصتهاي سرمايه گذاري و قابليتهاي استان در نمايشگاههاي سرمايه گذاري داخلي و خارجي را از مشكلات اصلي بخش گردشگري آذربايجان غربي عنوان كرد و ادامه داد: انجام مطالعات امكان سنجي مناطق نمونه گردشگري استان از جمله اقدامات انجام شده جهت تشويق و ترغيب سرمايه گذاران خارجي بوده است.
جباري سرمايه گذاري در زمينه گردشگري را يكي از اولويت هاي اقتصادي استان ذكر كرد و گفت: اگر تا ديروز نگاه استان به كشاورزي و صنعت بوده، امروز بايد اين نگاه به سمت گردشگري معطوف شود.
مديركل دفتر هماهنگي امور اقتصادي استانداري آذربايجان غربي نيز در اين جلسه با اشاره به هم مرز بودن استان با كشور هاي عراق، تركيه و جمهوري آذربايجان گفت: اگر بخواهيم دنبال سرمايه گذاري باشيم بايستي از پتانسيل كشورهاي همجوار بهره برده و سرمايه گذاران كشورهاي همسايه را به استان آذربايجان غربي دعوت كنيم.
وي افزود: گردشگري سلامت مي تواند يكي از حوزه هاي مهم گردشگري استان باشد.
وي با اشاره به معرفي ايران به عنوان مقصد گردشگري در سال 2016 اظهار كرد: با توجه به معرفي كشورمان از سوي سازمان هاي بين المللي در سال ميلادي جديد به عنوان مقصد گردشگري، بايستي از فرصت به دست آمده در زمينه توسعه زيرساخت هاي صنعت گردشگري بهره جسته و از سرمايه گذاران اين بخش استفاده كنيم.
بنا به اين گزارش، در اين جلسه مقرر شد تا جلسات مربوط به رفع موانع موجود بر سر راه سرمايه گذاران بخش گردشگري به شكل متوالي ادامه داشته و از همكاري و همدلي هاي دستگاهها براي رفع اين موانع در جهت توسعه اقتصادي استان بهره برداري شود.
1905
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۸
اروميه- ايرنا- راهكارهاي رفع موانع، تبيين فرصتها و توسعه سرمايه گذاري در حوزه گردشگري آذربايجان غربي روز شنبه در دوازدهمين جلسه مركز خدمات سرمايه گذاري اين استان بررسي شد.