زابل- ايرنا- معاون استاندار سيستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ويژه زابل گفت: سير مطالعاتي بايد بر اساس نيازهاي هر شخص، محيط و جامعه باشد.

به گزارش ايرنا هوشنگ ناظري روز دوشنبه در نشست انجمن كتابخانه هاي عمومي زابل اظهار داشت: ريشه يابي روند كتاب و كتابخواني در هر منطقه بايد از اشخاص آغاز شود و در نهايت به جامعه برسد.
وي افزود: اقدام هاي مد نظر در عرصه كتابخواني بايد هدفمند و به صورت كارشناسي در موضوع هاي فرهنگي، اقتصادي، سياسي و اجتماعي انجام شود.
وي گفت: هيچ جامعه اي در مسير پيشرفت قرار نمي گيرد مگر اينكه فرهنگ مطالعه و آموزش را سرلوحه كار خود قرار دهد.
فرماندار زابل تصريح كرد: امروزه متاسفانه كتابخانه ها به عنوان محل كسب آگاهي و دانش، به دكوراسيون منازل و ادارات تبديل شده اند.
ناظري تاكيد كرد: با ايجاد انگيزه براي كتابخواني و اينكه افراد چه كتاب هاي را مطالعه كنند جامعه پيشرفت خواهد كرد.
وي از اجراي طرح كتابخواني در محلات حاشيه شهر زابل خبرداد و گفت: اين طرح از سوي كتابخانه هاي عمومي شهرستان، فرمانداري و شوراي اسلامي شهر در محلات حاشيه شهر زابل در حال اجراست.
مديركل كتابخانه هاي عمومي سيستان و بلوچستان نيز در اين نشست دليل پايين بودن آمار كتابخواني در جامعه را بحران هويت دانست و اظهار داشت: بايد تلاش شود با اقدام هاي موثر افراد جامعه به آن حد از تشخيص براي استفاده بهينه از كتاب دست يابند.
اسفنديار زيد آبادي افزود: طرح كتابخوان يكي از طرح هاي مهم براي پيشرفت كتاب و كتابخواني در جامعه به حساب مي آيد كه توسط نهاد كتابخانه هاي عمومي در تمام شهرستان هاي استان در حال اجراست.
وي اظهار داشت: ايجاد ايستگاه هاي مطالعه در شهرهاي استان بهترين روش ارتقا فرهنگ كتاب و كتابخواني است.
رئيس كتابخانه هاي عمومي زابل نيز در اين نشست از شهرداري هاي زابل و بنجار خواست تا نيم درصد از محل درآمد خود را به نهاد كتابخانه هاي عمومي اختصاص دهند.
محمدصالح حيدري گفت: بر اساس سند توسعه چشم انداز 1404، 35 درصد از جامعه شهرستان زابل عضو كتابخانه هاي عمومي خواهند شد و به ازاي هر نفر چهار جلد كتاب و به ازاي هر هشت نفر 100 متر كتابخانه عمومي بايد داشته باشيم.
زابل به عنوان يكي از شهرستان هاي پنجگانه منطقه سيستان در شمال سيستان و بلوچستان واقع شده است.
7317/3042/6081